Nytt program for enklere fargemåling og validering på tvers av alle digitale trykkmaskiner

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 22 mai 2023
OPPDATERT: 22 mai
I en enkel trinnvis prosess verifiserer prismacolor Manager fargenøyaktigheten mot anerkjente bransjestandarder eller brukerdefinerte krav og toleransegrenser. Pressebilde.

Canon lanserer prismacolor Manager, et skybasert program for fargestyring som gir kommersielle trykkerier og hustrykkerier mulighet til å måle og validere farger (CMYK) på tvers av blekk- og tonerbaserte digitale trykkmaskiner fra Canon og andre produsenter.

Prismacolor Manager benytter en enkel trinnvis prosess som utfører grundige kontroller av kvalitet og verifiserer fargenøyaktigheten mot anerkjente bransjestandarder, for eksempel FOGRA og IDEAlliance, eller brukerdefinerte standarder og toleransenivåer, slik at operatørene kan sammenligne og reprodusere trykkfarger helt nøyaktig. Dette skriver Canon i en pressemelding.

Med PRISMAcolor Manager kan operatører validere fargekvaliteten på fire ulike måter:

  • Fra en PRISMAsync-utskriftsserver: Det skrives ut et testdiagram med de riktige innstillingene og målinger gjøres via fargesensorene internt i den digitale pressen. Valideringene lastes deretter opp til PRISMAcolor Manager. Hele prosessen er automatisk.
  • Fra PRISMAcolor Manager: Et ID-kodet testdiagram med de riktige fargeinnstillingene skrives automatisk ut til en PRISMAsync- eller Fiery-kontrollerdrevet digitaltrykkmaskin, og måles enkelt med en kompatibel X-Rite i1 Pro- eller iSis-måleenhet, som knytter valideringsresultatene til testen via test-ID-en.
  • Et ID-kodet diagram lastes ned fra PRISMAcolor Manager og skrives ut manuelt på en SNMP-aktivert digitaltrykkmaskin med fargekvalitetsinnstillingene som vises i PRISMAcolor Manager. Diagrammet måles deretter enkelt via PRISMAcolor Manager med en kompatibel X-Rite i1 Pro- eller iSis-måleenhet og valideringsresultatene knyttes til testen via test-ID-en.
  • Et standard testdiagram for fargevalidering måles via PRISMAcolor Manager for validering med en kompatibel X-Rite i1 Pro- eller iSis-måleenhet.

– Validering og optimalisering av konsekvent fargegjengivelse er avgjørende for grafiske virksomheter, og et at de mest kritiske aspektene ved profesjonell trykking, sier Jennifer Kolloczek, European Planning, Marketing & Innovation Senior Director, Production Print hos Canon Europa.

– Kontinuerlig kontroll av fargekvaliteten for å verifisere at den er i tråd med bransjestandardene kan være en kompleks og tidkrevende oppgave, som ofte krever en fargespesialist. For grafiske virksomheter med flere typer trykkpresser eller trykkpresser fra flere produsenter kan det være ekstra utfordrende å måle og analysere fargesamsvar og fargekvalitet på tvers av ulike maskiner/leverandører. Med PRISMAcolor Manager får grafiske virksomheter et enkelt verktøy som støtter disse prosessene på tvers av enheter, uavhengig av produsent. Det brukervennlige grensesnittet gjør at alle operatører enkelt kan gjennomføre valideringen, avslutter Kolloczek.

Les videre

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik