Spandex lanserer PVC-fri folie

PUBLISERT: 7 desember 2022
OPPDATERT: 3 januar

Med mål om at det skal være like enkelt og billig å velge PVC-fritt som tradisjonelle folier, lanserte Spandex nylig sin nye serie med trykk- og skjærefolier, ImagePerfect EverGreen.

Ifølge Spandex er det ofte prisen som avskrekker kunden fra å ta spranget fra tradisjonelle folier til de som produseres mer bærekraftig. Derfor satte de seg som mål å lage en folie med så lav miljøbelastning som mulig til samme pris og kvalitet som originalproduktene deres.

Resultatet ble ImagePerfect Evergreen, en serie PVC-frie trykk- og skjærefolier hvis lim består av et vannbasert klebemiddel som er fritt for løsemidler.

Spandex har også forsøkt å gjøre emballasjen så bærekraftig som mulig. Esken som folien kommer i er laget av ubleket FSC-merket papp, den tilhørende posen er biologisk nedbrytbar og rullholderen består av resirkulert papp.

Produktet er produsert i Storbritannia med materiale fra Europa, ifølge Spandex er dette for å få så lokalprodusert folie som mulig.

Les videre

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Spandex lanserer ny folieserie

Spandex introduserer merkevaren AUTO og et produktsortiment som henvender seg til profesjonelle aktører i bilfolieringsbransjen. Det første produktet er en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Han er Norges beste bilfolierer

Etter at tolv deltakere knivet i løpet av en lang dag, sto til slutt Nicklas Clausen som vinner i den norske utgaven av World Wrap Masters.
IMG_0708

Sappi stenger europeisk papirfabrikk

Den pågående globale økonomiske nedgangen, med pressede markeder, geopolitisk ustabilitet og svak økonomisk vekst, legger et betydelig press på Sappi, spesielt i Europa, skriver de i en pressemelding.
sappi

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag