Papirfabrikant reddes fra konkurs

PUBLISERT: 15 mars 2023
OPPDATERT: 22 mars
Crown van Gelder fortsetter sin papirproduksjon etter oppkjøpet fra EPAC. Foto: Pixabay

Det nederlandske papirbruket Crown Van Gelder (CVG) søkte om konkurs i slutten av januar. 1. mars ble det annonsert at EPAC Technologies har kjøpt opp CVG.

EPAC er et selskap basert i California, som spesialiserer seg på supply chain management og printlogistikk for blant annet bokbransjen.

Jan Rops, administrerende direktør i CVG, sier i en pressemelding at EPACs oppkjøp av CVG er mer enn de kunne ha drømt om. CVG og EPAC har utviklet papir for inkjet sammen i mer enn fem år og har kontinuerlig forbedret papirytelsen.

Avtalen har gjort at CVG nå er helt gjeldfri og har 30 millioner euro i egenkapital for å sikre fortsatt utvikling av fabrikkens produkter. Det er også bekreftet at alle 250 ansatte ved fabrikken vil kunne fortsette i jobben.

– Maskinene våre har startet og vi produserer allerede papir igjen. Vi planlegger å introdusere tre nye produkter i løpet av de kommende månedene: inkjetpapir, papir med alternative fibre og spesialpapir. Så vi er glade for at vi kan fortsette å fokusere på å utvikle det beste papiret igjen, avslutter Jan Rops.

Les videre

Svensk produktmediafirma satser i Norge

Wackes har satt seg som mål å bli ledende i Norden innen merkeprodukter og merchandise. Nå gjør selskapet en satsing i Norge og planlegger i løpet av kort tid å åpne et kontor i Oslo.
opera-house-g43f8cbaef_1920

Fespa setter personalisering i fokus

Etter flere år med pandemirestriksjoner er Fespa Global Print Expo i år tilbake med full styrke. Hittil har 490 internasjonale utstillere registrert seg, hvorav 95 som ikke har kunnet delta på de siste to messene.
FESPA2023_3

Alvøen styrker seg med oppkjøp

Nyhetene står i kø hos Alvøen i Sverige i år. Et gjennomført oppkjøp, flytting til ny adresse og nytt skjære- og freseutstyr for demovisning på vei inn skal duke for en sterkere organisasjon i nabolandet.
alvoenab_4_2023-1024x682

Canon inviterer til seminar om sikkerhet

Canon Norge inviterer til seminar om sikkerhet rundt printing, infrastruktur og dokumentbehandling.
Network data streaming with packet.

Siste nytt

Europeisk messepremiere for stor flatbed

Årets utgave av Fespa Global Print Expo, som skal avholdes i München, begynner å nærme seg. På Agfas stand kommer det til å dreie seg om selskapets nyeste inkjet-innovasjoner og hvordan de kan skape strategisk vekst og bærekraft.
nils-arne

Svensk produktmediafirma satser i Norge

Wackes har satt seg som mål å bli ledende i Norden innen merkeprodukter og merchandise. Nå gjør selskapet en satsing i Norge og planlegger i løpet av kort tid å åpne et kontor i Oslo.
opera-house-g43f8cbaef_1920

Kongsberg PCS lar kreativiteten blomstre på årets Fespa

På sin stand på Fespa i år, skal Kongsberg Precision Cutting Systems vise hvordan bedrifter bruker Kongsberg- og MultiCam-maskiner for å bringe design til live.
kongsberg_c_serien

Trykkeri.no-sjefen om fordelen med kjeder: "Ingen flere priskriger"

Et nettsted der du kan finne et trykkeri i din nærhet – uansett hva du enn har behov for. Slik kan man beskrive den nye kjeden trykkeri.no. Sign&Print har tatt en prat med kjedesjef Martin Olsen om opprinnelsen, fordelene og fremtidige planer.
alle