Lover stabile papirpriser ut året

PUBLISERT: 4 september 2023
OPPDATERT: 4 september
Sappi Europe vil holde prisene for trefrie bestrøkne papirkvaliteter stabile på dagens nivåer resten av 2023. Foto: Arkiv/Pixabay

Papirprodusenten Sappi Europe kunngjør at de vil holde prisene på samme nivå resten av 2023.

I et forsøk på å adressere den rådende usikkerheten i forsyningskjeden og opprettholde den kommersielle levedyktigheten til sin grafiske papirvirksomhet, vil Sappi Europe holde prisene for trefrie bestrøkne papirkvaliteter stabile på dagens nivåer for resten av 2023, skriver de i en pressemelding.

Denne kunngjøringen letter muligheten for trykkerier til å engasjere seg i forkant av det tradisjonelt travle fjerde kvartalet for trykkeribransjen. Det blir spennende å se om de andre papirprodusentene støtter tiltaket.

Flemming Friche, salgsdirektør i danske E. Michaelis & Co. som er en del av Igepa Group, kommenterer nyhetene som følger:

– Dette er viktige og interessante nyheter fra Sappi, som er en av de største produsentene av finpapir både i Europa og i verden. Det interessante er at de varsler at prisene vil holdes stabile ut året. Dette er logisk ettersom markedet for bestrøket og ubestrøket finpapir synker tosifret i år. Dette vil selvsagt gjøre markedet mindre. Siden fabrikkene allerede kjører med nesten 50 prosent kapasitetsutnyttelse, gir det ingen mening å justere prisene ned.

Les videre

Onlinetrykkeri begynner å selge materialer

Unitedprint, som driver nettrykkeriet Print24, begynner å selge materialer via merket Infowerk. Dette gjelder blant annet papir, plater og kartong.
Toivo

For få utdannes – "Situasjonen begynner å bli kritisk"

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Konica Minolta og Fujifilm utforsker en strategisk allianse

Konica Minolta og Fujifilm Business Innovation Corp. kunngjør at de har signert et avtalememorandum om å utforske mulighetene for en strategisk allianse i segmentene multifunksjonsprinter (MFP), kontorprinter og produksjonsprinter.
fuji-konica

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676