Skandinavisk messepremiere for ny planskriver

PUBLISERT: 23 august 2023
OPPDATERT: 23 august
Victor Bildsten, digital salgsdirektør i Marabu Skandinavia. Foto: Arkiv/Claes Nordström

Med et sterkt år bak seg og en positiv ånd som resultat, tar Marabu Scandinavia seg plass på Sign&Print-messen for å vise blant annet en ny planskriver fra Vanguard.

– På Fespa lanserte Vanguard det nye utseendet og nå er det vår tur til å vise det til Stockholm og Skandinavia. Vanguard har raskt blitt veldig populært rundt om i verden da det er veldig enkelt å tilpasse seg kundens produksjonsbehov, sier Victor Bildsten hos Marabu Scandinavia.

Den nye VK3220T-HS er en oppgradert versjon av Vanguards forrige flatbed som ble lansert i fjor. Maskinen har fått nytt chassis i grått og sort og kan utstyres med opptil 15 skrivehoder etter behov. Produsenten fremhever produktiviteten til denne maskinen, som kan produsere opptil 360 kvadratmeter i timen.

Vanguard VK3220T-HS hadde premiere på Fespa i mai. Nå vises den for første gang for det skandinaviske markedet.
Tekstiltrykk uten forbehandling

Under messen vises også nyheter innen tekstiltrykk.

– Vi vil blant annet vise en printer fra D.gen som trykker direkte på ubehandlet bomullsstoff. Dette betyr at forbehandlingsprosessen av stoffet fjernes, noe som sparer miljøet og gir større fleksibilitet samtidig som det gir mer effektiv produksjon.

Marabus egne blekk for storformatskrivere er også i fokus og ledetråden er at det skal være enkelt å konvertere fra et originalt blekk til et Marabu-blekk.

– Bortsett fra at prisen er svært gunstig, ligger Marabu alltid i front når det gjelder listeførte stoffer som VCL, GBL og Tetraglyme. For ikke å glemme er at vi alltid tilbyr de samme garantiene som maskinleverandøren. Våre farger og blekk er også CO2-nøytrale og vi sikter på ytterligere reduksjoner i CO2-utslipp i årene som kommer.

På messen i september vises også en printer fra D.gen som trykker direkte på ubehandlet bomullsstoff.
Positiv utvikling

Marabu Scandinavia er aktiv innen screen-, digital-, tampo- og flexotrykk. Selskapet tilbyr lakk, blekk, kjemi, trykkpresser samt service og support. Produksjonen inkluderer sjablonger, screenrammer og fargeblanding for å matche ønsket nyanse. På messen vil selskapets teknikere være til stede for å fortelle mer om produktene i hvert segment.

Hvordan har Marabu Scandinavia utviklet seg som selskap det siste året?

– 2022 var et av Marabu Skandinavias beste år. Markedet viste stor interesse for våre produkter, spesielt for våre maskiner i storformat, silketrykk og tampotrykk. Produktporteføljen er utvidet med en rekke nye innovative produkter med fokus på miljø. Vi har lansert et nytt opplæringsprogram som enten gjennomføres hos kunden eller i våre lokaler i Malmø. Vi vil ta den positive ånden inn i 2023.

Hva er ditt klareste minne fra tidligere Sign&Print-messer?

– Det tydeligste minnet er da vi solgte en EFI-maskin på stedet til en ny kunde som vi ikke hadde kontakt med fra før og som vi fortsatt samarbeider med, sier Victor Bildsten.

Fotnote: Den skandinaviske grafiske messen Sign&Print Scandinavia finner sted 19.-21. september. Det er gratis å besøke messen, alle seminarer og aktiviteter. Besøkende registrerer seg gratis på messens nettsted.

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Taktile bilder på utstilling i Oslo

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni.
world-unseen

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324