Horizon: ”Å effektivisere er dagens melodi”

Foto: Claes Nordström
PUBLISERT: 21 juni 2023
OPPDATERT: 21 juni
Paul Jakobson, general manager hos Horizon Norden, sier at stadig flere kunder tenker på ferdiggjøringsprosessen for å kunne effektivisere. Foto: Arkiv/Claes Nordström

Hos Horizon staves fremtiden automatisering, og med seg til Sign&Print Scandinavia tar selskapet en del eksempler på produksjonsløsninger som kan forenkle for kundene, hvorav noen er helt nye på det skandinaviske markedet.

På standen vil så mange maskiner som mulig vises live.

– Messebesøkende vil få se alt fra robotautomatisering sammen med utstilleren Omron Robots til våre egne Horizon-maskiner. Den automatiserte bokproduksjonslinjen med robot premierevises for det skandinaviske publikum i miniformat, med boklimbinder som har full integrering av innmating og boktrimming inline, sier Paul Jakobson, daglig leder i Horizon Norden.

Andre messenyheter er Ice Folder AFV-566FKT, en automatisert fals for alle typer jobber i B2-formatet. I tillegg vises rille og falsemaskinen CRF-362, rotasjonsstansen RD-N4055, lamineringsmaskinen Mercury 530NG inkludert stacker samt totale produksjonsløsninger innenfor Smart Binding System og Smart Factory System.

Automatiseringsløsninger med robot vises på messen sammen med partneren Omron Robot. Foto: Arkiv/Claes Nordström
Optimalisere produksjonsflyten

Horizon Norden er direkte eid av det globale konsernet Horizon, basert i Japan. Det nordiske selskapet har gjort et stort antall installasjoner av både nye og eldre Horizon-maskiner hvor fokus er på automatisering og høy produktivitet.

– De siste årene har vi også installert stadig flere systemløsninger. Det være seg brosjyrehefting, boklimbinding eller falsing. Fremfor alt er vi nære kundene i Sverige, Norge, Danmark og Finland, for å ha en dialog om hvordan våre maskiner og løsninger kan optimere produksjonsflytene deres med Horizon-løsninger. Også integrert med robotsystemer for både innmating og avlegging.

Horizons helautomatiske B2-falsemodell vises for første gang i messesammenheng i Skandinavia.
Sterkere nordisk nærvær

Paul Jakobson forteller at Horizon de siste årene har styrket sin tilstedeværelse i Sverige, Norge og Danmark. Selskapet har levert en rekke nyheter, blant annet i brosjyrestifting med Stitchliner Mark III og boklimbinding med BQ-500 som er utstyrt med den nyeste LBF-500 bokblokkileggeren. I tillegg har Horizon fornyet og revitalisert organisasjonen generelt, også gjennom samarbeid med Hunkeler om rullesystemer for høyvolumproduksjon, stackersystemer for bok- og brosjyreproduksjon sammen med Solema, og stacker- og bannersystemer for fremfor alt, falsing med Palamides.

Hvorfor velger dere å stille ut på Sign&Print-messen?

– Vi ønsker å vise alle vårt sterke engasjement og utvikling for den grafiske bransjen som helhet. Med fokus på automatisering som retningsviser for fremtiden.

Hva verdsetter kundene når det kommer til etterbehandlingsutstyr?

– I dag føles det som at stort sett alle kunder tenker på ferdiggjøringsprosessen mer enn for bare noen år siden. Effektivisering er dagens melodi. Våre maskiner og systemer er svært populære for sin operative enkelhet, men også den fine kvaliteten på det ferdige produktet. Nesten uten materialavfall. Vi har generelt god respons fra markedet. Noen flere ønsker en Horisont-brosjyrestifter inline med produksjonsskriver, men ta det med ro, det kommer, lover Paul Jakobson.

Fotnote: Den skandinaviske grafiske messen Sign&Print Scandinavia finner sted 19.-21. september. Det er gratis å besøke messen, alle seminarer og aktiviteter. Besøkende registrerer seg gratis på messens nettsted.

Lamineringsmaskinen Mercury 530 NG fra tjekkiske Foliant, som Horizon er forhandler for i Norden.

Les videre

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik