HP vil lede grønn og digital omstilling

Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 7 juni 2023
OPPDATERT: 7 juni
Oscar Vidal, global produktsjef på forretningsområdet storformat, foran HP Latex 2700 W som ble premierevist på Fespa.

Siden HP lanserte sitt vannbaserte lateksblekk for noen år siden har bærekraft vært en viktig ledestjerne, og dette gikk også som en grønn tråd gjennom årets Fespa-stand.

– Vi ønsker å være pådrivere i bransjen når det gjelder bærekraft og fortsette å drive det spørsmålet gjennom å vise eksempler på hvordan det kan gjøres i praksis, sier Oscar Vidal, global global produktsjef på forretningsområdet storformat, når Sign&Print treffer ham på årets messe.

Han nevner tre forskjellige temaer som HP vil fremheve på standen. Det første er selvsagt bærekraft, der de store selskapene nå krever at for eksempel skiltmaterialer skal kunne produseres på bærekraftig vis.

«Det er en sterk analog tradisjon i denne bransjen, men det digitale vokser veldig raskt. Vi vil hjelpe våre kunder med den digitala transformasjonen», sier Oscar Vidal.
Unike applikasjoner

Det andre temaet er allsidighet der originale applikasjoner og personalisering driver utviklingen.

– Det er en stor trend at kunder ønsker å kunne produsere unike ting. Derfor har vi forsøkt å vise kreative måter å printe på for eksempel dekor, tapet og gulvdekaler for å inspirere dem til å finne nye bruksområder for maskinene sine.

Til slutt nevner Oscar Vidal en mer effektiv arbeidsflyt og den pågående digitaliseringen som et viktig tema for HP:

– Det er en sterk analog tradisjon i denne bransjen, men det digitale vokser veldig raskt. Vi vil hjelpe våre kunder med den digitala transformasjonen, og få til en smidig prosess og se mulighetene som finnes i ulike sektorer.

– Kundene etterspør en mer strømlinjeformet og effektiv prosess med ende-til-ende-produksjon. Overgangen til digitaltrykk stiller høyere krav fordi kundene enkelt kan sende inn en digital utskriftsfil og forvente at produktet er raskt klart. Vi ønsker å vokse med våre kunder og tilby løsninger som passer deres ulike stadier i utviklingen.

Utskrifter som er gjort med en HP Latex R2000 W Plus som er utstyrt med hvitt blekk.
Visning med mixed reality

Blant nyhetene på standen var HP Latex 2700 W, som ble lansert i fjor høst, men først nå fikk sin internasjonale messepremiere. Besøkende kunne til og med få en guidet omvisning i maskinen ved hjelp av mixed reality-briller. Den nye 2700-serien er utviklet for bruk i for eksempel skilting, interiør samt tynne filmer, vinyler og papir.

Ifølge HP kan maskinbrukeren takle jobber med høy margin med et 30 prosent bredere fargespekter med en hastighet på opptil 89 kvadratmeter i timen uten at det går på bekostning av glansen eller følelsen til mediet. Maskinen er utstyrt med fjerde generasjons vannbasert lateksblekk og kan også skrive ut med hvitt, «det hviteste på markedet» ifølge leverandøren.

– Det hvite blekket ble introdusert i 2018 og har blitt lagt til flere plattformer siden den gang. Det er uendelige muligheter for kunden med å trykke hvitt og det har også blitt veldig populært. Den er enkel å bruke og patronen kan enkelt kobles fra når blekket ikke er i bruk. Det hvite blekket er nå i vårt DNA, sier Oscar Vidal.

De besøkende kunne med hjelp av mixed reality-briller få en visning av den nye HP Latex 2700 W.
På standens loungedel ble det vist eksempler på printede stoffer og tapeter i ulike mønstre.

Les videre

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Tredobbelt med nyheter og fullspekket timeplan

Norske Print Supplies kommer til Stockholm og Sign&Print-messen for blant annet å presentere tre nye varemerker i sin portefølje. Men også for kanskje å finne nye medarbeidere.
Fredrik-och-Gaute-Print-Supplies-1024x684 (1)

Schibsted med nytt trykkeri i Vestby

Fredag 8. september åpnet Schibsted sitt nye trykkeri i Vestby. Trykkeriet er svært kompakt, og rommer bare 20 prosent av arealet til det gamle lokalet i Nydalen.
– Dette er et trykkeri for fremtiden, sier administrerende direktør i Schibsted Trykk, Bjarne Andersen.
schibsted1

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small