Raske trykk med ny DTG-printer

Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 24 mai 2023
OPPDATERT: 25 mai
Svenske Richard Garp (til venstre) med sin norske kollega Kai Olsen foran den nye SureColor F2200 DTG-skriveren.

Den er opptil 25 prosent raskere, utstyrt med et helt nytt blekk og har en betydelig bedre oppløsning enn forgjengeren. Hos Epson er det definitivt den nye SureColor F2200 for direkte-til-plagg-print som er trekkplasteret under Fespa.

– Fremfor alt er det hastigheten og utskriftskvaliteten som har blitt bedre sammenlignet med forgjengeren F2100. Det er en helt ny printer som har blitt redesignet fra grunnen av, sier Richard Garp, business account manager for Epsons kommersielle og industrielle utskriftsløsninger.

Når det kommer til hastighet kan F2200 skrive ut 25 prosent raskere på hvite plagg og 15 prosent på mørke plagg. Den er utstyrt med CMYK pluss hvit og det nye Ultra Chrome DG2 blekket som gir finere detaljer i trykket. F2200 bruker mer miljøvennlige blekkposer i stedet for tradisjonelle patroner.

Bedre detaljer

Videre er det laget en automatisk justering av skrivehodet slik at trykket blir glatt selv om materialet ikke er glatt, for eksempel på et stoff som bretter seg. Maskinen har også LED-belysning og et gjennomsiktig chassis som gjør det lettere for brukeren å se om utskriften utvikler seg som ønsket. Oppløsningen er 600 dpi i stedet for 300 dpi som på F2100. GarmentCreator2-programvaren er også inkludert.

– Det blir en enda bedre detaljrikdom i utskriften, sier Richard Garp.

SureColor F2200 er en DTG-skriver, Direct to garment, men kan også brukes DTF, Direct to film. Ifølge Richard Garp bruker flertallet det spesielt til DTF, for eksempel for å produsere små serier med profileringsartikler.

– DTF-trenden har virkelig slått an, så denne maskinen kom til rett tid.

«Storebror» SureColor F3000, som er litt mer en produksjonsmaskin for større serier, kan oppgraderes med det nye blekket og vil også vises på utstillingen.

Epson SureColor F3000 kan nå oppgraderes med det nye Ultra Chrome DG2-blekket utviklet for SureColor F2200.
Sublimering på flere måter

Andre nyheter på Epsons stand er sublimeringsprinteren SureColor F6400H for utskrift på ulike polyestertekstiler eller harde materialer med polyesteroverflate. Den kan leveres med CMYK pluss to komplementære farger, inkludert lys magenta/lys cyan og grønn/oransje. Selv om tekstilindustrien nå i stor grad er lokalisert i Sør-Europa, mener Richard Garp at det er et marked for denne skriveren også i Norden.

– Mindre serier med trykk på ulike innredningsprodukter for boliger gjør det bra, for eksempel sofatrekk og puter. Produkter som kan produseres lokalt med kortere ledetider.

Sublimeringsskriveren SureColor F6400H kan brukes på en rekke forskjellige bruksområder.

Les videre

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Seksten foredlingsmuligheter i en maskin

Scodix utvikler sin dekorasjonsteknologi og kan nå tilby seksten forskjellige dekorasjonsmuligheter i en og samme maskin. På Drupa kan du se på denne teknologien på bedriftens stand.
scodixx

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie