Planskriver med nytt utseende

Foto: Claes Nordström
PUBLISERT: 5 juni 2023
OPPDATERT: 5 juni
Victor Bildsten ved Marabu Skandinavia hadde mye å stå i med på årets Fespa-messe.

Amerikanske Vanguard brakte en planskriver til Fespa som har fått et nytt utseende og økte muligheter for produktivitet. Victor Bildsten ved Marabu Scandinavia, som har agenturet i Sverige og Norge, forteller mer om den nye maskinen.

På Vanguards stand på Fespa-messen ble en hevet flatbed-printer vist frem. Maskinmodellen med en printflate på 3,2 x 2 meter, VK3220T-HS, er nå utstyrt med et chassis i nytt design.

– De lanserte denne maskinen for ett år siden og den har vært med i prislisten. Men markedssituasjonen har gjort at den ikke har kunnet leveres før nå. Med dette i tankene har de også sluppet et nytt design som snakker litt om den nye tiden som kommer.

Det sier Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia. Han legger til at Vanguard gradvis vil bruke det nye designet på hele maskinporteføljen i fremtiden. Et nytt chassis og en ny farge, fra den forrige blåfargen til grå og svart, i tråd med Durst-maskiner og produkter.

Vanguards nye utseende på VK3220T-HS planskriveren.

American Vanguard er et datterselskap av Durst og produserer UV flatbed-skrivere, rull-til-rull-printere og hybrider tilpasset for å trykke kampanjemateriell og skilt, dekorative produkter og emballasje med mer. Siden begynnelsen av fjoråret har Marabu Scandinavia vært Vanguards salgspartner i Sverige og Norge.

Forhandleren har solgt fem av Vanguards flatbed-skrivere i Sverige.

– Vi har installert den første VK3220T-HS i Sverige på Screenbolaget og skal installere en til i løpet av uke 24, men det nye utseendet er nytt for Fespa, sier han og forteller videre om maskinens oppgraderingsmuligheter.

– Det som er nytt på denne maskinen er at du kan sette inn 15 skrivehoder, noe som gjør at du får en veldig høy produktivitet. Du kan jobbe med produksjonshastigheter på opptil 250 kvadratmeter i timen, men også oppnå hastigheter på opptil 360 kvadratmeter i timen.

Vanguards UV-LED-skrivere kan konfigureres med opptil 15 skrivehoder for høyproduksjonsbrukere.

Flere av Marabu Scandinavias leverandører stilte ut på Fespa-messen i München 23.–26. mai, og det var demonstrasjoner for kunder hos D:gen, Roland DG, EFI og Vanguard m.fl. Farge og blekk ble også diskutert med kunder på Marabus-standen. Victor Bildsten hadde mye å gjøre på messen og vi tok en rask prat med ham på messen mellom to kundemøter:

– Jeg har faktisk ikke hatt et stille øyeblikk. Jeg har møtt kunder og det har ringt kunder underveis.

– Det har vært energigivende og gøy, sier han.

Les videre

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Drupa 2024 lokket til seg betydelig færre besøkende enn forventet

Da Drupa åpnet dørene for noen uker siden, var det åtte år siden sist messen ble arrangert. En pandemi kom i mellom. Nå foreligger besøkstallene og de var absolutt en skuffelse for Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1