Canon hever standarden i storformatprinting

PUBLISERT: 26 mai 2023
OPPDATERT: 26 mai
Produktsjef Ola Fors viser at du kan legge materialer i alle størrelser og fasonger på Arizona-printbordet uten å måtte justere vakuumet, takket være FLOW-teknikken.

Med tre nyheter viser Canon sin fleksibilitet innen storformatutskrift på FESPA-messen. Det handler imidlertid mest om videreutvikling av eksisterende teknologier, som vil få et ytterligere løft eller et bredere bruksområde.

Arizona 1300-serien oppgradering

Arizona 1300-serien får tillegg av FLOW-teknologien, som allerede er kjent fra 2300-serien. Det er en vakuumløsning som helt fjerner behovet for å demaskere eller teipe gjenstander til printbordet. Du kan vilkårlig plassere en figurskåret gjenstand hvor som helst på printbordet, og FLOW-teknologien vil holde gjenstanden der den er. Flere gjenstander kan også plasseres forskjellige steder på bordet, vakuumeffekten er den samme over det hele.

Arizona 1300-serien med FLOW-teknologi har variable utskriftshastigheter på opptil 52,8 m²/time. Du kan skrive ut i størrelser på 1,25 x 2,5 meter med Arizona GTF eller 2,5 x 3,08 meter med XTF-modellen. FLOW-teknologien gjør det mye raskere å bytte utskriftsmedie – en fordel når mange utskriftsjobber i korte serier skal produseres spredt utover dagen.

2 mm høyt reliefftrykk

Som en del av deres Prisma Guide XL-programvarepakke for storformatutskrift, har Canon inkludert Touchstone-programvaren som tillater hevet/teksturert trykk. Touchstone er en plug-in for Adobe Photoshop eller Illustrator som automatisk kan foreslå hvordan en struktur i en utskrift kan se ut. Det er mulig å endre den automatisk genererte versjonen, og du kan også stille inn parameterne for strukturene selv.

På FESPA vil Canon da lansere oppdateringen, som får navnet Prisma Elevate XL. Med denne oppdateringen dobles høyden som kan oppnås til 2 mm, noe som er en veldig tydelig og merkbar struktur.

Når strukturfilen er opprettet (det er en monokrom fil, hvor høyden bestemmes av hvor mørk en piksel er) integreres den automatisk med bildefilen som skal skrives ut, sammen med data om for eksempel hvitt, lakk og spesialfarger. Prisma Guide XL holder styr på filene og rekkefølgen de skal skrives ut i.

Bildet er håndtegnet og digitalisert av Petter Malterud Grøndahl og Christoffer Kroge Christensen. Deretter har man ved hjelp av Prisma Elevate skapt den sterke strukturen som er trykt på en Arizona 1300 og som både kan ses og føles, sier Ola Fors.

Det hevede bildet kan gjøres i to forskjellige modi: Braille og Alto, som henholdsvis gjør opphøyningen i lakk eller ved å bygge opp farge.

Stor fleksibilitet med Colorado M-serien

Colorado M-serien ble lansert en måned før FESPA-messen, men vises her for første gang. Her vises den i fire forskjellige konfigurasjoner, for å vise dens allsidighet.

Den største nyheten i M-serien var introduksjonen av hvit farge. Derfor er den primære installasjonen på selve Canon-stativet også utskrift med hvitt, som gir muligheter for utskrift på både fargede medier og transparente tosidige medier.

I samarbeid med Fotoba (som har stand rett ved siden av Canon) viser de de to systemene som produserer henholdsvis plakater og tapeter i lange opplag, hvor det som kommer ut er ferdig rullet media – pakket og merket for levering. Begge beregnet for høyvolumsproduksjon.

Den siste løsningen ble vist i samarbeid med Sander Group, som utvikler magnetiske folier for bl.a. varehandelen med tanke på enkel og rask utskifting av kampanjer og salgsbudskap. Magnetfoliene kan monteres av hvem som helst, flyttes etter behov og fjernes uten verktøy eller faglig kompetanse.

Canon hadde imidlertid måttet produsere en revidert versjon av deres Colorado, hvor alle metalldeler som skulle være i kontakt med mediet ble erstattet med aluminium, dette for å hindre at filmen festet seg til maskinen. Ola Fors fra Canon understreket at det ikke var en generell Colorado-modell, men at de med den ønsket å vise at de lytter til kundenes ønsker og fokuserer på applikasjoner fremfor maskiner.

Les videre

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small