Horizon: ”Å effektivisere er dagens melodi”

PUBLISERT: 21 august 2023
OPPDATERT: 21 august
Paul Jakobson, daglig leder i Horizon Norden, sier at flere og flere kunder tenker på etterbehandlingsprosessen for å forbedre effektiviteten. Foto: Arkiv/Claes Nordström

Hos Horizon er fremtiden automatisering, og med seg til Sign&Print Scandinavia tar selskapet en rekke eksempler på produksjonsløsninger som kan forenkle for kundene, hvorav noen er helt nye på det skandinaviske markedet.

På standen vil så mange maskiner som mulig vises live.

– Messebesøkerne vil få se alt fra robotautomatisering sammen med utstilleren Omron Robots til våre egne Horizon-maskiner. Den automatiserte bokproduksjonslinjen med robot har premiere for det skandinaviske publikum i miniformat, med boklimbindere som har full integrering av inline-mating og boktrimming, sier Paul Jakobson, daglig leder i Horizon Norden.

Andre messenyheter er Ice Folder AFV-566FKT, en automatisert falsemaskin for alle typer jobber i B2-formatet. I tillegg vises rill- og fals-maskinen CRF-362, den roterende stansen RD-N4055, lamineringsmaskinen Mercury 530NG inkludert stackere og totale produksjonsløsninger innenfor Smart Binding System og Smart Factory System.

Automatiseringsløsninger med roboter vises på messen sammen med partner Omron Robot. Foto: Arkiv/Claes Nordström
Optimaliser produksjonsflytene

Horizon Norden er direkte eid av det globale konsernet Horizon, basert i Japan. Det nordiske selskapet har gjort et stort antall installasjoner av både nye og eldre Horizon-maskiner hvor fokus er på automatisering og høy produktivitet.

– De siste årene har vi også installert stadig flere systemløsninger. Det være seg brosjyrebinding, boklimbinding eller falsing. Fremfor alt er vi nært kundene i Sverige, Norge, Danmark og Finland, for å ha en dialog om hvordan våre maskiner og løsninger kan optimalisere produksjonsflytene deres med Horizon-løsninger. Også integrert med robotsystemer for både innmating og avlossing.

Horizons helautomatiske B2 falsemodell vises for første gang i messesammenheng i Skandinavia.
Sterkere nordisk tilstedeværelse

Paul Jakobson forteller at Horizon de siste årene har styrket sin tilstedeværelse i Sverige, Norge og Danmark. Selskapet har levert en rekke nyheter, blant annet i brosjyrestifting med Stitchliner Mark III og boklimbinding med BQ-500 som er utstyrt med den nyeste LBF-500 bokblokkileggeren. I tillegg har Horizon fornyet og revitalisert organisasjonen generelt, også gjennom samarbeid med Hunkeler om rullesystemer for høyvolumproduksjon, stablesystemer for bok- og brosjyreproduksjon sammen med Solema, og stable- og bannersystemer for fremfor alt, falsing med Palamides.

Hvorfor velger dere å stille ut på Sign&Print-messen?

– Vi ønsker å vise alle vårt sterke engasjement og utvikling for den grafiske bransjen som helhet. Med fokus på automatisering som målestokk for fremtiden.

Hva verdsetter kundene når det kommer til etterbehandlingsutstyr?

– I dag føles det som at stort sett alle kunder tenker på ferdiggjøringsprosessen mer enn for bare noen år siden. Effektivisering er dagens melodi. Våre maskiner og systemer er svært populære for sin operative enkelhet, men også den fine kvaliteten på det ferdige produktet. Nesten uten materialavfall. Vi har generelt god respons fra markedet. Noen flere ønsker en Horizon brosjyrestifter inline med en produksjonsprinter, men vær sikker på at det kommer, lover Paul Jakobson.

Fotnote: Den skandinaviske grafiske messen Sign&Print Scandinavia finner sted 19.-21. september på Kistamessen utenfor Stockholm. Det er gratis å besøke messen, alle seminarer og aktiviteter. Besøkende registrerer seg gratis på messens nettsted.

Lamineringsmaskinen Mercury 530 NG fra tsjekkiske Foliant, som Horizon er forhandler for i Norden.

Les videre

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676