Slik lader Plockmatic opp for Hunkeler Innovation Days

Foto: Claes Nordström/Arkiv/Pressebi
PUBLISERT: 20 februar 2023
OPPDATERT: 22 mars
Under Sign, Print & Promotion var mange interesserte i Intecs ColorCut FB9000. Fra venstre Jan Marstorp, Mark Baker Homes og Mats Randmæl.

Femte generasjons UV-lakkmaskin, en høytpresterende inline booklet maker og et skjærebord for etiketter og emballasje. Plockmatics administrerende direktør Jan Marstorp gir en forsmak på de produktene de viser på messen i Lucerne, Sveits, med start 27. februar.

Under en annen messe, velkjent for våre lesere, var det mye action på standen. Til tross for at tidene var litt usikre, så Plockmatic stor tro på fremtiden i norsk industri.

– Vi merker at av de som kommer hit er det mange som ønsker å utvide, sier selskapets norske selger Mats Randmæl, da avisen møtte ham på Sign, Print & Promotion.

Så hvorfor endre et vinnende konsept? Til Hunkeler Innovation Days har selskapet tatt med flere av maskinene de viste i Oslo i februar.

Ny UV-lakkmaskin

Sent i fjor lanserte etterbehandlingsleverandøren Plockmatic sin DigiCoater Pro 400 HD LED. Det er femte generasjons UV-lakkmaskin, utstyrt med en rekke foredlingsalternativer som matt, blank og antibakteriell. Med et tynt lag klarlakk får det trykte materialet en overflatefinish med en jevnere og blankere overflate.

Metoden brukes dels for å gi trykte produkter merverdi og en mer tiltalende effekt, dels for å gi beskyttelse mot for eksempel fukt eller riper. Maskinen er rettet mot blant annet mellomstore og større trykkerier som trykker for eksempel gratulasjonskort, fotobøker, postkort eller almanakker i relativt store kvanta.

Innovativ herding og miljøtankegang

Jan Marstorp, adm dir på Plockmatic, sier at DigiCoater Pro 400 HD LED er utviklet med holdbarhet som ledestjerne:

– LED-lampen bruker kun 50 prosent av energien sammenlignet med en tradisjonell UV coater, og LED-lampen er ikke basert på kvikksølv slik konvensjonelle UV-lamper er. Coating-væsken er utviklet med samme ledende prinsipp og hele prosessen er et betydelig mer miljøvennlig alternativ til tradisjonell laminering med plastfilm.

Når DigiCoater Pro 400 HD LED demonstreres på Hunkeler Innovation Days, kan den sees i to versjoner. På Canons stand står den inline med den arkmatede inkjetmaskinen iX3200. På Plockmatics stand blir den vist frittstående som på bildet.
Brosjyrestiftsystem for digitalt og offset

For inline bok- og brosjyreproduksjon viser Plockmatic Powersquare 224, en booklet maker for behandling av større digital- og offsettrykte volumer. Systemet er kombinert med P3T Trimmer, en nyutviklet to-kant trimmer med en «gutter knife» som kan produsere «2 up» i samme trykkeprosess.

– PowerSquare er en ekte arbeidshest og produserer opptil 224 siders tykke bøker med opptil seks stifter i ryggraden med perfekt firkantrygg, sier Jan Marstorp.

Jan Marstorp, administrerende direktør for Plockmatic, ser frem til å treffe kunder på Hunkeler Innovation Days. Foto: Arkivbilde

Powersquare 224 ble utviklet for produksjonssegmentet og selges for tiden inline for produksjonsskrivere fra Canon, Xerox, Ricoh og Konica Minolta. Dette gjelder både tonere og inkjetpresser. På messen i Luzern blir den imidlertid demonstrert som en offline løsning på Plockmatics stand.

Booklet-makeren Powersquare 224. Foto: Pressebilde
Inngangsmodell for skjæring

Plockmatic demonstrerer også ColorCut SC6000 på messen, et skjærebord for produksjon av emballasje og etiketter i et digitalt miljø. ColorCut-porteføljen består av flere skjærebord og SC6000 er startmodellen.

– ColorCut-serien kom med oppkjøpet av Intec 2022 og vi er veldig fornøyde med oppkjøpet, det bringer oss inn i det interessante etikett- og emballasjemarkedet.

Toppmodell for rill og fals

Digifold Pro XL vil også vises på messen. En toppmodell som riller, perforerer og falser i én arbeidsflyt. 1300 millimeter lange ark kan håndteres som standard med en rillingshastighet på opptil 7500 ark i timen.

Digifold Pro XL. Foto: Pressebilde

Maskinsystemet har to stasjoner for rilling, hvorav den ene kan bytte ut rilleverktøyet med perforering, perforeringshjul og en falsefunksjon. Med de ulike maskinfunksjonene er det mulig å produsere et enormt utvalg av fals- og rillapplikasjoner, ifølge Jan Marstorp.

– Vi gleder oss veldig til å møte kundene på Hunkeler Innovation Days og vise deler av produktutvalget vårt utviklet for digitalprint for toner såvel som inkjet og offset.

Fotnote: Hunkeler Innovation Days pågår fra 27. februar til 2. mars i Luzern, Sveits.

Les videre

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Summa øker mulighetene med en ny skjæreplotter

Selv om en skjæreplotter kanskje ikke er det mest sexy på skiltmarkedet, er den et uunnværlig verktøy. Summa oppgraderer sin mest populære modell for å gi kundene raskere produksjon og nye muligheter.
summa_SClass3

Nå tar digitale presser over for tradisjonelle flexopresser ifølge HP Indigo

Den første dagen på Labelexpo holdt HP Indigo som vanlig sin pressekonferanse. Det var store nyheter, kunne vi konstatere.
HP-vdx

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small