Tror på salgssuksess for den nye DTF-printeren

Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 24 mai 2023
OPPDATERT: 25 mai
Gaute N. Wogtskjold fra Print Supplies viser frem et eksempel på trykk som er gjort med den nye DTF-printeren.

DTF-teknikken, Direct to film, er relativt ny. I starten var det mest kinesiske firmaer som levererte maskiner i dette segmentet, men nå har også de store aktørene utviklet egne DTF-alternativer. Under Fespa premiereviser Mimaki sin nye TxF150-75.

Print Supplies startet å selge Mimakis maskiner i Norge i fjor høst. I sommer får de ett demoeksemplar av den nye DTF-printeren og Gaute N. Wagtskjold, salgssjef på Print Supplies, tror det kommer til å bli en salgssuksess:

– Folk er lei av ustabile Kina-printere. Mimakis TxF150-75 bare går og går, den er veldig stabil. Dessuten er den 80 centimeter bred i motsetning til mange andre DTF-printere i bransjen som bare er 50 centimeter. Jeg tror den har et stort potensial på det norske markedet og det er flere kunder som allerede har sagt at de er interesserte, sier han.

Det hvite blekket sirkuleres

Mimaki TxF150-75 kan produsere DTF-transfer – fra rull til ferdig produkt. Maskinen backes opp av Mimakis teknikker så som Nozzle Check Unit, for kontroll av munnstykker og blekkflyt, og Nozzle Recovery System, en funksjon som på direkten erstatter manglende munnstykker med andre velfungerende.

DTF-skriveren printer med PHT50 transfer-pigmentblekk som innehar Eco Passport-sertifisering og oppfyller sikkerhetsstandarder i samsvar med Oeko-Tex. Denne merkelappen innebærer at blekket er sikkert å bruke for å produsere trykte tekstiler og andre produkter som kommer i kontakt med huden. Det hvite blekket sirkuleres i maskinen for å kunne sikre kontinuerlig drift. Blekket kommer i vakuumpakkede aluminiumspakker for å holde blekket avgasset slik at det ikke dannes mikroskopiske luftbobler.

Mimaki TxF150-75 kan produsere DTF-transfer – fra rull til ferdig produkt.
Klar for å møte kundene

Etterbehandlingssystemet til DTF-printeren er utviklet i samarbeid med den britiske produsenten Adkins. Adkins såkalte Powder Shaker Cure Unit er et inlinesystem som legger på et lag med tørt pulverlim som fester seg i det bløte printede blekket på rullen. Rullen føres deretter videre inn i en varmeovn som smelter limet før det er klart for upprulling.

Print Supplies ser frem til å få vise maskinen for sine kunder:

– Etter sommeren er vi klare til å vise frem maskinen, sier Gaute N. Wogtskjold.

Tekst: Anja Degerholm og Claes Nordström

Les videre

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Epson trykker på etikett og mikroproduksjon

Epson viser flere store innovasjoner innen etikettprinting under Drupa, men også løsninger for tekstiler samt mikroproduksjon og personalisering.
Epson-7-1024x683

Epson viser et-trinns tekstilprinter på Drupa

Epson introduserer tekstilprinteren Monna Lisa ML-13000 på Drupa, som ikke krever tilleggsutstyr for for- og etterbehandling eller damping og vask. Jobben fullføres i ett arbeidstrinn.
Monna-Lisa

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1