Verdenspremierer og den nye Colorado M-serien

Foto: Claes Nordström/Arkiv/Pressebi
PUBLISERT: 8 mai 2023
OPPDATERT: 8 mai

Canon kommer til Fespa med sin storformatportefølje under slagordet «Make it Big». I et utvalg viser flatbed Arizona XT-serien for store volumer og den splitter nye Colorado M-serien, utviklet for å gi brukerne enda mer fleksibilitet og valgmuligheter i storformatutskrifter. Selskapet hinter også om at de vil avsløre verdenspremierer på messen.

Besøkende på Fespa-messen som går inn i Canons utstilling vil se den helt nye Colorado M-serien, som består av to modeller, M3 og M5. Dette er modulære UVgel-skrivere, rull til rull, for storformatgrafikk som kan konfigureres etter ulike behov og som også kan oppgraderes på et senere tidspunkt for å øke produksjonen. Et utvalg funksjoner å velge mellom er blandet glanset og matt trykk og utskrift med hvitt blekk.
For sin Colorado-printerserie har Canon også utviklet inline-løsninger i samarbeid med det italienske selskapet Fotoba for større tapetproduksjoner og printfabrikker som kommer med opprulling, kapping og stabling i etterbehandlingsstadiet.

UV flatbed for industriell utskrift

På UV-flatbed-siden blir det utskrift i store volumer med Canon Arizona XT-serien. I «high key» modus er det mulig å nå hastigheter på opptil 52,8 kvadratmeter i timen, ifølge Canon for uslåelig kvalitet. Åtte eller ti utskriftsmodi kan velges.
Printeren, som er tilpasset industriell produksjon av grafikk og displayprodukter, gir også mulighet for rullemedier for å kunne skrive ut kontinuerlig både stive og fleksible materialer. Inkjetsystemet er utstyrt med VariaDot-teknologi. Blekkdråper avfyres på underlag i størrelser fra 42 pikoliter helt ned til 6 pikoliter for å produsere enda skarpere bildemotiver.

Colorado R4 FRT 03

Canon kommer også med imagePROGRAF GP inkjetprinter-serien. Storformatskriver, rull til rull, i totalt fire modeller. Disse har vann- og pigmentbasert fluorescerende blekk for enten seks eller elleve farger.

Arbeidsflytverktøy

En rekke arbeidsflytløsninger vises også med programvarepakken Prisma XL Suite. Ifølge Canon er verktøyet utviklet for å hjelpe grafiske designere og storformatskrivere med å lage fantastiske utskriftsapplikasjoner og opprettholde skriverkontrollen.

Lover verdensnyheter

Blant all maskinvaren i utstillingen vil Canon inspirere besøkende med applikasjoner innen ulike segmenter som dekor, interiørdesign, etikett og emballasje.
Ifølge Canon stopper det ikke der. Under showet kunngjør selskapet at det også vil avsløre en rekke verdenspremierer. Hva gjenstår å se, men ifølge produsenten handler det om å hjelpe brukere med å ta automatisering og kreativitet til nye nivåer.

Les videre

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Seksten foredlingsmuligheter i en maskin

Scodix utvikler sin dekorasjonsteknologi og kan nå tilby seksten forskjellige dekorasjonsmuligheter i en og samme maskin. På Drupa kan du se på denne teknologien på bedriftens stand.
scodixx

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie