Ny Canon Colorado-serie klar til FESPA

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 3 april 2023
OPPDATERT: 3 april
Ny Canon Colorado-serie klar til FESPA

Canon har nettopp lansert en ny serie av Colorado-printere. Den allerede meget populære printeren kommer nå med en serie hvor modularitet er nøkkelordet.

M-serien kalles de nye Colorado-printerne, som består grunnleggende av to modeller som heter henholdsvis M3 og M5. Forskjellen er hastigheten. M3 har en topphastighet på 111 m2/timen mens M5 kan klare 159 m2/timen i høyeste hastighet.

Uproblematisk printing med hvitt

Som noe helt nytt for Colorado er det nå mulig å printe med hvit farge. To varianter kan derfor legges til serien, kalt henholdsvis M3W og M5W. Når det gjelder den nye hvitfargen, sier Canon at den er mye enklere og mye raskere med deres UVgel-teknologi sammenlignet med konkurrerende teknologier. Det er fordi det hvite pigmentet ikke legger seg på samme måte i en gel som det gjør i for eksempel en vannbasert farge. Derfor er det ikke nødvendig å «røre» fargen eller blåse dysene rene for å unngå uttørking.

Hvitfargen kan påføres flere ganger for å øke tettheten. Det åpner for en ny rekke applikasjoner som ikke tidligere har vært mulig med Colorado-serien. Spesielt gjelder dette vindusannonser med ulike budskap foran og bak, etiketter og for eksempel også trykte illustrasjoner på fargede medier.

Hvitfargen sitter som en femte farge sammen med CMYK-fargene. Siden det ikke er flere posisjoner for fargebeholdere, betyr dette at du enten kan skrive ut hvitt eller lakk (Flexfinish+), men ikke begge deler.

Lakk eller hvitt

Flexfinish + er fortsatt et alternativ som kan legges til M3- eller M5-konfigurasjoner. Flexfinish + tilbyr muligheten til å legge til lakkeffekter som kan være både matte og blanke i samme trykk. Dette gjøres ved å forsinke UV-LED-herdingen der det skal være blank.

Inndataalternativer for ethvert behov

Som allerede kjent fra de nåværende Colorado-maskinene, kan inngangsdelen også konfigureres annerledes. De kan være med en eller to innmatingsruller. Med to ruller kan det være en automatisk bryter når en rull går tom. Det kan være praktisk hvis du har en produksjon som går over natten.

Det er også et alternativ som gjør det mulig å kjøre rullen gjennom slik at du kan skrive ut på baksiden. Til slutt kan det monteres utvendige jumboruller ved produksjon av svært store serier, for eksempel tapetproduksjoner. Det vil vanligvis også kreve noe utgangsutstyr som kan spole tilbake eller kutte og stable utgangen. I dette segmentet har Canon utviklet noen interessante løsninger i samarbeid med det italienske selskapet Fotoba. Dette gjelder for eksempel en «tapetfabrikk» og en «trykkfabrikk».

Canon har også lagt til et Magnetic Mediakit-alternativ som åpner for muligheten for utskrift på magnetiske medier.

Tidsbegrenset oppgradering

Som en spesiell ny mulighet kan man kjøpe periodiske hastighetsoppgraderinger (en måned). Det kan enten være fordi du kort har større produksjonsbehov eller fordi du ønsker å teste toppfarten.

– Det viktigste er at du slipper å bestemme deg for hvilken maskin du vil ha fra starten av. Du kan starte med en M3 og deretter gradvis legge til de funksjonene du synes gir mest mening, sier Hans Dalmeijer, produktmarkedssjef fra Canon, og legger til: – Og det beste av alt er at det kan gjøres bare ved et service-besøk .

Se den på Fespa

Han forteller videre at den nye M-serien vil bli vist for første gang i Europa på den nært forestående FESPA-messe i München, slik at alle som har lyst til å se de nye maskinene er velkomne. Det anbefales dog å booke tid på forhånd.

Les videre

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Epson trykker på etikett og mikroproduksjon

Epson viser flere store innovasjoner innen etikettprinting under Drupa, men også løsninger for tekstiler samt mikroproduksjon og personalisering.
Epson-7-1024x683

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1