Spandex lanserer PVC-fri folie

PUBLISERT: 7 desember 2022
OPPDATERT: 3 januar

Med mål om at det skal være like enkelt og billig å velge PVC-fritt som tradisjonelle folier, lanserte Spandex nylig sin nye serie med trykk- og skjærefolier, ImagePerfect EverGreen.

Ifølge Spandex er det ofte prisen som avskrekker kunden fra å ta spranget fra tradisjonelle folier til de som produseres mer bærekraftig. Derfor satte de seg som mål å lage en folie med så lav miljøbelastning som mulig til samme pris og kvalitet som originalproduktene deres.

Resultatet ble ImagePerfect Evergreen, en serie PVC-frie trykk- og skjærefolier hvis lim består av et vannbasert klebemiddel som er fritt for løsemidler.

Spandex har også forsøkt å gjøre emballasjen så bærekraftig som mulig. Esken som folien kommer i er laget av ubleket FSC-merket papp, den tilhørende posen er biologisk nedbrytbar og rullholderen består av resirkulert papp.

Produktet er produsert i Storbritannia med materiale fra Europa, ifølge Spandex er dette for å få så lokalprodusert folie som mulig.

Les videre

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Onlinetrykkeri begynner å selge materialer

Unitedprint, som driver nettrykkeriet Print24, begynner å selge materialer via merket Infowerk. Dette gjelder blant annet papir, plater og kartong.
Toivo

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie

Avfall blir helt nye produkter med Hexis nye satsing

Avfall fra materialer blir husisolasjon og PVC-rør når Hexis nye resirkuleringsprogram rulles ut i Europa. Under Fespa viser det franske selskapet også en ny ultratransparent film og nye farger i Bodyfence- og Skintac-serien.
hexis_wallgren

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324