Slik lader Plockmatic opp for Hunkeler Innovation Days

Foto: Claes Nordström/Arkiv/Pressebi
PUBLISERT: 20 februar 2023
OPPDATERT: 22 mars
Under Sign, Print & Promotion var mange interesserte i Intecs ColorCut FB9000. Fra venstre Jan Marstorp, Mark Baker Homes og Mats Randmæl.

Femte generasjons UV-lakkmaskin, en høytpresterende inline booklet maker og et skjærebord for etiketter og emballasje. Plockmatics administrerende direktør Jan Marstorp gir en forsmak på de produktene de viser på messen i Lucerne, Sveits, med start 27. februar.

Under en annen messe, velkjent for våre lesere, var det mye action på standen. Til tross for at tidene var litt usikre, så Plockmatic stor tro på fremtiden i norsk industri.

– Vi merker at av de som kommer hit er det mange som ønsker å utvide, sier selskapets norske selger Mats Randmæl, da avisen møtte ham på Sign, Print & Promotion.

Så hvorfor endre et vinnende konsept? Til Hunkeler Innovation Days har selskapet tatt med flere av maskinene de viste i Oslo i februar.

Ny UV-lakkmaskin

Sent i fjor lanserte etterbehandlingsleverandøren Plockmatic sin DigiCoater Pro 400 HD LED. Det er femte generasjons UV-lakkmaskin, utstyrt med en rekke foredlingsalternativer som matt, blank og antibakteriell. Med et tynt lag klarlakk får det trykte materialet en overflatefinish med en jevnere og blankere overflate.

Metoden brukes dels for å gi trykte produkter merverdi og en mer tiltalende effekt, dels for å gi beskyttelse mot for eksempel fukt eller riper. Maskinen er rettet mot blant annet mellomstore og større trykkerier som trykker for eksempel gratulasjonskort, fotobøker, postkort eller almanakker i relativt store kvanta.

Innovativ herding og miljøtankegang

Jan Marstorp, adm dir på Plockmatic, sier at DigiCoater Pro 400 HD LED er utviklet med holdbarhet som ledestjerne:

– LED-lampen bruker kun 50 prosent av energien sammenlignet med en tradisjonell UV coater, og LED-lampen er ikke basert på kvikksølv slik konvensjonelle UV-lamper er. Coating-væsken er utviklet med samme ledende prinsipp og hele prosessen er et betydelig mer miljøvennlig alternativ til tradisjonell laminering med plastfilm.

Når DigiCoater Pro 400 HD LED demonstreres på Hunkeler Innovation Days, kan den sees i to versjoner. På Canons stand står den inline med den arkmatede inkjetmaskinen iX3200. På Plockmatics stand blir den vist frittstående som på bildet.
Brosjyrestiftsystem for digitalt og offset

For inline bok- og brosjyreproduksjon viser Plockmatic Powersquare 224, en booklet maker for behandling av større digital- og offsettrykte volumer. Systemet er kombinert med P3T Trimmer, en nyutviklet to-kant trimmer med en «gutter knife» som kan produsere «2 up» i samme trykkeprosess.

– PowerSquare er en ekte arbeidshest og produserer opptil 224 siders tykke bøker med opptil seks stifter i ryggraden med perfekt firkantrygg, sier Jan Marstorp.

Jan Marstorp, administrerende direktør for Plockmatic, ser frem til å treffe kunder på Hunkeler Innovation Days. Foto: Arkivbilde

Powersquare 224 ble utviklet for produksjonssegmentet og selges for tiden inline for produksjonsskrivere fra Canon, Xerox, Ricoh og Konica Minolta. Dette gjelder både tonere og inkjetpresser. På messen i Luzern blir den imidlertid demonstrert som en offline løsning på Plockmatics stand.

Booklet-makeren Powersquare 224. Foto: Pressebilde
Inngangsmodell for skjæring

Plockmatic demonstrerer også ColorCut SC6000 på messen, et skjærebord for produksjon av emballasje og etiketter i et digitalt miljø. ColorCut-porteføljen består av flere skjærebord og SC6000 er startmodellen.

– ColorCut-serien kom med oppkjøpet av Intec 2022 og vi er veldig fornøyde med oppkjøpet, det bringer oss inn i det interessante etikett- og emballasjemarkedet.

Toppmodell for rill og fals

Digifold Pro XL vil også vises på messen. En toppmodell som riller, perforerer og falser i én arbeidsflyt. 1300 millimeter lange ark kan håndteres som standard med en rillingshastighet på opptil 7500 ark i timen.

Digifold Pro XL. Foto: Pressebilde

Maskinsystemet har to stasjoner for rilling, hvorav den ene kan bytte ut rilleverktøyet med perforering, perforeringshjul og en falsefunksjon. Med de ulike maskinfunksjonene er det mulig å produsere et enormt utvalg av fals- og rillapplikasjoner, ifølge Jan Marstorp.

– Vi gleder oss veldig til å møte kundene på Hunkeler Innovation Days og vise deler av produktutvalget vårt utviklet for digitalprint for toner såvel som inkjet og offset.

Fotnote: Hunkeler Innovation Days pågår fra 27. februar til 2. mars i Luzern, Sveits.

Les videre

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Seksten foredlingsmuligheter i en maskin

Scodix utvikler sin dekorasjonsteknologi og kan nå tilby seksten forskjellige dekorasjonsmuligheter i en og samme maskin. På Drupa kan du se på denne teknologien på bedriftens stand.
scodixx

Xerox stopper produksjonen av iGen og Nuvera

Xerox er i ferd med å gjenoppfinne sin posisjon på markedet, skriver de i en pressemelding.
xerox_igen

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie