Canon med ny storformatprinter til hjemmekontor

PUBLISERT: 4 januar 2023
OPPDATERT: 9 januar
TC-20 er holdt såpass kompakt fordi den er beregnet på brukere med behov for storformatutskrift hjemmefra eller på mindre kontorer. Foto: Canon.

Canon lanserer i dag imagePROGRAF TC-20, en ny skrivebordsmodell for de som trenger en printer til de store formatene. De tenker på små eller midlertidige kontorplasser, eller hybride arbeidsmiljøer med hjemmekontor.

Markedet Canon ser for seg for denne nye maskinen er virksomheter med lave utskriftsvolum, som arkitekt-, bygge- og ingeniørvirksomheter, utdanningsinstitusjoner og besøksnæringen. Printeren benytter nye 70 ml blekkflasker med pigment blekk i fire farger (black, cyan, magenta og yellow), noe som skal gi gir enklere vedlikehold. Printeren er holdt i en kompakt og plassbesparende utforming med integrert automatisk arkmater.

Plassering i hylle. Ill: Canon.
Utskrift i stort format på liten plass

Canon imagePROGRAF TC-20 kan både plasseres på skrivebordet eller på en hylle. Den støtter kontinuerlig utskrift av opptil 100 A4-sider, 50 A3-sider på vanlig papir eller på rullpapir i bredde opptil 24 tommer format, eksempelvis for utskrift av tekniske tegninger og POS-materiell. Ifølge produsenten har maskinen høy utskriftskvalitet og produserer detaljerte tegninger i formater fra A4 til bredde 24 tommer på rull.

– Måten vi jobber på har endret seg raskt de siste årene, og mange har tatt i bruk hybride arbeidsmodeller der de ansatte veksler mellom å jobbe på kontoret eller hjemmefra, sier Jennifer Kolloczek, European Planning, Marketing & Innovation Senior Director, Production Print hos Canon Europe.

– Dette medfører at virksomheten spres på flere arbeidssteder, som igjen har gitt økt etterspørsel etter storformatskrivere på inngangsnivå – spesielt i arbeidsmiljøer der ansatte benytter kontoret, eksterne kontor eller hjemmekontor.

TC-20 har påfylling av papir og blekk i front, for enkel betjening. Til sammenligning med andre storformatskrivere, har skriveren også en brukervennlig rullholderløsning, der du setter inn papirrullen og låser den fast på hver side. Pigmentblekket i fargene CMYK gir ifølge produsenten tydelig gjengivelse av tynne streker, eller små tegn og bokstaver i tegninger, og gjør utskriftene mer holdbare, ikke minst er dette praktisk når tegningene skal brukes utendørs.

God gjengivelse av tynne streker, ifølge Canon. Ill: Canon.

For å unngå feil ved påfylling av blekk har hver blekkflaske forskjellig form. Inntaket for hver flaske i blekktanken er også merket tydelig med den aktuelle fargen. Blekkflaskene er også designet for enkel installasjon. Påfyllingen starter idet flasken settes i inntaket på skriveren og stopper automatisk når et visst blekknivå nås. Det er også en mekanisme som hindrer søl ved påfylling av blekk, heter det i produktbeskrivelsen.

Med PIXMA Cloud Link-funksjonen i appen er det også mulig å skrive ut dokumenter som er lagret i skyen, noe som betyr at man kan skrive ut i felt – bare man har nettilgang.

Bærekraft

Canon skriver at imagePROGRAF TC-20 bidrar til bærekraftsmålene med lavere strømforbruk på 28 W eller mindre. Det er også brukt mindre emballasje og blekkflaskene er enkle å resirkulere. Det er benyttet resirkulert plast i skriver konstruksjonen. På grunn av disse miljøgrepene som er gjort, har skriveren EPEATs «Gold»-rangering, som er den høyeste rangeringen for bildeprodukter under det amerikanske miljømerket EPEAT.

Man kan også utstyre printeren med stativ og oppsamler. Ill: Canon.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag