Nyheter i porteføljen vises på Fespa

PUBLISERT: 15 mai 2023
OPPDATERT: 15 mai
Vanguard kommer til å presentere en nyhet under årets Fespa-messe. Hva det dreier seg om er enn så lenge hemmelig. Foto: Arkiv/Claes Nordström

Marabu kommer til å være representert på Fespa både med egen stand og ved at flere av leverandørene deres stiller ut på messen. En samling interessante lanseringer utloves.

Personal fra Marabu Scandinavia vil være på plass i München under messen for å guide besøkerne blant alle de produktene selskapet har å tilby i segmentene screen, tampo, digitaltrykk og flytende laminat.

På Marabus egen stand er det digitaltrykket som står i fokus med løsninger for kommersielt og industrielt trykk, ikke minst sine egne blekk, samt service og bærekraft. På messen deltar også flere av Marabus samarbeidspartnere som har med seg en rekke messenyheter.

I fjor vår ble Marabu salgspartner for amerikanske Vanguard som blant annet tilbyr storformatsprintere med UV-LED som kunden kan tilpasse med antall printhoder etter behov. Firmaet har på kort tid vunnet markedsandeler i Europa og under Fespa kommer en produktnyhet å avsløres. Hva det dreier seg om er enn så lenge hemmelig.

Trykkeriet Exakta investerte tidligere i år i en EFI Vutek h5 hybridprinter, en modell som vises under Fespa. Foto: Arkiv/Anja Degerholm
Storformat og tekstiltrykk

Sign&Print skrev tidligere i vår om Exaktas investering i en hybridprinter fra EFI av modellen Vutek h5 med digital inkjet-teknologi og herding med LED. En maskin som takler både rull- og platematerialer i store kvanta med maksimal bredde 3,20 meter. EFI stiller ut denne modellen sammen  med flere andre av selskapets løsninger.

Roland DG hadde nylig en stor lansering med blant annet tre nye storformatsprintere i TrueVIS-serien med rull-til-rull. På Fespa viser de disse, og UV-planskriveren VersaOBJECT, samt nye VersaStudio BN20-D som er en DTF-løsning i desktop-utførelse.

Tekstiltrykk står i fokus også i D.gens stand, hvor de viser produktive sublimeringsskrivere. Blant annet tar de med seg en printer for direktetrykk og soft signage og en printer som trykker på blueback-papir. D.gen viser dessuten en modell for interiørdekor og klær som bruker pigmentblekk.

DTF-printeren VersaStudio BN20-D. Foto: Pressebilde
Nytt innen screentryck

Hos Grünig og Sign Tronic dreier alt seg om screentrykk. De to selskapene har en felles visjon om å forenkle screentrykket med maskiner for sjablongproduksjon og helautomatiske vaske- og tørkelinjer samt CTS (Computer to Screen). Også Sakurai presenterer løsninger for screentryck for industriell bruk og viser fire nye trykkpresser med ulike funksjoner.

Fespa Global Print Expo finner sted på Messe Munich i München den 23.–26. mai.

Les videre

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Stibo kjøper trykkeri ut av konkursbo

Danske Stibo Completes administrerende direktør Søren Henriksen forklarer i et intervju med Sign & Print hva dette vil bety.
Soren-Henriksen

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie