Amatec kommer med søm og lasere

PUBLISERT: 4 januar 2023
OPPDATERT: 9 januar
Bente med Melco EMT16X – neste generasjons modulbaserte broderingsmaskin

AMATEC AS kommer til Sign, Print & Promotion-messen som en av Norges største leverandører av maskiner og utstyr til den sømbaserte industrien. I tillegg til søm og brodering har de også et bredt utvalg lasermerkemaskiner og laserkuttere til ulike formål.

Amatec AS ble etablert i 1984, og i dag er de 35 ansatte der mange har flere tiårs erfaring i bransjen. Firmaet har landsdekkende service på sine maskiner. Hovedkontoret ligger i Sykkylven, like ved Ålesund. Der er det administrasjon, salgskontor, utstilling, delelager, verksted og maskinlager. Deres automasjonsavdeling holder også til der, og de utvikler og bygger spesialmaskiner og automatiserte løsninger tilpasset ulike behov.

I Oslo har Amatec en stor utstilling av maskiner og serviceavdeling samt at de arrangerer kurs.

Hvorfor skal de som kommer på messen besøke deres stand?

– Vi kommer til å vise i praksis de mulighetene som finnes for å kunne automatisere broderingsprosessen, ikke minst når det gjelder personalisering av artikler med egennavn og så videre, sier selger Bente Kristin Brunstad.

– Melco har alltid vært en innovatør innenfor brodering, og dette nye systemet åpner for nye og lønnsomme muligheter for kundene våre.

– Vi har også spennende utstyr å vise innenfor lasermerking.

GCC S400 lasermaskin med høy hastighet.

Hva er de store nyhetene dere vil vise frem?

– Melco Fusion og EFS som er softwareløsninger med mulighet for webintegrasjon for de som vil ha en smidig, sikker og lettvint prosess fra kunden registrerer en ordre i webshop til plagget/artikkelen blir ferdig brodert. Dette systemet kan også benyttes innenfor print.

– I tillegg vil vi vise GCC S400 CO2 lasergraveringsmaskin med nytt SMARTeye kamera som lar brukeren enkelt og med stor nøyaktighet posisjonere logo/tekst osv. på produktet som ligger i maskinen.

– GCC 3DS Stellarmark er en ny lasermerkemaskin som kan gravere på kurvede/buede objekter uten bruk av eksternt rotasjonsutstyr. Denne maskinen kan enkelt bygges inn i en automasjonslinje.

Hvilke forventninger har dere til messen?

– Våre forventninger til Sign, Print & Promotion messen er å få vist flest mulig det store potensialet som ligger i Melco Fusion og EFS. Melco har vært en innovatør i markedet i 50 år, og siden de både er programvare- og maskinprodusent gir det fantastiske muligheter til utvikling av effektive og lønnsomme løsninger, avslutter Brunstad.

Sign, Print & Promotion-messen finner sted på Hellerudsletta mellom Oslo og Gardermoen 8. – 9. februar 2023. Messen er gratis for besøkende som er påmeldt. Meld deg på her: Sipp.no

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324