Planskriver med nytt utseende

Foto: Claes Nordström
PUBLISERT: 5 juni 2023
OPPDATERT: 5 juni
Victor Bildsten ved Marabu Skandinavia hadde mye å stå i med på årets Fespa-messe.

Amerikanske Vanguard brakte en planskriver til Fespa som har fått et nytt utseende og økte muligheter for produktivitet. Victor Bildsten ved Marabu Scandinavia, som har agenturet i Sverige og Norge, forteller mer om den nye maskinen.

På Vanguards stand på Fespa-messen ble en hevet flatbed-printer vist frem. Maskinmodellen med en printflate på 3,2 x 2 meter, VK3220T-HS, er nå utstyrt med et chassis i nytt design.

– De lanserte denne maskinen for ett år siden og den har vært med i prislisten. Men markedssituasjonen har gjort at den ikke har kunnet leveres før nå. Med dette i tankene har de også sluppet et nytt design som snakker litt om den nye tiden som kommer.

Det sier Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia. Han legger til at Vanguard gradvis vil bruke det nye designet på hele maskinporteføljen i fremtiden. Et nytt chassis og en ny farge, fra den forrige blåfargen til grå og svart, i tråd med Durst-maskiner og produkter.

Vanguards nye utseende på VK3220T-HS planskriveren.

American Vanguard er et datterselskap av Durst og produserer UV flatbed-skrivere, rull-til-rull-printere og hybrider tilpasset for å trykke kampanjemateriell og skilt, dekorative produkter og emballasje med mer. Siden begynnelsen av fjoråret har Marabu Scandinavia vært Vanguards salgspartner i Sverige og Norge.

Forhandleren har solgt fem av Vanguards flatbed-skrivere i Sverige.

– Vi har installert den første VK3220T-HS i Sverige på Screenbolaget og skal installere en til i løpet av uke 24, men det nye utseendet er nytt for Fespa, sier han og forteller videre om maskinens oppgraderingsmuligheter.

– Det som er nytt på denne maskinen er at du kan sette inn 15 skrivehoder, noe som gjør at du får en veldig høy produktivitet. Du kan jobbe med produksjonshastigheter på opptil 250 kvadratmeter i timen, men også oppnå hastigheter på opptil 360 kvadratmeter i timen.

Vanguards UV-LED-skrivere kan konfigureres med opptil 15 skrivehoder for høyproduksjonsbrukere.

Flere av Marabu Scandinavias leverandører stilte ut på Fespa-messen i München 23.–26. mai, og det var demonstrasjoner for kunder hos D:gen, Roland DG, EFI og Vanguard m.fl. Farge og blekk ble også diskutert med kunder på Marabus-standen. Victor Bildsten hadde mye å gjøre på messen og vi tok en rask prat med ham på messen mellom to kundemøter:

– Jeg har faktisk ikke hatt et stille øyeblikk. Jeg har møtt kunder og det har ringt kunder underveis.

– Det har vært energigivende og gøy, sier han.

Les videre

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small