Viser skjæring med robotløsning

PUBLISERT: 16 juni 2023
OPPDATERT: 16 juni
En av nyhetene som vises på Sign&Print Skandinavia-messen er Robot PortaTable 130 med automatisk plukking av de utskårne delene. Det visas i kombinasjon med et skjærebord av modell Zünd S3.

Det lønner seg å kjøpe utstyr av høyt kaliber. Det sier Martin Roed Nielsen, salgssjef hos Zünd Skandinavia, som også slår et slag for automatiseringsløsninger i forkant av Sign&Print Scandinavia.

– Besøk gjerne vår stand og hør mer om mulighetene til et Zünd-bord, og hvorfor det lønner seg å satse på kvalitet når du investerer i produksjonsutstyr. På vår stand kan vi også fortelle om alle de siste nyhetene fra Zünd, både den nye Zünd Q-line skjæremaskinen og de nye mulighetene for automatisering av materialhåndtering, sier Martin Roed Nielsen.

Zünd Scandinavia selger og servicerer digitale skjærebord fra den sveitsiske leverandøren Zünd i alle de nordiske landene. Det skandinaviske kontoret med demorom er i Danmark.

 

«Sign&Print er et godt sted for oss å treffe nye og eksisterende kunder», sier Martin Roed Nielsen, salgssjef hos Zünd Skandinavia.
Prisvinnende nyhet

Skjærebordene finnes i flere størrelser og kan konfigureres på mange forskjellige måter for å kutte alt fra tynn folie til tykk bølgepapp og skum, samt harde metall- og plastplater.

– På messen vil vi demonstrere en Zünd S3 skjæremaskin med Robot PortaTable 130 for automatisk plukking av de kuttede delene. Her vises også den nye «Plakatplukkeren» for effektiv og automatisk plukking av plakater i ulike størrelser, sier Martin Roed Nielsen.

I vår ble den nye maskinen Zünd Q-Line med BHS 180 (Board Handling System) lansert, for blant annet emballasje og POS-materiell. Et system som allerede har vunnet en Red Dot Design Award og en EDP Award.

– Vi kan dessverre ikke ha med oss dette systemet til Sign&Print Scandinavia, men vi kan fortelle interesserte besøkende mer om det. Det er også mulighet for å dra til Sveits for en direkte demonstrasjon av maskinen. Men Robot PortaTable  130 med den nye «Poster Picker» er absolutt også en stor nyhet med relevans for mange grafiske selskaper. Det gleder vi oss til å demonstrere på messen.

Prioriterer lokal tilstedeværelse

De siste årene har Zünd Scandinavia spisset organisasjonen:

– Vi har erfart, spesielt under covid, at det blir stadig viktigere med lokal tilstedeværelse og direkte dialog med kundene våre. Vi har derfor egne ansatte i alle de nordiske landene, i Sverige er vi godt representert med tre teknikere og Henrik Larsson Hedblom som står for det meste av salget.

– På produktsiden har utviklingen gått mer mot automatisering. Av samme grunn har Robotfactory.dk og Zünd inngått et globalt samarbeid for å tilby automatiserte skjærebord med roboter. Dette gjelder både mindre løsninger med kollaborative roboter, som Robot PortaTable 130, og større industriroboter for håndtering av fullformatplater.

Hvorfor velger dere å stille ut på denne messen?

– Sign&Print er et godt sted for oss å møte nye og eksisterende kunder. De fleste aktuelle leverandørene fra den grafiske bransjen er til stede og messen er derfor vanligvis godt besøkt av bedrifter i alle størrelser, sier Martin Roed Nielsen.

Fotnote: Den skandinaviske grafiske messen Sign&Print Scandinavia finner sted 19.-21. september. Det er gratis å besøke messen, alle seminarer og aktiviteter. Besøkende registrerer seg gratis på messens nettsted.

Les videre

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik