Fleksibel skriverhastighet i ny tonermodell

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 21 februar 2023
OPPDATERT: 22 mars
I april i år slippes den nye Quartz-tonerskriveren i VarioPrint 140-serien. Foto: Pressebilde

Canons nye Quartz, en produksjonsskriver for sort/hvitt-tonerutskrift, kommer med en ny lisensstruktur som skal gi brukeren større produksjonsfleksibilitet.

VarioPrint 140-serien ble lansert i 2017, og er en skriverserie for sort/hvitt tonerutskrift. Ifølge Canon har mer enn 2200 enheter blitt installert i EMEA-regionen siden lanseringen. Nå lanseres en ny modell, Quartz, tilpasset mellomstore produksjonsmiljøer med et gjennomsnitt på 80 000 til 800 000 A4-utskrifter per måned.

Midlertidig eller permanent

Med den nye skrivermodellen har Canon valgt å satse på å gjøre en lisensstruktur tilgjengelig. Et alternativ for brukere å oppgradere til en permanent eller midlertidig oppgradering av skriverhastighet – fra 115 sider per minutt til 130 eller 140 sider per minutt. Det er et valg som kan tas av bedrifter som vanlige trykkerier, printshops eller hustrykkerier fra måned til måned. Dette er ifølge produsenten for å gi brukerne større fleksibilitet under topper og bunner i produksjonen. For sesongmessige arbeidstopper når utskriftskapasiteten opp til 2,3 millioner A4-sider per måned.

Etterspørsel etter svart-hvitt-utskrifter

Jennifer Kolloczek, senior europeisk leder for forretningsutvikling, planlegging og innovasjon hos Canon i avdelingen for produksjonsprint, sa i en pressemelding at digitaltrykksektoren ser ut til å fokusere på farger, men svart-hvitt-utskrift vil fortsatt utgjøre en betydelig del av totalen av utskriftsvolumer i dag og i mange år fremover.

– Mange utskriftsleverandører og hustrykkere trenger en robust sort/hvitt-skriver som leverer kvaliteten, produktiviteten og brukervennligheten de trenger for produksjonen av sine ofte tidskritiske trykksaker.

– Ved å innføre en oppgraderingsmulighet for midlertidige hastighetsøkninger, svarer vi på den økende utfordringen med å forutsi produksjonsvolumer korrekt. Nettopp den større fleksibiliteten gjør at kundene kan investere med stor trygghet og vite at de kan få ekstra kapasitet ved produksjonstopper.

Økt kapasitet med valgfri modul

I skriverens papirskuff er det mulighet for å installere den nye Form Assist-modulen. En valgfri modul som, ifølge Canon, har som mål å utvide kapasiteten for spesialpapir med uregelmessig tykkelse, for eksempel falsede medier eller medier med fliker. VarioPrint 140 series QUARTZ avgir ikke ozon og reduserer sløsing med toner. Med produsentens såkalte HeatXchange-teknologi overføres varmen som genereres når toneren fikseres til påfølgende sider etter hvert som utskriften skrider frem.

Den nye Quartz i VarioPrint 140-serien vil være tilgjengelig fra Canon og akkrediterte partnere fra april 2023.

Les videre

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small

Strategiarbeid og styrevalg på landsmøtet i Alta

Årets landsmøte i Grafisk Bransjeforening ble avholdt i Alta 1.-3. september. Miljø, bærekraft og sikkerhet var gjennomgående temaer, men innspill til strategiplanen som styret arbeider med var også et viktig innslag i programmet.
styremedlemmer1

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small