Antalis: "Vi vil være med og drive utviklingen"

PUBLISERT: 26 juni 2023
OPPDATERT: 26 juni
Jonas Palmgren, salgsdirektør i Antalis. Foto: Pressebilde

De siste maskinene, nyheter innen papir, selvklebende materialer til både interiør og eksteriør og grafisk utstyr. Alt dette sammen med smakebiter, inspirasjonsmateriell og levende demonstrasjoner for å inspirere besøkende er det Antalis tilbyr på Sign&Print Scandinavia-messen 19.–21. september.

Hovedfokuset til den grafiske leverandøren er å inspirere kunder og leverandører på messen, men også å diskutere fremtiden til den grafiske bransjen og dens muligheter. Det sier Jonas Palmgren, salgsdirektør i Antalis, og påpeker at de er den markedsledende grossisten i Sverige og Europa for materialer til grafiske printere, storformat og emballasjeløsninger.

– Vi tilbyr papir, grafisk tilbehør som maling og metallplater, storformatmedia, printere og skjærebord samt alt mulig emballasjemateriale.

Et stort satsingsområde er bærekraftige alternativer i storformat, ifølge Antalis. Selskapets klare ambisjon er å lede utviklingen og å utfordre og utdanne kundene i hvilke muligheter som også finnes i storformat.

En digital plattform

I fjor lanserte for eksempel Antalis rangeringssystemet, Green Star System, nå også for storformatmedier. Det er en digital plattform designet for å hjelpe kunder på farten med å vurdere og ta kjøpsbeslutninger når det kommer til miljøvennligheten til ulike typer materialer. Materialene vurderes ut fra ulike kriterier som sporbarhet, materialtype og miljøvennlighet.

Storformatskriver fra HP. Foto: Pressebilde

På maskinsiden representerer Antalis blant annet storformatskrivere fra HP og Epson for utskrift av medieplater og rullemateriale, men også etterbehandlingsmaskiner, skjæreplottere fra Summa og et lamineringsbord fra CWT Worktools.

Johan Mellin fra Antalis. Foto: Pressebilde

Johan Mellin, salgssjef innen forretningsområdet Visuell kommunikasjon hos Antalis, forteller at de har mange interessante, innovative og oppdaterte produkter som de vil vise frem på messen.

– Vi setter spesielt fokus på å diskutere miljøvennlige alternativer i storformat akkurat nå, noe som etterspørres mer og mer av sluttkunden og hvor utviklingen går fort. Vi skal drive produksjoner og har også et mediebord hvor vi skal vise frem ulike underlag som glass, plast, murstein, betong og tre for å feste selvklebende medier. Vi demonstrerer hvordan man kan velge riktig medium og lim for riktig underlag. Besøkende vil kunne prøve å montere selvklebende medier på de ulike underlagene.

PVC-frie materialer

Når det kommer til materialer kan Antalis tilby alt fra papirbaserte materialer til selvklebende PVC-fri polyetylen og polypropylen (PP) vinyler. Et sortiment rettet mot den grafiske bransjen og for de som jobber med visuell kommunikasjon og pakkeløsninger.

Leverandøren har også et stort utvalg av ulike papirkvaliteter. Det var i november i fjor at Antalis kjøpte den globale merkevareporteføljen av design- og premiumpapir fra Arjowiggins. Et utvalg med merkene Conqueror, Curious Collection, Rives, Keaykolour og Olin Colors. Hele papirporteføljen, Creative Power by Antalis, inneholder 900 elementer med design og premiumpapir.

Ser muligheter for dialog

Antalis og de ansatte ser frem til å møte besøkende på messen:
– Vi vil ha spesialister på stedet som kan gi råd og forslag og også presentere printere og nytt materiell.

Antalis er forhandler av Epsons rull-til-rull-skrivere. Foto: Pressebilde

Hvorfor velger dere å stille ut på Sign&Print-messen?

– Vi ønsker å være med å drive utviklingen av dette markedet og ser i Sign&Print Scandinavia en mulighet til både å vise frem nyheter men også å ha en god dialog med kundene våre, sier Jonas Palmgren.

Fotnote: Den skandinaviske grafiske messen Sign&Print Scandinavia finner sted 19.-21. september. Det er gratis å besøke alle messens seminarer og aktiviteter. Besøkende registrerer seg gratis på messens nettsted.

Les videre

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Mer "smell" i fargene med ny maskin

Info Skilt i Knarrvik like utenfor Bergen har investert i en Roland TrueVIS VG3-640, som er tredje generasjon i VG-serien. Den nye maskinen skal brukes til spesialjobber, som bilder med høy kvalitet.
Mer «smell» i fargene med ny maskin

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small