Premiere for skjæreprogramvare

Foto: Claes Nordström
PUBLISERT: 5 juni 2023
OPPDATERT: 5 juni
Joachim Wallgren, salgssjef hos Hexis Scandinavia.

Blant interiørvinyler, laminater og folier av alle slag, presenterte Hexis en helt ny egenutviklet programvare for å kutte beskyttelsesfilmer i Bodyfence-serien.

En av nyhetene i Hexis egen utstilling var Matmak-programvaren de selv har utviklet for enkelt å kunne lage forhåndskutt, ferdigkuttede deler av beskyttelsesfilm i selskapets Bodyfence-sortiment. Løsningen hadde premiere på Fespa og snart skal skjæreprogramvaren rulles ut på det skandinaviske markedet.

– Vi nærmer oss en lansering nå, som kommer i løpet av de neste ukene, sier Joachim Wallgren, salgssjef i Hexis Scandinavia da vi møtte ham på Hexis-standen.

 

Skjæreprogramvaren Matmak ble presentert på Fespa.
Alle biler på markedet

Joachim Wallgren forteller at Matmak er veldig enkel å jobbe med. Den ene delen er nettbasert, den andre en programvare. Brukeren velger sin ønskede skjærefil via et webgrensesnitt etter bil og årsmodell som skal folieres, om hele bilen skal folieres eller om det er en del av folieringen som skal gjøres. Når filen er lagt i handlekurven, er det på tide å åpne skjæreprogrammet. Filen havner direkte der og skjæringen kan finne sted.

Kuttingen kan gjøres i en Roland DG plotter, men også andre skjæremaskiner på markedet.

Selve databasen med alle bilmodeller er alltid online og når nye bilmodeller kommer på markedet skjer det en automatisk oppdatering.

– Det er ikke noe du trenger å laste ned. Det er alltid der. Tanken er at alle bilmodeller alltid skal være der.

Vinyler for interiørdesign

HEXperience var også i søkelyset. Det dreier seg om naturlige selvklebende interiørvinyler som gir et klassisk preg til materialer som tre, murstein, betong og marmor. Men det finnes også typer PVC-frie tekstilvarianter som gir følelsen av vevd tapet til å feste på for eksempel vinduer.

– Nye filer legges til hele tiden, jeg tror vi er oppe i 60 forskjellige design nå.

Bilfoliering i alle dens former ble demonstrert hos Hexis.

Hovedsporene i Hexis utstilling på Fespa var ulike typer vinyler og folier for interiørdesign, men også Bodyfence-serien med selvhelbredende beskyttelsesfilmer for kjøretøy, som beskytter billakk mot riper, steinsprut og UV-stråler. Men selvfølgelig ble også bilfoliering demonstrert på standen hvor Hexi jevnlig oppdaterer sin folieserie med nye farger.

Sponsor for konkurranse

Materialleverandør Hexis stilte ut med to stands i ulike deler av Fespa-messen og var også en av hovedsponsorene for Wrapfest-delen av arrangementet og Word Wrap Masters-konkurransen.

– Alt de folierer med der borte er Hexi sitt materiale, sier han og nevner for eksempel TheEvo190. Serien består av kalandrerte polymer PVC-folier, enkle å påføre og som kan printes på.

 

Folieringsfesten på Fespa-messen i München trakk til seg messebesøkende.

Les videre

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik