Europeisk messepremiere for stor flatbed

PUBLISERT: 29 mars 2023
OPPDATERT: 29 mars
Onset X3 HS slik den så ut før redesignet. Her med hele utvalget av bord for av- og påleggere samt roboter. Foto: Pressebilde

Årets utgave av Fespa Global Print Expo, som skal avholdes i München, begynner å nærme seg. På Agfas stand kommer det til å dreie seg om selskapets nyeste inkjet-innovasjoner og hvordan de kan skape strategisk vekst og bærekraft.

Temaet for Agfas deltakelse på Fespa 23.-26. mai 2023 er «Strategic growth. Sustainable success». I løpet av messedagene skal flere av Agfas løsninger for industriell produksjon med inkjet demonstreres, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Blant annet blir det europeisk messepremiere på nye Onset X3 HS, et tillegg til porteføljen etter oppkjøpet av Inca Digital Printers som ble annonsert under Fespa 2022. X3 ble vist for første gang på Printing United i Las Vegas sist. år. En planskriver i storformatklassen som kan skrive ut 24/7 med en produksjonshastighet på opptil 1450 kvadratmeter i timen.

– Det er veldig spennende å kunne vise Onset X3 HS for første gang i Europa. Agfa har egnet det siste året til å helt integrere Inca i virksomheten, sier Nils-Arne Sletten fra Agfa Norge.

Onset X-serien finns i tre modeller: X1, X2 och X3.

– X3 HS er den absolutt raskeste av de tre, Rolls-Royce-modellen som måler 1,6 x 3,2 meter. Det er den eneste planskriveren på markedet som klarer veldig høye hastigheter og derfor er det veldig gøy å kunne tilby den løsningen.

«Det er veldig spennende å kunne vise Onset X3 HS for første gang i Europa», sier Nils-Arne Sletten, Agfa Norge.
«Veldig fornøyde med blekket»

Den er utstyrt med Agfas egenutviklede blekk og kan skrive ut på et stort utvalg av underlag.

Agfa gjorde nylig en installasjon av «lillebror», en Onset X1 HS, hos Brand Factory i Sverige. Det er den første installasjonen i Europa av en Onset-maskin med Agfas eget blekk. Responsen har vært positiv.

– De er veldig fornøyde med blekket. Det Agfa er kjent for er vårt høyt pigmenterte blekk som gjør at vi kan legge på mindre blekk på underlaget, men med samme kvalitet som liknende maskiner, sier Nils-Arne Sletten.

Onset X3 kommer å være med samme RIP- og workflowløsning som eksisterende Agfa-modeller, nemlig Asanti.

Under Fespa vil skriveren bli demonstrert i et ¾ automatiseringsoppsett med et matebord og en materobot som kjører en rekke medier, inkludert bølgepapp.

Storformatsprinteren Jeti Tauro H3300 UHS LED ble oppgradert i fjor med et lakk-tilvalg. Foto: Arkiv/Anja Degerholm
Storformat for skilt og tekstil

Agfa kommer også med hybridkjempen Jeti Tauro H3300 UHS LED, som i fjor ble oppgradert med mulighet for å legge til lakk. Noe som er spesielt interessant for for eksempel produsenter av skiltmateriale i bølgepapp for å foredle trykkene sine med et lag matt eller blank lakk. Lakken kan enten påføres hele overflaten eller delvis.

Standen har også den 3,2 meter lange Avinci CX3200, som kan trykkes på en rekke forskjellige polyesterbaserte materialer, for eksempel for bruk i interiørprodukter, klær og myk skilting for både innendørs og utendørs bruk. Den skriver ut både direkte på stoffet og på transferpapir. De nye Avinci 110-blekkene har fått Oeko-Tex Eco Passport, som viser at de er fri for farlige komponenter og kan brukes til miljøvennlig tekstilproduksjon.

Videre vises Oberon RTR3300 rull-til-rull-skriver med UV og LED. En storformatskriver som kan håndtere varmefølsomme materialer og kan skrive ut hvitt på transparente dekorative materialer. Den har også en funksjon med to hjul. I tillegg vises Agfas arbeidsflytprogramvare Asanti, for en sømløs overgang mellom de ulike produksjonsstadiene og for å redusere manuell håndtering og feilene som kan oppstå i forbindelse med det.

Rull til rull-printeren Oberon RTR3300 med UV og LED klarer utskrifter på varmefølsomme materialer og kan printe hvitt på transparente dekormaterialer. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Les videre

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small

Tredobbelt med nyheter og fullspekket timeplan

Norske Print Supplies kommer til Stockholm og Sign&Print-messen for blant annet å presentere tre nye varemerker i sin portefølje. Men også for kanskje å finne nye medarbeidere.
Fredrik-och-Gaute-Print-Supplies-1024x684 (1)

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small