Zünd følger opp med skjærenyheter

PUBLISERT: 15 mai 2023
OPPDATERT: 15 mai
Robot PortaTable 130 løfter ferdig skårede produkter av skjærebordet.

Den store messenyheten i porteføljen er Q-Line – en automatisk flyt fra pall til opplegging for skjæring til avlasting på pall. Det blir også visning av mindre roboter som utfører ulike arbeidsoppgaver ved to oppstilte skjærebord.

Zünd lanserte sin tredje generasjon skjæremaskin, G3 for over et tiår siden. I april i år slapp firmaet nyheten om oppfølgeren – Q-line. På Fespa kommer Zünd til å feire lanseringen av sin nye helt integrerte systemløsning for automatisert og frittstående pall til pall-produksjon. Den nye produksjonslinjen kommer likevel ikke til å kunne demonstreres live på stedet på grunn av de begrensningene messemiljøet har, forteller selskapet. I stedet blir det en presentasjon via en tv-skjerm og samtaler med besøkerne om den nye maskinflyten.

Programvare for effektiv produksjon

Den sveitsiske produsenten kombinerer dessuten sine digitale skjæresystemer med intelligente programvareverktøy og ulike løsninger for automatisert materialhåndtering. På Fespa meddeler foretaket at de kommer til å vise hvordan dette opplegget kan gjøre digital skjæring enda mer effektiv og kostnadseffektiv.

PrimeCenter-programvaren er ifølge Zünd et eksempel på en rask og effektiv arbetsflyt for prepress. Den forbereder trykk- og skjæredata i en automatisert og standardisert prosess og fungerer som en virtuell kontrollsentral. Med noen få klikk kan brukeren lage innebygde layouter for utskrift og skjæring, klare til bruk.

Nett robotløsning løfter av

Et annet eksempel på hvordan produksjonen kan automatiseres er Robot PortaTable 130. En relativt liten robot som kan stå ubeskyttet ved et skjærebord og for eksempel sortere utskårne skilt og løfte de over i forskjellige esker. Dette kommer til å bli vist i kombinasjon med skjærebordet S3 L-1200. Også et G3 L-2500-bord vil bli utstilt, også den med en robot som laster arkplater.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324