Raske trykk med ny DTG-printer

Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 24 mai 2023
OPPDATERT: 25 mai
Svenske Richard Garp (til venstre) med sin norske kollega Kai Olsen foran den nye SureColor F2200 DTG-skriveren.

Den er opptil 25 prosent raskere, utstyrt med et helt nytt blekk og har en betydelig bedre oppløsning enn forgjengeren. Hos Epson er det definitivt den nye SureColor F2200 for direkte-til-plagg-print som er trekkplasteret under Fespa.

– Fremfor alt er det hastigheten og utskriftskvaliteten som har blitt bedre sammenlignet med forgjengeren F2100. Det er en helt ny printer som har blitt redesignet fra grunnen av, sier Richard Garp, business account manager for Epsons kommersielle og industrielle utskriftsløsninger.

Når det kommer til hastighet kan F2200 skrive ut 25 prosent raskere på hvite plagg og 15 prosent på mørke plagg. Den er utstyrt med CMYK pluss hvit og det nye Ultra Chrome DG2 blekket som gir finere detaljer i trykket. F2200 bruker mer miljøvennlige blekkposer i stedet for tradisjonelle patroner.

Bedre detaljer

Videre er det laget en automatisk justering av skrivehodet slik at trykket blir glatt selv om materialet ikke er glatt, for eksempel på et stoff som bretter seg. Maskinen har også LED-belysning og et gjennomsiktig chassis som gjør det lettere for brukeren å se om utskriften utvikler seg som ønsket. Oppløsningen er 600 dpi i stedet for 300 dpi som på F2100. GarmentCreator2-programvaren er også inkludert.

– Det blir en enda bedre detaljrikdom i utskriften, sier Richard Garp.

SureColor F2200 er en DTG-skriver, Direct to garment, men kan også brukes DTF, Direct to film. Ifølge Richard Garp bruker flertallet det spesielt til DTF, for eksempel for å produsere små serier med profileringsartikler.

– DTF-trenden har virkelig slått an, så denne maskinen kom til rett tid.

«Storebror» SureColor F3000, som er litt mer en produksjonsmaskin for større serier, kan oppgraderes med det nye blekket og vil også vises på utstillingen.

Epson SureColor F3000 kan nå oppgraderes med det nye Ultra Chrome DG2-blekket utviklet for SureColor F2200.
Sublimering på flere måter

Andre nyheter på Epsons stand er sublimeringsprinteren SureColor F6400H for utskrift på ulike polyestertekstiler eller harde materialer med polyesteroverflate. Den kan leveres med CMYK pluss to komplementære farger, inkludert lys magenta/lys cyan og grønn/oransje. Selv om tekstilindustrien nå i stor grad er lokalisert i Sør-Europa, mener Richard Garp at det er et marked for denne skriveren også i Norden.

– Mindre serier med trykk på ulike innredningsprodukter for boliger gjør det bra, for eksempel sofatrekk og puter. Produkter som kan produseres lokalt med kortere ledetider.

Sublimeringsskriveren SureColor F6400H kan brukes på en rekke forskjellige bruksområder.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo