Skandinavisk messepremiere for ny planskriver

PUBLISERT: 23 august 2023
OPPDATERT: 23 august
Victor Bildsten, digital salgsdirektør i Marabu Skandinavia. Foto: Arkiv/Claes Nordström

Med et sterkt år bak seg og en positiv ånd som resultat, tar Marabu Scandinavia seg plass på Sign&Print-messen for å vise blant annet en ny planskriver fra Vanguard.

– På Fespa lanserte Vanguard det nye utseendet og nå er det vår tur til å vise det til Stockholm og Skandinavia. Vanguard har raskt blitt veldig populært rundt om i verden da det er veldig enkelt å tilpasse seg kundens produksjonsbehov, sier Victor Bildsten hos Marabu Scandinavia.

Den nye VK3220T-HS er en oppgradert versjon av Vanguards forrige flatbed som ble lansert i fjor. Maskinen har fått nytt chassis i grått og sort og kan utstyres med opptil 15 skrivehoder etter behov. Produsenten fremhever produktiviteten til denne maskinen, som kan produsere opptil 360 kvadratmeter i timen.

Vanguard VK3220T-HS hadde premiere på Fespa i mai. Nå vises den for første gang for det skandinaviske markedet.
Tekstiltrykk uten forbehandling

Under messen vises også nyheter innen tekstiltrykk.

– Vi vil blant annet vise en printer fra D.gen som trykker direkte på ubehandlet bomullsstoff. Dette betyr at forbehandlingsprosessen av stoffet fjernes, noe som sparer miljøet og gir større fleksibilitet samtidig som det gir mer effektiv produksjon.

Marabus egne blekk for storformatskrivere er også i fokus og ledetråden er at det skal være enkelt å konvertere fra et originalt blekk til et Marabu-blekk.

– Bortsett fra at prisen er svært gunstig, ligger Marabu alltid i front når det gjelder listeførte stoffer som VCL, GBL og Tetraglyme. For ikke å glemme er at vi alltid tilbyr de samme garantiene som maskinleverandøren. Våre farger og blekk er også CO2-nøytrale og vi sikter på ytterligere reduksjoner i CO2-utslipp i årene som kommer.

På messen i september vises også en printer fra D.gen som trykker direkte på ubehandlet bomullsstoff.
Positiv utvikling

Marabu Scandinavia er aktiv innen screen-, digital-, tampo- og flexotrykk. Selskapet tilbyr lakk, blekk, kjemi, trykkpresser samt service og support. Produksjonen inkluderer sjablonger, screenrammer og fargeblanding for å matche ønsket nyanse. På messen vil selskapets teknikere være til stede for å fortelle mer om produktene i hvert segment.

Hvordan har Marabu Scandinavia utviklet seg som selskap det siste året?

– 2022 var et av Marabu Skandinavias beste år. Markedet viste stor interesse for våre produkter, spesielt for våre maskiner i storformat, silketrykk og tampotrykk. Produktporteføljen er utvidet med en rekke nye innovative produkter med fokus på miljø. Vi har lansert et nytt opplæringsprogram som enten gjennomføres hos kunden eller i våre lokaler i Malmø. Vi vil ta den positive ånden inn i 2023.

Hva er ditt klareste minne fra tidligere Sign&Print-messer?

– Det tydeligste minnet er da vi solgte en EFI-maskin på stedet til en ny kunde som vi ikke hadde kontakt med fra før og som vi fortsatt samarbeider med, sier Victor Bildsten.

Fotnote: Den skandinaviske grafiske messen Sign&Print Scandinavia finner sted 19.-21. september. Det er gratis å besøke messen, alle seminarer og aktiviteter. Besøkende registrerer seg gratis på messens nettsted.

Les videre

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small

Strategiarbeid og styrevalg på landsmøtet i Alta

Årets landsmøte i Grafisk Bransjeforening ble avholdt i Alta 1.-3. september. Miljø, bærekraft og sikkerhet var gjennomgående temaer, men innspill til strategiplanen som styret arbeider med var også et viktig innslag i programmet.
styremedlemmer1

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small