Trippelt nytt fra Metamark

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 24 mai 2023
OPPDATERT: 24 mai
M7-sortimentet består nå av mer enn 90 farger, hvorav 33 med luftekanaler, og finnes også i HiTack-farger.

Scandraft lanserer i løpet av våren tre produktnyheter fra den britiske materialprodusenten Metamark. Det dreier seg om to serier med wrappingfolier og en med vinyler for skilt- og dekorproduksjon.

Wrappingfolien MetaCast MCX beskrives som en av Metamarks viktigste lanseringer i år. Den ble vist i forbindelse med Sign, Print & Promotion-messen i Oslo i februar da Joakim Sveen, vinneren av den norske delkonkurransen av World Wrap Masters, folierte en bil med materialet. Metamark selv gikk ikke ut med nyheten før i mars måned.

– Den største fordelen er at MCX-folien er enkel å montere, sier Trond Tokt fra Scandraft som fikk sin bil foliert til messen av Joakim Sveen, en jobb som tok seks timer å sluttføre.

Joakim Sveen sier at han er imponert av materialets egenskaper:

– Den har en fin finish og fine farger. Det er en solid og sterk vinyl, men lett å strekke ved 100 μ. Den er også lett og rask å installere, samt lett å korrigere med MetaGlide. God initial klebeevne og den løsner ikke etter installasjonen eller lager strekkmerker etter seg. Vinylen er lett å skjære selv etter monteringen, sier han og legger til at han ikke har noe negativt å si om produktet.

«Den har en fin finish og fine farger. Det er en solid og sterk vinyl, men lett å strekke ved 100 μ», sier Joakim Sveen om den nye Metamark MetaCast MCX-folien.
Levende farger

MetaCast MCX har ikke bare blitt utviklet i laboratoriet men er snarere et produkt av en applikasjonsspesifikk design og resultatet av feedback fra markedet. Metamark har egnet mye tid til å spesifisere og formulere seriens fargekart. Fargene skal speile de førsteklasses OEM-lakkene som pryder noen av verdens mest ettertraktede og historisk betydningsfulle motorkjøretøy. Det betyr iøynefallende farger som blir levende i lys og skygge og forandrer kjøretøyets utseende radikalt.

Rent teknisk har MCX, ifølge produsenten, en fin overflate og er solid, sterk og strekkbar. Det dreier seg om en støpt konstruksjon i to lag som gjør at den passer selv for utfordrende flater. Klebesystemet MetaGlide støtter enkel reposisjonering sammen med godt feste som resulterer i holdbare og attraktive resultater. Produktet er for kunder som søker noe utover det vanlige og ifølge Metamark er suksessen allerede et faktum.

MetaCast MCX er for kunder som søker noe utover det vanlige og ifølge Metamark er suksessen allerede et faktum.
Foliering til rimelig pris

MM-CC-serien med wrappingfolier er en annen nyhet på det norske markedet. Med materialene i denne serien utloves utmerkede resultater til en rimelig pris. Et produkt som kan gjøre foliering både kommersielt lønnsomt for montøren og mer tilgjengelig for sluttbrukeren.

MM-CC benyttes ofte til flåtegrafikk der et leaset kjøretøy folieres, for eksempel med hvitt, som kan løsnes når leasingperioden er over. Noe som både kapper driftskostnader og forbedrer kjøretøyets restverdi.

MM-CC kan anvendes til blant annet flåtegrafikk for å foliere leasede kjøretøy.
Et stort fargeutvalg

En tredje nyhet for det norske markedet er M7-serien for skilt og dekor. Den har vært på markedet i noen år og har blitt utvidet i ettertid med flere fargevalg. Nå består sortimentet av mer enn 90 farger, hvorav 33 med luftekanaler som forenkler applikasjonen betydelig. De finnes også i HiTack-versjon med fem farger: hvit gloss/matte, svart gloss/matte og Nimbus grey.

Det brede utvalget av farger gjør det mulig å finne også de som passer for slagkraftige og lesbare budskap, som utskåret grafikk eller subtile og kreative effekter. M7-serien er beregnet for montering på både plane og runde flater og kan anvendes til et bredt spekter av jobber.

Den kanskje mest kjente Metamark-vinylen i Norge er M7 Etch Glas som finnes i fire farger, 122 eller 160 centimeters bredde og med eller uten luftekanaler. Den kan printes og gir ikke ”hvite knekker” under montering.

Les videre

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Ricoh lanserer rask inkjet: "Ny standard innen automatisering"

Ricoh legger stor vekt på automatisering med sin nye ProTM VC80000 inkjetpresse. Selskapet lover fremgang og utvikling på parametere som pressestart, utskriftshastighet, kvalitetskontroll og fargekonsistens.
Ricoh-1024x683

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo