HP vil lede grønn og digital omstilling

Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 7 juni 2023
OPPDATERT: 7 juni
Oscar Vidal, global produktsjef på forretningsområdet storformat, foran HP Latex 2700 W som ble premierevist på Fespa.

Siden HP lanserte sitt vannbaserte lateksblekk for noen år siden har bærekraft vært en viktig ledestjerne, og dette gikk også som en grønn tråd gjennom årets Fespa-stand.

– Vi ønsker å være pådrivere i bransjen når det gjelder bærekraft og fortsette å drive det spørsmålet gjennom å vise eksempler på hvordan det kan gjøres i praksis, sier Oscar Vidal, global global produktsjef på forretningsområdet storformat, når Sign&Print treffer ham på årets messe.

Han nevner tre forskjellige temaer som HP vil fremheve på standen. Det første er selvsagt bærekraft, der de store selskapene nå krever at for eksempel skiltmaterialer skal kunne produseres på bærekraftig vis.

«Det er en sterk analog tradisjon i denne bransjen, men det digitale vokser veldig raskt. Vi vil hjelpe våre kunder med den digitala transformasjonen», sier Oscar Vidal.
Unike applikasjoner

Det andre temaet er allsidighet der originale applikasjoner og personalisering driver utviklingen.

– Det er en stor trend at kunder ønsker å kunne produsere unike ting. Derfor har vi forsøkt å vise kreative måter å printe på for eksempel dekor, tapet og gulvdekaler for å inspirere dem til å finne nye bruksområder for maskinene sine.

Til slutt nevner Oscar Vidal en mer effektiv arbeidsflyt og den pågående digitaliseringen som et viktig tema for HP:

– Det er en sterk analog tradisjon i denne bransjen, men det digitale vokser veldig raskt. Vi vil hjelpe våre kunder med den digitala transformasjonen, og få til en smidig prosess og se mulighetene som finnes i ulike sektorer.

– Kundene etterspør en mer strømlinjeformet og effektiv prosess med ende-til-ende-produksjon. Overgangen til digitaltrykk stiller høyere krav fordi kundene enkelt kan sende inn en digital utskriftsfil og forvente at produktet er raskt klart. Vi ønsker å vokse med våre kunder og tilby løsninger som passer deres ulike stadier i utviklingen.

Utskrifter som er gjort med en HP Latex R2000 W Plus som er utstyrt med hvitt blekk.
Visning med mixed reality

Blant nyhetene på standen var HP Latex 2700 W, som ble lansert i fjor høst, men først nå fikk sin internasjonale messepremiere. Besøkende kunne til og med få en guidet omvisning i maskinen ved hjelp av mixed reality-briller. Den nye 2700-serien er utviklet for bruk i for eksempel skilting, interiør samt tynne filmer, vinyler og papir.

Ifølge HP kan maskinbrukeren takle jobber med høy margin med et 30 prosent bredere fargespekter med en hastighet på opptil 89 kvadratmeter i timen uten at det går på bekostning av glansen eller følelsen til mediet. Maskinen er utstyrt med fjerde generasjons vannbasert lateksblekk og kan også skrive ut med hvitt, «det hviteste på markedet» ifølge leverandøren.

– Det hvite blekket ble introdusert i 2018 og har blitt lagt til flere plattformer siden den gang. Det er uendelige muligheter for kunden med å trykke hvitt og det har også blitt veldig populært. Den er enkel å bruke og patronen kan enkelt kobles fra når blekket ikke er i bruk. Det hvite blekket er nå i vårt DNA, sier Oscar Vidal.

De besøkende kunne med hjelp av mixed reality-briller få en visning av den nye HP Latex 2700 W.
På standens loungedel ble det vist eksempler på printede stoffer og tapeter i ulike mønstre.

Les videre

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1