Xeikon viser flaggskip for digital bokprinting

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 22 februar 2023
OPPDATERT: 22 mars
Xeikon SX30000 vil bli vist på Hunkeler Innovation Days sammen med etterbehandlingsutstyr inline fra Hunkeler og offline med Müller Martini. Foto: Pressebilde

Xeikons toppmodell med tørr tonerteknologi og rullmating for å levere bøker i korte serier står i høysetet på Hunkeler Innovation Days.

– Digital boktrykk er den raskest voksende digitale applikasjonen, forklarer Per Larsson ved Xeikon i Norden.

Xeikon, en del av Flint Group, er i høyvolumsegmentet med sine digitale presser. I 2020 ble Xeikons SIRIUS tørrtonerteknologi presentert, som utstyrer Xeikon SX30000 og Xeikon SX20000 fullfargepresser med dobbeltsidig rullmating.

Når Xeikon stiller ut på Hunkeler Innovation Days, 27. februar til 2. mars, er det flaggskipet Xeikon SX30000 som står i sentrum. En dupleksskriver med tørr tonerteknologi som skriver ut 30 meter i minuttet. Eksepsjonell utskriftskvalitet til en lav kostnad, er budskapet fra Xeikon. Maskinen er først og fremst rettet mot krevende bokproduksjon som fotobøker med høy kvalitet, men også for direktereklame og point-of-sale-trykk.

Fra rull til bokblokk

Under messen i Luzern fokuseres det i hovedsak på bokproduksjon, en demonstrasjon av hvordan en papirrull skrives ut digitalt og deretter forvandles til en stablet bokblokk inline med Hunkelers etterbehandlingssystem. Så, for å lage ferdige bøker, tar Müller Martinis Vareo Pro over for trimming og innbinding.

– Digital boktrykk er den raskest voksende digitale applikasjonen, ifølge Per Larsson ved Xeikon i Norden. Foto: Pressebilde

Per Larsson, områdesalgssjef i Norden, gir i en uttalelse en mer detaljert beskrivelse av hva som venter på Xeikons messe:

– Digital boktrykk er den raskest voksende digitale applikasjonen og det er dette vi vil vise på de kommende Hunkeler Innovation Days. Xeikon SX30000 vil trykke en «coffee table» reisebok, en turistguide i farger og en svært illustrert bok om arkitektur.

Fem fargestasjoner

Rull-til-rull-pressen, med mulighet for rull-til-ark eller annen inline etterbehandling, er utstyrt med fem fargestasjoner. I tillegg til CMYK er det mulig å konfigurere med Pantone-farge, spesialfarge eller klar toner. Medietykkelsen, på både papir og andre substrater, varierer fra 40 til 350 gram.

Utskrift på flere papirtyper

I følge produsenten kan SX30000 produsere opptil 2545 trykte B2-ark per time på ubestrøket papir, bestrøket papir med glanset, silke eller matt finish og standard offsetpapir.

Med den rullematede plattformen tilbys en uendelig utskriftslengde, som gir brukeren større mulighet når det kommer til printing av ulike formater og applikasjoner, for eksempel tapet og andre displayprodukter.

Les videre

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small

Strategiarbeid og styrevalg på landsmøtet i Alta

Årets landsmøte i Grafisk Bransjeforening ble avholdt i Alta 1.-3. september. Miljø, bærekraft og sikkerhet var gjennomgående temaer, men innspill til strategiplanen som styret arbeider med var også et viktig innslag i programmet.
styremedlemmer1

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small