UPM planlegger kraftig kapasitetsreduksjon

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 31 mars 2023
OPPDATERT: 3 april
UPM stanser produksjonen av avis- og magasinpapir ved deres papirfabrikk i Østerrike. Foto: Pressebilde UPM

UPM planlegger å redusere kapasiteten for ubestrøket utskriftspapir for å tilpasse seg langsiktig etterspørsel. Kapasitetsreduksjonene er planlagt å skje i Tyskland og Østerrike.

Dette skal gjøres ved å permanent stenge papirmaskin 6 ved UPM Schongau i Tyskland, og redusere den årlige kapasiteten til ubestrøket trykkpapir med 165 000 tonn innen utgangen av 2. kvartal 2023.

I tillegg fremskynder de den tidligere varslede produksjonsstansen ved papirfabrikken i Steyrermühl med seks måneder. Avhending av en samlet årlig kapasitet på 320.000 tonn avispapir vil skje allerede ved utgangen av andre kvartal 2023.

Produksjonen på de andre konkurrerende papirmaskinene 7 og 9 i Schongau samt på de fire andre ubestrøket papirmaskinene i Tyskland og Finland er planlagt å fortsette med en samlet årlig kapasitet på 1 800 000 tonn.

COVID-19-årene forårsaket etterspørselsforstyrrelser i markedene for grafisk papir. Den har deretter blitt fulgt av en periode med høy inflasjon og enestående uforutsigbarhet. Nå som markedet for grafisk papir går tilbake til sin langsiktige trend med fallende etterspørsel, har UPM derfor valgt å fremskynde beslutningene deres.

– Den fortsatte langsiktige nedgangen i etterspørselen etter grafisk papir tvinger oss til å fortsette arbeidet med å sikre konkurransedyktig produksjon og at våre eiendeler er i effektiv bruk under alle omstendigheter, sier Massimo Reynaudo, Executive Vice President, UPM Communication Papers.

– Vi innser at dette er vanskelige nyheter for våre ansatte, som har vist sin lojalitet og engasjement så lenge. I et synkende marked er konkurranseevnen til selskapets virksomhet nøkkelen til å underbygge vår langsiktige satsing på trykkpapirmarkedet og for å forbli en pålitelig partner for våre kunder. UPM har som mål å håndtere restruktureringstiltakene på en sosialt ansvarlig måte og vil nå gå inn i en rettferdig dialog med ansattes representanter, sier Massimo Reynaudo.

Les videre

Tredobbelt med nyheter og fullspekket timeplan

Norske Print Supplies kommer til Stockholm og Sign&Print-messen for blant annet å presentere tre nye varemerker i sin portefølje. Men også for kanskje å finne nye medarbeidere.
Fredrik-och-Gaute-Print-Supplies-1024x684 (1)

Schibsted med nytt trykkeri i Vestby

Fredag 8. september åpnet Schibsted sitt nye trykkeri i Vestby. Trykkeriet er svært kompakt, og rommer bare 20 prosent av arealet til det gamle lokalet i Nydalen.
– Dette er et trykkeri for fremtiden, sier administrerende direktør i Schibsted Trykk, Bjarne Andersen.
schibsted1

Canon lanserer 100% CO2-kompensert bredformatpapir

Canon Red Label Zero FSC og Resirkulert White Zero FSC er CO2-nøytrale papirtyper i bredformat spesielt rettet mot tekniske tegninger. Begge papirtypene er kompatible med Canon ColorWave, PlotWave og imagePROGRAF-serien.
red-label-zero-hero-image-16x9-close-up_5c5ecbe41ab14bd3bc9f71f870ee956a

Lakkbeskyttelse fra raskt voksende leverandør

Forhandleren Scandraft tar med eksempler fra sitt brede utvalg av materialer og tilbehør til bilde-, dekor- og reklameproduksjon til Sign&Print Scandinavia.
Scandraft-Anna-webb-1024x683

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small