Xeikon viser flaggskip for digital bokprinting

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 22 februar 2023
OPPDATERT: 22 mars
Xeikon SX30000 vil bli vist på Hunkeler Innovation Days sammen med etterbehandlingsutstyr inline fra Hunkeler og offline med Müller Martini. Foto: Pressebilde

Xeikons toppmodell med tørr tonerteknologi og rullmating for å levere bøker i korte serier står i høysetet på Hunkeler Innovation Days.

– Digital boktrykk er den raskest voksende digitale applikasjonen, forklarer Per Larsson ved Xeikon i Norden.

Xeikon, en del av Flint Group, er i høyvolumsegmentet med sine digitale presser. I 2020 ble Xeikons SIRIUS tørrtonerteknologi presentert, som utstyrer Xeikon SX30000 og Xeikon SX20000 fullfargepresser med dobbeltsidig rullmating.

Når Xeikon stiller ut på Hunkeler Innovation Days, 27. februar til 2. mars, er det flaggskipet Xeikon SX30000 som står i sentrum. En dupleksskriver med tørr tonerteknologi som skriver ut 30 meter i minuttet. Eksepsjonell utskriftskvalitet til en lav kostnad, er budskapet fra Xeikon. Maskinen er først og fremst rettet mot krevende bokproduksjon som fotobøker med høy kvalitet, men også for direktereklame og point-of-sale-trykk.

Fra rull til bokblokk

Under messen i Luzern fokuseres det i hovedsak på bokproduksjon, en demonstrasjon av hvordan en papirrull skrives ut digitalt og deretter forvandles til en stablet bokblokk inline med Hunkelers etterbehandlingssystem. Så, for å lage ferdige bøker, tar Müller Martinis Vareo Pro over for trimming og innbinding.

– Digital boktrykk er den raskest voksende digitale applikasjonen, ifølge Per Larsson ved Xeikon i Norden. Foto: Pressebilde

Per Larsson, områdesalgssjef i Norden, gir i en uttalelse en mer detaljert beskrivelse av hva som venter på Xeikons messe:

– Digital boktrykk er den raskest voksende digitale applikasjonen og det er dette vi vil vise på de kommende Hunkeler Innovation Days. Xeikon SX30000 vil trykke en «coffee table» reisebok, en turistguide i farger og en svært illustrert bok om arkitektur.

Fem fargestasjoner

Rull-til-rull-pressen, med mulighet for rull-til-ark eller annen inline etterbehandling, er utstyrt med fem fargestasjoner. I tillegg til CMYK er det mulig å konfigurere med Pantone-farge, spesialfarge eller klar toner. Medietykkelsen, på både papir og andre substrater, varierer fra 40 til 350 gram.

Utskrift på flere papirtyper

I følge produsenten kan SX30000 produsere opptil 2545 trykte B2-ark per time på ubestrøket papir, bestrøket papir med glanset, silke eller matt finish og standard offsetpapir.

Med den rullematede plattformen tilbys en uendelig utskriftslengde, som gir brukeren større mulighet når det kommer til printing av ulike formater og applikasjoner, for eksempel tapet og andre displayprodukter.

Les videre

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie