Alvøen styrker seg med oppkjøp

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 27 mars 2023
OPPDATERT: 27 mars
Det svenske Alvøen-teamet er tekniker Patrik Kivistö (tidligere CNC Sweden), Johan Millby, Sverigeansvarlig, Katarina Millby, markedsfører, og daglig leder Hendrik Fasmer. Foto: Pressebilde

Nyhetene står i kø hos Alvøen i år. Et gjennomført oppkjøp, flytting til ny adresse og nytt skjære- og freseutstyr for demovisning på vei inn skal duke for en sterkere organisasjon i Sverige.

Svenske Alvöen er datterselskap til det norske foretaket Alvøen, forhandler av skjære- og fresemaskiner, CNC- og graveringsmaskiner og lasersystemer til kunder i skilt-, tre- og verkstedsindustri.

Klart med oppkjøp

Det svenske firmaet ble dannet i 2019 og har ifølge selskapet under virksomhetens første år bygget opp en fast base i form av interessenter og samarbeidspartnere. Nå styrkes både virksomheten og utvalget ytterligere når det står klart at Alvöen kjøper opp forhandler og tidligere servicepartner CNC Sweden:

– Med disse to selskapene i ett kan vi skape et senter hvor vi tilbyr kunden en komplett løsning bestående av frese- og skjæreutstyr, service, rådgivning, fresestål og øvrig tilbehør og forbruksmateriell, sier Hendrik Fasmer, eier og administrerende direktør i Alvøen i Norge og Alvöen i Sverige.

 

Et CNC-fresebord fra Multicam, modell Apex 3R. Foto: Pressebilde
Skjærebord i demolokalene

I februar flyttet Alvöen til nye lokaler i Sandared, like utenfor Borås. Planen fremover er  å fylle opp utstillingslokalene på den nye adressen med produkter for demovisning. En ny demomaskin skal på plass i april, skjære- og fresebordet MultiCam Apex3 som Alvöen selger på det svenske markedet. Det kommer også til å vises frem tilbehør som fresestål og forbruksmaterialer.

Satser på netthandel

I løpet av kort tid åpner Alvöen dessuten en nettbutikk til sine kunder. Med dette følger også et større lager og et utvidet servicetilbud, ifølge selskapet.

Les videre

Schibsted med nytt trykkeri i Vestby

Fredag 8. september åpnet Schibsted sitt nye trykkeri i Vestby. Trykkeriet er svært kompakt, og rommer bare 20 prosent av arealet til det gamle lokalet i Nydalen.
– Dette er et trykkeri for fremtiden, sier administrerende direktør i Schibsted Trykk, Bjarne Andersen.
schibsted1

Canon vestlandet får ny kundeansvarlig

Jon Larsen overtar etter Terje Eriksen, som etter 16 år som Business Developer og Account Manager i Professional Print teamet hos Canon, nå går over i pensjonisttilværelsen.
jon_larsen_canon

Etter rekordåret: Reklameinvesteringene når nye høyder

Det norske reklamemarkedet hadde en rekordsterk fremgang i 2021, til tross for dette økte den ytterligere i 2022. Det viser fersk årsstatistikk fra det uavhengige instituttet IRM.
Madeleine-Thor-webb

HP vil lede grønn og digital omstilling

Siden HP lanserte sitt vannbaserte lateksblekk for noen år siden har bærekraft vært en viktig ledestjerne, og dette gikk også som en grønn tråd gjennom årets Fespa-stand.
Fespa HP 1

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small