Fullspekket med nyheter hos Agfa

Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 29 mai 2023
OPPDATERT: 29 mai
Onset X3 HS med en automatiseringsløsning tok opp en stor del av Agfas stand. Nils-Arne Sletten viser noen utskriftsprøver fra denne raske produksjonsmaskinen.

På Agfas stand på Fespa ble de besøkende gitt ikke mindre enn tre nyheter: europeisk premierevisning av Inca Onset X3 HS, en ny rull til rull-modul til Jeti Tauro H3300 LED og en oppgradert versjon av programvaren Asanti.

Agfa stilte ut under temaet «Strategic growth. Sustainable success» og viste sine løsninger for industriell produksjon med inkjet.

Det som fanget oppmerksomheten til de besøkende fremfor alt var den store planskriveren Inca Onset X3 HS, en maskin som ble et tillegg til porteføljen etter oppkjøpet av Inca Digital Printers, annonsert under Fespa 2022. X3 ble vist i et ¾ automatiseringsoppsett med et matebord og en arkiveringsrobot som kan håndtere en rekke substrater. Den kan kjøre opp til 1450 kvadratmeter i timen og er utstyrt med Agfas egne blekk.

– Det er en helautomatisk maskin for store volumer. Det er et steg opp i hastighet fra vår Jeti Tauro og kan være en «perfect fit» for store trykkerier som bruker medier i størrelsen 1,6 x 3,2 meter, for eksempel til emballasje og bølgepapp, sier Nils-Arne Sletten, Nordic salgssjef for inkjet i Agfa, og legger til:

– Uansett hvilke behov kundens har, har vi en løsning.

Hybridløsning gir fleksibilitet

Nytt er også Flex RTR-utskriftsmodulen til Jeti Tauro H3300 LED, som gjør det mulig å raskt bytte mellom stive og fleksible medier. Agfa har utviklet et nytt bord for enkelt å bruke denne hybridløsningen for å forbedre drifttiden og øke effektiviteten. Maskinen kan utstyres med en eller to ruller med en maksimal vekt på 450 kilo.

– Det har tidligere også vært muligheter for å bytte mellom plate- og rullmateriale, men med nye Flex RTR kan rullefunksjonen være påkoplet hele tiden. Det gir kundene større fleksibilitet og det er noe som har vært etterspurt fordi det sparer mye tid.

Den nye Flex RTR-modulen skal gjøre det enklere for kunden å bytte mellom plate- og rullematerial.
«En stor suksess»

I forbindelse med fjorårets Fespa-messe ble muligheten for å bruke lakk i Jeti Tauro-skriveren lansert. En nyhet som har blitt godt mottatt.

– Det har vært en utrolig mottakelse i markedet, en stor suksess. Det er et tillegg som fremhever produktet på en effektiv måte, for eksempel på esker. Kundene er veldig imponert over hvor raskt maskinen kan påføre lakken, sier Nils-Arne Sletten.

Til slutt presenterte Agfa nyheten om at RIP- og arbeidsflytprogramvaren Asanti har kommet i en ny versjon, den sjette i rekken. Det som fremfor alt er nytt og etterspurt av kundene er at programmet nå også fungerer for Mac-brukere.

Les videre

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Stibo kjøper trykkeri ut av konkursbo

Danske Stibo Completes administrerende direktør Søren Henriksen forklarer i et intervju med Sign & Print hva dette vil bety.
Soren-Henriksen

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie