Europapremiere for Kodaks nye Prosper-presse

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 1 februar 2023
OPPDATERT: 1 februar
På messen vil Ultra Prosper 520 vises med en integrert løsning med on- og off-roller. Pressefoto.

I forbindelse med Hunkeler Innovationdays i Sveits om noen uker, vil Kodak vise frem den nye digitalpressen Prosper Ultra 520. Med denne rullmatede pressen loves hastighet og trykkvalitet tilsvarende offset.

Det er første gang at Prosper Ultra 520 vises i messesammenheng i Europa, skriver Kodak i en pressemelding. I tillegg til offsetkvalitet og høyhastighetstrykk loves det også stor fleksibilitet når det gjelder bruksområder, og dette bør gi økonomiske argumenter for at brukeren kan gå over fra offset- til digitaltrykk.

Den nye pressen er utstyrt med Kodaks Ultrastream-teknologi med en kontinuerlig blekkstråle hvor blekkdråper genereres i en jevn strøm. Det velges så hvilke blekkdråper som skal fordeles på papiret og hvilke som skal tilbake inn i systemet og gjenbrukes. Dette valget skjer med elektronisk lading.

Messebesøkende kan ta del i en samling eksempler trykt i både Ultra Prosper 520 og den superraske Prosper 7000 Turbo Press. Illustrasjon: Kodak.
Trykker «magalog» på standen

På messen vil Ultra Prosper 520 bli vist med en integrert rull-til-rull-løsning med Hunkelers av- og opprullingsenheter, UW8-avvikling og RW8-omruller, samt Hunkelers W18-inspeksjonssystem. Pressen vil trykke tre forskjellige versjoner av en «magalog», det vil si en blanding mellom et magasin og en katalog. En applikasjon med høyoppløselige bilder og iøynefallende design for å demonstrere maskinens evne til å skrive ut med høy dekning på standard offsetpapir med en hastighet på 150 meter per minutt.

Kodak Prinergy On Demand Business Solutions vil også være med, et arbeidsflytprogram utviklet for ende-til-ende-løsninger i den grafiske industrien. Det skal hjelpe brukeren til å lage konsepter av «smarte fabrikker» hvor netthandelsplattformer, MIS/ERP og annen programvare kan samles på ett sted.

Arbeidsflytprogrammet Kodak Prinergy skal hjelpe brukere med å lage «smarte fabrikker». Pressefoto.
«Komplette løsninger»

Hunkeler Innovationdays går fra 27. februar til 2. mars i Luzern, Sveits.

– Vi gleder oss til Europapremieren på Kodak Prosper Ultra 520-pressen under Hunkeler Innovationdays. Denne banebrytende inkjetpressen letter overgangen fra offset til digital produksjon med sin kvalitet, produktivitet og bruksområder, sier Jim Continenza, president og styreleder i Kodak, konkluderer:

– Kodak Prosper-pressene tilbyr med sin høyhastighetskapasitet og bruken av det proprietære vannbaserte blekket med nanopartikkelpigmenter komplette løsninger for høy produktivitet, kostnadseffektiv utskrift og et bredt spekter av bruksområder i alle segmenter av markedet.

Tekst: Anja Degerholm

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Taktile bilder på utstilling i Oslo

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni.
world-unseen

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324