Nyheter i porteføljen vises på Fespa

PUBLISERT: 15 mai 2023
OPPDATERT: 15 mai
Vanguard kommer til å presentere en nyhet under årets Fespa-messe. Hva det dreier seg om er enn så lenge hemmelig. Foto: Arkiv/Claes Nordström

Marabu kommer til å være representert på Fespa både med egen stand og ved at flere av leverandørene deres stiller ut på messen. En samling interessante lanseringer utloves.

Personal fra Marabu Scandinavia vil være på plass i München under messen for å guide besøkerne blant alle de produktene selskapet har å tilby i segmentene screen, tampo, digitaltrykk og flytende laminat.

På Marabus egen stand er det digitaltrykket som står i fokus med løsninger for kommersielt og industrielt trykk, ikke minst sine egne blekk, samt service og bærekraft. På messen deltar også flere av Marabus samarbeidspartnere som har med seg en rekke messenyheter.

I fjor vår ble Marabu salgspartner for amerikanske Vanguard som blant annet tilbyr storformatsprintere med UV-LED som kunden kan tilpasse med antall printhoder etter behov. Firmaet har på kort tid vunnet markedsandeler i Europa og under Fespa kommer en produktnyhet å avsløres. Hva det dreier seg om er enn så lenge hemmelig.

Trykkeriet Exakta investerte tidligere i år i en EFI Vutek h5 hybridprinter, en modell som vises under Fespa. Foto: Arkiv/Anja Degerholm
Storformat og tekstiltrykk

Sign&Print skrev tidligere i vår om Exaktas investering i en hybridprinter fra EFI av modellen Vutek h5 med digital inkjet-teknologi og herding med LED. En maskin som takler både rull- og platematerialer i store kvanta med maksimal bredde 3,20 meter. EFI stiller ut denne modellen sammen  med flere andre av selskapets løsninger.

Roland DG hadde nylig en stor lansering med blant annet tre nye storformatsprintere i TrueVIS-serien med rull-til-rull. På Fespa viser de disse, og UV-planskriveren VersaOBJECT, samt nye VersaStudio BN20-D som er en DTF-løsning i desktop-utførelse.

Tekstiltrykk står i fokus også i D.gens stand, hvor de viser produktive sublimeringsskrivere. Blant annet tar de med seg en printer for direktetrykk og soft signage og en printer som trykker på blueback-papir. D.gen viser dessuten en modell for interiørdekor og klær som bruker pigmentblekk.

DTF-printeren VersaStudio BN20-D. Foto: Pressebilde
Nytt innen screentryck

Hos Grünig og Sign Tronic dreier alt seg om screentrykk. De to selskapene har en felles visjon om å forenkle screentrykket med maskiner for sjablongproduksjon og helautomatiske vaske- og tørkelinjer samt CTS (Computer to Screen). Også Sakurai presenterer løsninger for screentryck for industriell bruk og viser fire nye trykkpresser med ulike funksjoner.

Fespa Global Print Expo finner sted på Messe Munich i München den 23.–26. mai.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo