Lover stabile papirpriser ut året

PUBLISERT: 4 september 2023
OPPDATERT: 4 september
Sappi Europe vil holde prisene for trefrie bestrøkne papirkvaliteter stabile på dagens nivåer resten av 2023. Foto: Arkiv/Pixabay

Papirprodusenten Sappi Europe kunngjør at de vil holde prisene på samme nivå resten av 2023.

I et forsøk på å adressere den rådende usikkerheten i forsyningskjeden og opprettholde den kommersielle levedyktigheten til sin grafiske papirvirksomhet, vil Sappi Europe holde prisene for trefrie bestrøkne papirkvaliteter stabile på dagens nivåer for resten av 2023, skriver de i en pressemelding.

Denne kunngjøringen letter muligheten for trykkerier til å engasjere seg i forkant av det tradisjonelt travle fjerde kvartalet for trykkeribransjen. Det blir spennende å se om de andre papirprodusentene støtter tiltaket.

Flemming Friche, salgsdirektør i danske E. Michaelis & Co. som er en del av Igepa Group, kommenterer nyhetene som følger:

– Dette er viktige og interessante nyheter fra Sappi, som er en av de største produsentene av finpapir både i Europa og i verden. Det interessante er at de varsler at prisene vil holdes stabile ut året. Dette er logisk ettersom markedet for bestrøket og ubestrøket finpapir synker tosifret i år. Dette vil selvsagt gjøre markedet mindre. Siden fabrikkene allerede kjører med nesten 50 prosent kapasitetsutnyttelse, gir det ingen mening å justere prisene ned.

Les videre

Tredobbelt med nyheter og fullspekket timeplan

Norske Print Supplies kommer til Stockholm og Sign&Print-messen for blant annet å presentere tre nye varemerker i sin portefølje. Men også for kanskje å finne nye medarbeidere.
Fredrik-och-Gaute-Print-Supplies-1024x684 (1)

Canon lanserer 100% CO2-kompensert bredformatpapir

Canon Red Label Zero FSC og Resirkulert White Zero FSC er CO2-nøytrale papirtyper i bredformat spesielt rettet mot tekniske tegninger. Begge papirtypene er kompatible med Canon ColorWave, PlotWave og imagePROGRAF-serien.
red-label-zero-hero-image-16x9-close-up_5c5ecbe41ab14bd3bc9f71f870ee956a

Lakkbeskyttelse fra raskt voksende leverandør

Forhandleren Scandraft tar med eksempler fra sitt brede utvalg av materialer og tilbehør til bilde-, dekor- og reklameproduksjon til Sign&Print Scandinavia.
Scandraft-Anna-webb-1024x683

Effektfullt og PVC-fritt hos Papyrus

Produkter og bruksmuligheter innen viscom, kombinert med wrappingfolier i Omega-Skinz-serien som er utviklet ut fra brukernes ønsker. Papyrus understreker dette litt ekstra på sin stand under messen.
Papyrus-Stellan-webb-1024x683

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small