Kodak introduserer de minste inkjet-fargepigmenter

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 18 juni 2023
OPPDATERT: 19 juni
Testark skrevet ut på en Kodak Prosper Ultra 520 Press med Kodachrome-farger. Foto: Pressebilde

Kodak hevder at de setter nye standarder for farger for utskrift av inkjet-printere med sin nye Kodachrome-farge.

Disse fargene gjør at printere som bruker Kodak Ultrastream Continuous Inkjet-teknologi, oppnår de høyeste kvalitetsnivåene innen fargegjengivelse, bildestabilitet og detaljer. Farge spiller en viktig rolle i den nylig lanserte Kodak Prosper Ultra 520 Press, som bruker Ultrastream-teknologi for å levere offset-kvalitetsutskrifter ved høye hastigheter, på tvers av et bredt spekter av applikasjoner.

Hemmeligheten ligger i pigmentet

Hemmeligheten ligger i Kodaks proprietære mikro-males prosess, som lager pigmentpartikler som typisk er mindre enn 50 nanometer med svært liten variasjon. Kodak sier at ingen annen fargeleverandør i dag kan komme ned på tilsvarende nivåer.

De finere pigmentene gir et mye tynnere fargelag og kortere tørketid. Det tynnere fargelaget betyr mindre lysspredning med rikere og renere farger, uten at det påvirker fargenes holdbarhet. Kodachrome-fargene gjengir et betydelig større fargerom enn både SWOP- og GRACol-fargerommene, ifølge Kodak, og bidrar også til å redusere driftskostnadene ved å kreve mindre farger.

Vannbasert farge for ethvert medium

De vannbaserte Kodachrome-blekkene har lavt fuktighetsinnhold og inneholder ikke PVC eller ftalater*, noe som gjør dem tryggere for mennesker og miljø. Kombinert med Kodaks patenterte utvalg av utskrivbare vannbaserte optimizere (primere), kan Kodachrome-blekk brukes til å skrive ut på praktisk talt alle medier. Optimalisatorene forbedrer fargemottakelighet, fargevedheft, gnidningsmotstand og bildekvalitet på de fleste typer papir, plast og film.

– Kodak har vært banebrytende for produksjon av inkjetprintere i 56 år, og vårt nye Kodachrome-blekk er designet for å levere enestående utskriftsresultater og maksimere produktivitet og verdi for kundene våre, sa Jim Continenza, styreleder og administrerende direktør i Kodak.

* Ftalater er en gruppe kjemikalier som brukes for å gjøre plast og gummi myk. De kalles ofte «plasticizers», og brukes mye i hudpleieprodukter og i PVC, som igjen brukes i gulvbelegg, bager, klær, regntøy, leker og medisinsk utstyr. Enkelte ftalater er hormonforstyrrende og kan bl.a. føre til sterilitet.

Les videre

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1