Premiere på Mimakis første DTF-printer

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 13 mars 2023
OPPDATERT: 22 mars
Den nye DTF-printeren TxF150-75 er basert på Mimakis bestselgende 150-serie. Foto: Pressebilde

Direkte til film, eller DTF, som brukes til å produsere transfers, har på få år blitt en populær teknologi hos flere tekstiltrykkerier. Nå slutter Mimaki seg til trenden og lanserer sin første DTF-printer på markedet.

Den nye TxF150-75 debuterte på Printwear & Promotion Live i Storbritannia i slutten av februar og ble også vist på Hunkeler Innovationdays. Denne inkjetprinteren bruker en varmebasert overføringsmetode for påføring på tekstiler som t-skjorter, sportsklær og reklameartikler.

Mimaki sier i en pressemelding at de er de første av de store leverandørene som tilbyr en DTF-maskin med rullholder, i motsetning til de fleste andre printere på markedet som er arkmatet.

Utprøvd teknologi

DTF-teknikken innebærer at designet printes på en spesiell transferfilm, som deretter «pudres» med et pulverlim. Når filmen er varmet opp og tørket, kan den påføres stoffet ved hjelp av en varmepresse. Ifølge Mimaki er DTF-teknologien mer allsidig enn sublimering når det gjelder utvalget av materialer og kan skrive ut på både lyse og mørke tekstiler.

TxF150-75 er basert på Mimakis bestselgende 150-serie med sublimeringsprintere.

Den har blant annet vakuumpakkede blekkposer for å hindre kvalitetsproblemer på grunn av luftbobler i blekket.

Mimaki har også brakt all kunnskapen om hvit farge fra sin solvent- og UV-printerserie inn i DTF-verdenen. Fargesirkulasjon og automatisk rengjøring av dysene forhindrer tilstopping.

Blekk med grønn sertifisering

Ettersom den nye printeren er den første i et helt nytt markedssegment, har Mimaki utviklet en spesiell serie med vannbasert pigmentblekk, PHT50. Fra mars 2023 er disse fargene også sertifisert i henhold til Oeko-Tex Eco Passport.

Den nye DTF-printeren kommer med en komplett RasterLink7 RIP-programvare, som blant annet muliggjør enkel justering av farge, skarphet og andre bildeparametere.

Mimaki Tx150-75 vil være tilgjengelig på markedet fra april.

I forbindelse med lanseringen slipper Mimaki et helt nytt sett med farger tilpasset den nye maskinen. Foto: Pressebilde

Les videre

Ny serie printere fra Canon

Canon har lansert sin nye imagePROGRAF TM-serie med A0+- og A1+-skrivere til teknisk og reklamerelatert storformatutskrift. Kundegruppen Canon ser for seg er alt fra arkitekt-, ingeniør-, produksjons- og byggevirksomheter til butikker, utdanningsinstitusjoner og hotell- og restaurantnæringen.
canon_dakserie

Fujifilm legger press på tonermarkedet

Fujifilms utrulling av tonerskriverløsninger over hele Europa har gått inn i enda en ny fase med lanseringen av to nye mellommodeller – Revoria Press EC1100 og Revoria SC170/180.
Tommy_Segelberg_Fujifilm

Direktørskifte og produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom til Sign&Print Scandinavia ikke bare med produktnyheter, men også med en ny administrerende direktør ved roret. Det som ikke var nytt var fokuset på etterbehandling og automatiseringsløsninger.
Horizon-4-1024x683

Verdenspremiere for ny tonermaskin

Den ble fløyet inn fra Japan fredagen før messen og ble vist frem for publikum for første gang da Sign&Print Scandinavia åpnet tirsdag i forrige uke. Ny Ricoh Pro C7500 som vil gi kommersielle trykkerier mer kreativ bruk.
Ricoh8-1024x683

Siste nytt

Veien fra familiebedrift til stort trykkerikonsern

En tydelig trend i den grafiske bransjen de siste årene har vært oppkjøp og konsolideringer. En bedrift som har gjort den reisen er Gunnarshaug Trykkeri i Stavanger, som i fjor ble en del av Aksell-gruppen. En endring som selskapets tidligere administrerende direktør ser på som både nødvendig og svært vellykket.
Morten G-web

Ny serie printere fra Canon

Canon har lansert sin nye imagePROGRAF TM-serie med A0+- og A1+-skrivere til teknisk og reklamerelatert storformatutskrift. Kundegruppen Canon ser for seg er alt fra arkitekt-, ingeniør-, produksjons- og byggevirksomheter til butikker, utdanningsinstitusjoner og hotell- og restaurantnæringen.
canon_dakserie

Neonsjokk hos Nize: "Tilbyr noe annet"

Fargerike trykk med neonfarger fanget blikket på Nize Equipments stand under Sign&Print Scandinavia. Men også en printer som kan skrive ut taktile skilt som bokstavelig talt står ut.
Nize-3-1024x683

Kodak styrker Prinergy i versjon 10

Kodak fortsetter å forbedre ytelsen, funksjonaliteten og sikkerheten til arbeidsflytprogramvaren deres.
Kodak_prinergy-10