Canon med ny storformatprinter til hjemmekontor

PUBLISERT: 4 januar 2023
OPPDATERT: 9 januar
TC-20 er holdt såpass kompakt fordi den er beregnet på brukere med behov for storformatutskrift hjemmefra eller på mindre kontorer. Foto: Canon.

Canon lanserer i dag imagePROGRAF TC-20, en ny skrivebordsmodell for de som trenger en printer til de store formatene. De tenker på små eller midlertidige kontorplasser, eller hybride arbeidsmiljøer med hjemmekontor.

Markedet Canon ser for seg for denne nye maskinen er virksomheter med lave utskriftsvolum, som arkitekt-, bygge- og ingeniørvirksomheter, utdanningsinstitusjoner og besøksnæringen. Printeren benytter nye 70 ml blekkflasker med pigment blekk i fire farger (black, cyan, magenta og yellow), noe som skal gi gir enklere vedlikehold. Printeren er holdt i en kompakt og plassbesparende utforming med integrert automatisk arkmater.

Plassering i hylle. Ill: Canon.
Utskrift i stort format på liten plass

Canon imagePROGRAF TC-20 kan både plasseres på skrivebordet eller på en hylle. Den støtter kontinuerlig utskrift av opptil 100 A4-sider, 50 A3-sider på vanlig papir eller på rullpapir i bredde opptil 24 tommer format, eksempelvis for utskrift av tekniske tegninger og POS-materiell. Ifølge produsenten har maskinen høy utskriftskvalitet og produserer detaljerte tegninger i formater fra A4 til bredde 24 tommer på rull.

– Måten vi jobber på har endret seg raskt de siste årene, og mange har tatt i bruk hybride arbeidsmodeller der de ansatte veksler mellom å jobbe på kontoret eller hjemmefra, sier Jennifer Kolloczek, European Planning, Marketing & Innovation Senior Director, Production Print hos Canon Europe.

– Dette medfører at virksomheten spres på flere arbeidssteder, som igjen har gitt økt etterspørsel etter storformatskrivere på inngangsnivå – spesielt i arbeidsmiljøer der ansatte benytter kontoret, eksterne kontor eller hjemmekontor.

TC-20 har påfylling av papir og blekk i front, for enkel betjening. Til sammenligning med andre storformatskrivere, har skriveren også en brukervennlig rullholderløsning, der du setter inn papirrullen og låser den fast på hver side. Pigmentblekket i fargene CMYK gir ifølge produsenten tydelig gjengivelse av tynne streker, eller små tegn og bokstaver i tegninger, og gjør utskriftene mer holdbare, ikke minst er dette praktisk når tegningene skal brukes utendørs.

God gjengivelse av tynne streker, ifølge Canon. Ill: Canon.

For å unngå feil ved påfylling av blekk har hver blekkflaske forskjellig form. Inntaket for hver flaske i blekktanken er også merket tydelig med den aktuelle fargen. Blekkflaskene er også designet for enkel installasjon. Påfyllingen starter idet flasken settes i inntaket på skriveren og stopper automatisk når et visst blekknivå nås. Det er også en mekanisme som hindrer søl ved påfylling av blekk, heter det i produktbeskrivelsen.

Med PIXMA Cloud Link-funksjonen i appen er det også mulig å skrive ut dokumenter som er lagret i skyen, noe som betyr at man kan skrive ut i felt – bare man har nettilgang.

Bærekraft

Canon skriver at imagePROGRAF TC-20 bidrar til bærekraftsmålene med lavere strømforbruk på 28 W eller mindre. Det er også brukt mindre emballasje og blekkflaskene er enkle å resirkulere. Det er benyttet resirkulert plast i skriver konstruksjonen. På grunn av disse miljøgrepene som er gjort, har skriveren EPEATs «Gold»-rangering, som er den høyeste rangeringen for bildeprodukter under det amerikanske miljømerket EPEAT.

Man kan også utstyre printeren med stativ og oppsamler. Ill: Canon.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324