Amazon velger Canon og Hunkeler

Foto: Søren Winsløw
PUBLISERT: 1 mars 2023
OPPDATERT: 22 mars
Teknikken til den nye Prostream 3000 ble gjennomgått i detalj. Foto: Søren Winsløw

På den første dagen av Hunkeler Innovation Days lanserte Canon sin nye inkjet-maskin Prostream 3000. Det er en oppfølging av 1000-serien som ble lansert i 2017.

Prostream 3000 er tilgjengelig i to versjoner – ProStream 3080 som produserer 80 meter per minutt og ProStream 3133 som produserer 133 meter per minutt. Papirrullen kan være opptil 558 mm i bredden og utskriftslengden opp til 1524 mm.

Den nye ProStream-serien kan skrive ut opptil 11 300 4+4 B2-ark per time eller 1790 A4-størrelse 4+4 utskrifter per minutt, tilsvarende 58 millioner A4-avtrykk per måned. Det kan gjøres på en rekke medier og gramvekter, inkludert standard offset, bestrøket og ubestrøket, samt optimalisert papir for inkjet opptil 300 g/m2, uten at det går på bekostning av hastigheten.

For å levere offsetkvalitet ved høye hastigheter på tvers av et bredere utvalg medier, har ProStream 3000-serien et nytt og forbedret tørke- og kjølesystem. Systemet er basert på luftsirkulasjon og i en utforming som sikrer at fargen tørker jevnt og kontrollert. Dette skal ifølge Canon sikre best kvalitet selv på de mest ripefølsomme medier.
Takket være en tilsvarende forbedret effektivitet i tørke- og kjølesystemet, bruker den nye ProStream mindre energi enn 1000-serien for de fleste bruksområder og kan kobles til en lavere nominell strømforbindelse.

Bildekvaliteten er sikret av de innebygde 1200 dpi piezo drop-on-demand-skrivehodene i kombinasjon med velprøvd vannbasert polymerpigmentblekk og Smart ColorGrip. Smart ColorGrip kommer også i en ny og forbedret versjon. Med Smart ColorGrip, også nå tilgjengelig som et alternativ for ProStream 1000-serien, kan mengden av ColorGrip-løsning som påføres justeres til bestemte områder av utskriftsarket for å justere for høy eller lav fargedekning.

Canons Inline Quality Control, et avansert kamerasystem, gir også automatisk kvalitetssikring. Dette reduserer tiden som kreves for operatørens kvalitetskontroll og forbedrer den generelle systemproduktiviteten.

Amazon velger Canon og Hunkeler

På deres pressekonferanse benyttet Canon anledningen til å fortelle at Amazon, som opprinnelig startet som et nettbasert bokmarked, nettopp har investert i en ny full digital bokproduksjon som inkluderer en annen rulleskriver, Colorstream. Det vil bli installert ved deres produksjonsanlegg i Paris. Målet er en helautomatisk produksjon av bøker på forespørsel.

Nesten hele oppsettet kan sees på Hunkeler Innovation Days, som finner sted i Lucerne, Sveits, hvor Canon og Hunkeler har stands rett ved siden av hverandre. På Canons stand er som nevnt splitter nye Prostream 3000 offline, og rett ved siden av står installasjonen som Amazon skal ha. Hunkeler kaller den Starbook Plowfolder Book-løsningen med boksortering og den vil også bli presentert for første gang her på Hunkeler Innovation Days.

Papirbanen føres inn i en Ploughfolder PF8 som først leser strekkodene og setter bretteverktøyene på farten. Det betyr at du kontinuerlig kan endre falseprofilen og derved produsere bøker i ulike formater og med ulike sidetall uten å måtte stoppe og endre innstillinger i maskinen. Dette gjøres helt automatisk når strekkoden tilsier det. Det vil imidlertid typisk være en liten sløsing med papir i vekslingen mellom to forskjellige falseprofiler.
De brettede arkene kuttes deretter og settes sammen til bokblokker i den splitter nye Starbook-enheten før de, i henhold til forhåndsdefinerte instruksjoner, sorteres i bokser i den splitter nye boksorteringsmodulen.

Direkte fra printeren, eller som her via en unwinder, kommer boksidene inn i bokproduksjonssystemet.
Strekkodene leses i Plowfolderen, som automatisk stiller inn falseparametrene.
I Starbook-enheten samles sidene til bokblokker, som skjæres og limes.
Før de sorteres ut i forskjellige distribusjonskasser. Alt sammen fullautomatisk.

Les videre

Europeisk messepremiere for stor flatbed

Årets utgave av Fespa Global Print Expo, som skal avholdes i München, begynner å nærme seg. På Agfas stand kommer det til å dreie seg om selskapets nyeste inkjet-innovasjoner og hvordan de kan skape strategisk vekst og bærekraft.
nils-arne

Kongsberg PCS lar kreativiteten blomstre på årets Fespa

På sin stand på Fespa i år, skal Kongsberg Precision Cutting Systems vise hvordan bedrifter bruker Kongsberg- og MultiCam-maskiner for å bringe design til live.
kongsberg_c_serien

Canon inviterer til seminar om sikkerhet

Canon Norge inviterer til seminar om sikkerhet rundt printing, infrastruktur og dokumentbehandling.
Network data streaming with packet.

Ny mulighet til å ta folieringskurs hos Justin Pate

Han har blitt kalt ”The King of Wrapping”, amerikaneren Justin Pate fra The Wrap Institute. Etter suksessbesøket hos Print Supplies i høst gjør han i vår en gjenvisitt til Norge.
EN6A5664

Siste nytt

Europeisk messepremiere for stor flatbed

Årets utgave av Fespa Global Print Expo, som skal avholdes i München, begynner å nærme seg. På Agfas stand kommer det til å dreie seg om selskapets nyeste inkjet-innovasjoner og hvordan de kan skape strategisk vekst og bærekraft.
nils-arne

Svensk produktmediafirma satser i Norge

Wackes har satt seg som mål å bli ledende i Norden innen merkeprodukter og merchandise. Nå gjør selskapet en satsing i Norge og planlegger i løpet av kort tid å åpne et kontor i Oslo.
opera-house-g43f8cbaef_1920

Kongsberg PCS lar kreativiteten blomstre på årets Fespa

På sin stand på Fespa i år, skal Kongsberg Precision Cutting Systems vise hvordan bedrifter bruker Kongsberg- og MultiCam-maskiner for å bringe design til live.
kongsberg_c_serien

Trykkeri.no-sjefen om fordelen med kjeder: "Ingen flere priskriger"

Et nettsted der du kan finne et trykkeri i din nærhet – uansett hva du enn har behov for. Slik kan man beskrive den nye kjeden trykkeri.no. Sign&Print har tatt en prat med kjedesjef Martin Olsen om opprinnelsen, fordelene og fremtidige planer.
alle