Kodak introduserer de minste inkjet-fargepigmenter

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 18 juni 2023
OPPDATERT: 19 juni
Testark skrevet ut på en Kodak Prosper Ultra 520 Press med Kodachrome-farger. Foto: Pressebilde

Kodak hevder at de setter nye standarder for farger for utskrift av inkjet-printere med sin nye Kodachrome-farge.

Disse fargene gjør at printere som bruker Kodak Ultrastream Continuous Inkjet-teknologi, oppnår de høyeste kvalitetsnivåene innen fargegjengivelse, bildestabilitet og detaljer. Farge spiller en viktig rolle i den nylig lanserte Kodak Prosper Ultra 520 Press, som bruker Ultrastream-teknologi for å levere offset-kvalitetsutskrifter ved høye hastigheter, på tvers av et bredt spekter av applikasjoner.

Hemmeligheten ligger i pigmentet

Hemmeligheten ligger i Kodaks proprietære mikro-males prosess, som lager pigmentpartikler som typisk er mindre enn 50 nanometer med svært liten variasjon. Kodak sier at ingen annen fargeleverandør i dag kan komme ned på tilsvarende nivåer.

De finere pigmentene gir et mye tynnere fargelag og kortere tørketid. Det tynnere fargelaget betyr mindre lysspredning med rikere og renere farger, uten at det påvirker fargenes holdbarhet. Kodachrome-fargene gjengir et betydelig større fargerom enn både SWOP- og GRACol-fargerommene, ifølge Kodak, og bidrar også til å redusere driftskostnadene ved å kreve mindre farger.

Vannbasert farge for ethvert medium

De vannbaserte Kodachrome-blekkene har lavt fuktighetsinnhold og inneholder ikke PVC eller ftalater*, noe som gjør dem tryggere for mennesker og miljø. Kombinert med Kodaks patenterte utvalg av utskrivbare vannbaserte optimizere (primere), kan Kodachrome-blekk brukes til å skrive ut på praktisk talt alle medier. Optimalisatorene forbedrer fargemottakelighet, fargevedheft, gnidningsmotstand og bildekvalitet på de fleste typer papir, plast og film.

– Kodak har vært banebrytende for produksjon av inkjetprintere i 56 år, og vårt nye Kodachrome-blekk er designet for å levere enestående utskriftsresultater og maksimere produktivitet og verdi for kundene våre, sa Jim Continenza, styreleder og administrerende direktør i Kodak.

* Ftalater er en gruppe kjemikalier som brukes for å gjøre plast og gummi myk. De kalles ofte «plasticizers», og brukes mye i hudpleieprodukter og i PVC, som igjen brukes i gulvbelegg, bager, klær, regntøy, leker og medisinsk utstyr. Enkelte ftalater er hormonforstyrrende og kan bl.a. føre til sterilitet.

Les videre

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Summa øker mulighetene med en ny skjæreplotter

Selv om en skjæreplotter kanskje ikke er det mest sexy på skiltmarkedet, er den et uunnværlig verktøy. Summa oppgraderer sin mest populære modell for å gi kundene raskere produksjon og nye muligheter.
summa_SClass3

Nå tar digitale presser over for tradisjonelle flexopresser ifølge HP Indigo

Den første dagen på Labelexpo holdt HP Indigo som vanlig sin pressekonferanse. Det var store nyheter, kunne vi konstatere.
HP-vdx

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small