Zünd følger opp med skjærenyheter

PUBLISERT: 15 mai 2023
OPPDATERT: 15 mai
Robot PortaTable 130 løfter ferdig skårede produkter av skjærebordet.

Den store messenyheten i porteføljen er Q-Line – en automatisk flyt fra pall til opplegging for skjæring til avlasting på pall. Det blir også visning av mindre roboter som utfører ulike arbeidsoppgaver ved to oppstilte skjærebord.

Zünd lanserte sin tredje generasjon skjæremaskin, G3 for over et tiår siden. I april i år slapp firmaet nyheten om oppfølgeren – Q-line. På Fespa kommer Zünd til å feire lanseringen av sin nye helt integrerte systemløsning for automatisert og frittstående pall til pall-produksjon. Den nye produksjonslinjen kommer likevel ikke til å kunne demonstreres live på stedet på grunn av de begrensningene messemiljøet har, forteller selskapet. I stedet blir det en presentasjon via en tv-skjerm og samtaler med besøkerne om den nye maskinflyten.

Programvare for effektiv produksjon

Den sveitsiske produsenten kombinerer dessuten sine digitale skjæresystemer med intelligente programvareverktøy og ulike løsninger for automatisert materialhåndtering. På Fespa meddeler foretaket at de kommer til å vise hvordan dette opplegget kan gjøre digital skjæring enda mer effektiv og kostnadseffektiv.

PrimeCenter-programvaren er ifølge Zünd et eksempel på en rask og effektiv arbetsflyt for prepress. Den forbereder trykk- og skjæredata i en automatisert og standardisert prosess og fungerer som en virtuell kontrollsentral. Med noen få klikk kan brukeren lage innebygde layouter for utskrift og skjæring, klare til bruk.

Nett robotløsning løfter av

Et annet eksempel på hvordan produksjonen kan automatiseres er Robot PortaTable 130. En relativt liten robot som kan stå ubeskyttet ved et skjærebord og for eksempel sortere utskårne skilt og løfte de over i forskjellige esker. Dette kommer til å bli vist i kombinasjon med skjærebordet S3 L-1200. Også et G3 L-2500-bord vil bli utstilt, også den med en robot som laster arkplater.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag