NorgesProfil om sin nye DTF-printer: "30 meter per dag"

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 1 mars 2023
OPPDATERT: 22 mars
Direct-to-film trender veldig blant tekstiltrykkere og Ole Christian Haugen i NorgesProfil er fornøyd med sin investering.

Siden august i fjor har Stein Raaness vært forhandler av det kinesiske merket Sublistars printere med Direct-to-film-teknologi, DTF. Så langt har de solgt 13 eksemplarer i Norge.

En av kjøperne er profileringsselskapet NorgesProfil, som holder til like utenfor Oslo. De fikk Sublistar i hus for omtrent en måned siden.

– Vi så på noen forskjellige typer maskiner på messen i Berlin i fjor, Fespa. Det var mye å velge mellom, sier produksjonssjef Ole Christian Haugen og fortsetter:

– Vi vurderte å kjøpe direkte fra Kina, men så følte vi at det ville være bra med support her i Norge og derfor valgte vi å kjøpe fra en forhandler i Norge.

De valgte modellen DTF Star 6004, med en filmbredde på 60 centimeter og fire skrivehoder, en av de større maskinene. DTF-teknologi kom på markedet for rundt to år siden. Teknologien fungerer som om en filmplotter er koblet inline til en pulvermaskin med tørking.

Plotteren skriver ut med vannbasert blekk på en transferfilm, deretter overføres den til pulvermaskinen hvor pulveret fester seg til blekket før det varmebehandles. Transferfilmen er da klar til å brukes eller lagres. For å overføre trykket til tekstilet brukes så en varmepresse.

Tidligere har NorgesProfil handlet transfer av en ekstern aktør, nå kan de gjøre det internt.

Hvordan har den fungert?

– Det var litt innkjøring og innstillinger å lære. Men nå går det veldig bra. Vi trykker mellom 7 og 30 meter om dagen. Jeg setter i gang om morgenen og jobber i et par tre timer og så begynner jeg med andre ting. Det er veldig greit for å produsere med en gang, det går veldig fort, sier Ole Christian Haugen.

Les videre

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Seksten foredlingsmuligheter i en maskin

Scodix utvikler sin dekorasjonsteknologi og kan nå tilby seksten forskjellige dekorasjonsmuligheter i en og samme maskin. På Drupa kan du se på denne teknologien på bedriftens stand.
scodixx

Messepremiere for Zünds Q-Line

Den sveitsiske skjærebordprodusenten Zünd stiller ut under mottoet "Performance across the board" og tar med seg Q-Line som ble lansert i fjor vår og nå for første gang vises på en messe.
Zund 2

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie