Fleksibel skriverhastighet i ny tonermodell

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 21 februar 2023
OPPDATERT: 22 mars
I april i år slippes den nye Quartz-tonerskriveren i VarioPrint 140-serien. Foto: Pressebilde

Canons nye Quartz, en produksjonsskriver for sort/hvitt-tonerutskrift, kommer med en ny lisensstruktur som skal gi brukeren større produksjonsfleksibilitet.

VarioPrint 140-serien ble lansert i 2017, og er en skriverserie for sort/hvitt tonerutskrift. Ifølge Canon har mer enn 2200 enheter blitt installert i EMEA-regionen siden lanseringen. Nå lanseres en ny modell, Quartz, tilpasset mellomstore produksjonsmiljøer med et gjennomsnitt på 80 000 til 800 000 A4-utskrifter per måned.

Midlertidig eller permanent

Med den nye skrivermodellen har Canon valgt å satse på å gjøre en lisensstruktur tilgjengelig. Et alternativ for brukere å oppgradere til en permanent eller midlertidig oppgradering av skriverhastighet – fra 115 sider per minutt til 130 eller 140 sider per minutt. Det er et valg som kan tas av bedrifter som vanlige trykkerier, printshops eller hustrykkerier fra måned til måned. Dette er ifølge produsenten for å gi brukerne større fleksibilitet under topper og bunner i produksjonen. For sesongmessige arbeidstopper når utskriftskapasiteten opp til 2,3 millioner A4-sider per måned.

Etterspørsel etter svart-hvitt-utskrifter

Jennifer Kolloczek, senior europeisk leder for forretningsutvikling, planlegging og innovasjon hos Canon i avdelingen for produksjonsprint, sa i en pressemelding at digitaltrykksektoren ser ut til å fokusere på farger, men svart-hvitt-utskrift vil fortsatt utgjøre en betydelig del av totalen av utskriftsvolumer i dag og i mange år fremover.

– Mange utskriftsleverandører og hustrykkere trenger en robust sort/hvitt-skriver som leverer kvaliteten, produktiviteten og brukervennligheten de trenger for produksjonen av sine ofte tidskritiske trykksaker.

– Ved å innføre en oppgraderingsmulighet for midlertidige hastighetsøkninger, svarer vi på den økende utfordringen med å forutsi produksjonsvolumer korrekt. Nettopp den større fleksibiliteten gjør at kundene kan investere med stor trygghet og vite at de kan få ekstra kapasitet ved produksjonstopper.

Økt kapasitet med valgfri modul

I skriverens papirskuff er det mulighet for å installere den nye Form Assist-modulen. En valgfri modul som, ifølge Canon, har som mål å utvide kapasiteten for spesialpapir med uregelmessig tykkelse, for eksempel falsede medier eller medier med fliker. VarioPrint 140 series QUARTZ avgir ikke ozon og reduserer sløsing med toner. Med produsentens såkalte HeatXchange-teknologi overføres varmen som genereres når toneren fikseres til påfølgende sider etter hvert som utskriften skrider frem.

Den nye Quartz i VarioPrint 140-serien vil være tilgjengelig fra Canon og akkrediterte partnere fra april 2023.

Les videre

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

FlexiPrint og Fespa Norway holder åpent hus

Onsdag 17.april inviterer FlexiPrint i Drammen alle Fespas medlemmer til Åpent Hus, i forbindelse med avvikling av den 63. generalforsamlingen i Fespa Norway.
flexiprint_logga

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik