Nyhetene hagler hos Plockmatic

PUBLISERT: 9 august 2023
OPPDATERT: 9 august
Tommy Jönsson, salgssjef i Plockmatic Sverige.

En buffet med produktnyheter tilbys på Plockmatics stand under Sign&Print Scandinavia, deriblant brosjyreproduksjon og automatiserte skjærebord.

Plockmatic i Sverige er et selskap med nesten 50 år bak seg som utvikler verdiøkende løsninger for den grafiske industrien innen dokumentkomplettering. Det spenner fra direktetilkoblede løsninger for printerleverandører til frittstående løsninger som false-, false-, skjæremaskiner og produkter for ulike former for innbinding for forhandlere og deres kunder. Selskapet selger løsninger under tre merker: Plockmatic, Morgana og Intec.

Sign&Print Scandinavia vises Plockmatics oppdaterte produktsegment med mange nyheter. For eksempel vises flere løsninger når det gjelder automatiserte skjærebord, som modellene FB9000, SC6500 og FB1180T. SC6500 er en løsning som både kan håndtere etiketter og dekaler takket være toppskjæring, men også kutte og skråstille kortere serier i segmentet emballasjeapplikasjoner.

Plockmatics flaggskip innen brosjyrestifting, BM5000, har en selvsagt plass på messen.

Flaggskipet sammenfaller med ny modell
Nyheter presenteres også innen brosjyreproduksjon:

– Vi viser frem vår nye BM4000 i et kompakt format. Vi skal selvfølgelig også stille ut vårt flaggskip innen brosjyrestifting, BM5000, som håndterer store volumer. Begge disse systemene kan produsere bøker i formatet liggende A4. Våre brosjyreheftesystemer holder en eksepsjonelt høy kvalitet og inkluderer selvfølgelig vår innovative firkantteknologi, sier Tommy Jönsson, salgssjef Plockmatic Sverige.

En annen av Plockmatics siste lanseringer er AeroDieCut, som skjærer og skråstiler på tradisjonell måte med stansmaler, men med et digitalt brukervennlig grensesnitt. En høy hastighet garanterer en kostnadseffektiv produksjon av for eksempel emballasje, hyllemerking og bordløpere.

DigiFold Pro XL er den siste lanseringen innen bretting, folding og perforering. En maskin som kan håndtere opptil 1300 millimeter lange ark. Både DigiFold Pro XL og AeroDieCut har en selvsagt plass på standen under messen. Plockmatic er også representert på standene til flere av sine store lokale og globale partnere med løsninger utviklet for dem.

Oppover første halvår
Tommy Jönsson sier at til tross for tøffe eksterne faktorer, har det vært et fantastisk første halvår av 2023 for Plockmatics, uten tegn til nedgang i den grafiske bransjen. Når det gjelder fremtidige investeringer er det ett segment som peker seg ut som spesielt interessant, nemlig emballasje og etiketter.

– Vi fortsetter å investere tid og ressurser i nye for- og etterbehandlingssystemer mens det pågår et omfattende arbeid med å integrere Intec Solutions i organisasjonen til Plockmatics, selskapet vi kjøpte opp i 2022 som leverer og utvikler løsninger for emballasje og etiketter, mens vi ruller ut disse løsningene til partnere og kunder. Vi ser på dette segmentet som ekstremt sterkt fremover og fortsetter å investere for å vokse videre på dette området.

Digifold Pro XL er Plockmatics siste lansering innen falsing, rilling og perforering.

Hva er ditt klareste minne fra tidligere Sign&Print-messer?

– Den siste messen etter den lange pausen på grunn av covid ga oss mersmak og det føltes veldig positivt å møte bransjen, møte mennesker og kunder i det virkelige liv, et skikkelig «boost» for oss og alle utstillere vil jeg tro, og disse møtene førte til mange forretningsmuligheter og det ønsker vi mer av.

Hvorfor velger du å stille ut på messen?

– Gjennom årene har vi lært at messen er en fantastisk mulighet til å nå ut til den grafiske bransjen i Sverige og kanskje også til våre naboland. Vi får tilgang til alle viktige grafiske bedrifter og deres representanter på en og samme tid, vi kan dele vår kunnskap men også ta del i våre kollegaer og markedstrender på nært hold. Til syvende og sist handler det imidlertid om å drive vår bransje fremover og etablere lønnsom virksomhet, og da er messen en utmerket mulighet til å bekrefte tidligere relasjoner, men også bygge nye.

– Vi synes også det er gøy å samhandle og samtale med den grafiske bransjen og vi synes vi er lette å komme overens med – så utfordre oss gjerne på standen vår med mange og vanskelige spørsmål, sier Tommy Jönsson.

Sign&Print Scandinavia finner sted på Kistamessen mellom Arlanda og Stockholm mellom 19 – 21 september 2023. Den holder åpent mellom 9 og 17 alle dagene.

Les videre

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Seksten foredlingsmuligheter i en maskin

Scodix utvikler sin dekorasjonsteknologi og kan nå tilby seksten forskjellige dekorasjonsmuligheter i en og samme maskin. På Drupa kan du se på denne teknologien på bedriftens stand.
scodixx

HP kommer til Drupa med tre nøkkelord

Nøkkelordene for HP hos Drupa er automatisering, integrering og bærekraft, ord som de skal adressere gjennom tre teknologier.
drupa24_hpx

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie