Canon lanserer 100% CO2-kompensert bredformatpapir

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 6 september 2023
OPPDATERT: 6 september
Pressebilde

Canon Red Label Zero FSC og Resirkulert White Zero FSC er CO2-nøytrale papirtyper i bredformat spesielt rettet mot tekniske tegninger. Begge papirtypene er kompatible med Canon ColorWave, PlotWave og imagePROGRAF-serien.

Red Label Zero FSC og Resirkulert White Zero FSC er 100 % CO2-nøytrale og sertifisert med EUs miljømerke. Dette betyr at disse produktene har en garantert lav miljøpåvirkning gjennom hele livssyklusen, verifisert av uavhengige instanser.

Red Label Zero FSC har en vekt på 75 g/m2, er tilgjengelig i 30 varianter, inkludert ISO (DIN) og ANSI-formater, og er tilgjengelig i bredder fra 210 mm til 1 067 mm og rullelengder på 175 m eller 200 m. Når en pall er bestilt har kundene mulighet til å få den levert uten eske, for å kutte ned på emballasje og redusere svinn.

Litt tyngre med 80 g/m2, Recycled White Zero FSC er tilgjengelig i forskjellige bredder fra 297 mm til 914 mm i 150 m ruller og er laget av 100 % resirkulert papir, noe som gjør det til det ideelle valget for enhver bedrift som fokuserer på bærekraft. Begge papirtypene er kompatible med Canon ColorWave, PlotWave og imagePROGRAF-seriene samt med printere fra andre leverandører på markedet, noe som gir stor allsidighet.

For å sikre at papiret er så bærekraftig som mulig, samarbeider Canon kun med leverandører som oppfyller de høyeste standardene for ansvar, for eksempel FSC-sertifiseringen. Canon etterstreber hele tiden å forbedre produksjonsprosessene for å minimere CO2-produksjonen. De har også jobbet med å redusere transportmengden for ytterligere å redusere CO2-produksjonen i den samlede forsyningskjeden fra papirfabrikker til sluttkunder/forhandlere. Alle CO2-utslipp som skapes i prosessen utlignes mot anerkjente kompensasjonsprogrammer gjennom ClimatePartner, som jobber over hele verden med prosjekter for å redusere CO2-utslipp, f.eks. med vannkraft- og vindenergiprosjekter.

Kristian Jensen, kategorisjef for Imaging Supplies Industrial & Production Solutions, sier:
– Vi tar bærekraft på alvor på tvers av alle produktporteføljene våre hos Canon for å redusere karbonavtrykket vårt og hjelpe kundene våre med å redusere miljøpåvirkningen. Vi er derfor glade for å kunne lansere de første cradle-to-customer og CO2-nøytrale tekniske bredformat papirtypene. Samarbeidet med ClimatePartner har gjort oss i stand til å utvide vårt utvalg av CO2-nøytralt papir samtidig som vi støtter bærekraftige klimaprosjekter for å kompensere for utslipp og gi våre bredformatkunder en grønnere løsning som passer deres bærekraftsmål.

Siden 2012 har Canon Europe samarbeidet med ClimatePartner for å tilby CO2-nøytrale papirtyper fra start til slutt: Black Label Zero, Top Color Zero og Resirkulert White Zero. De siste årene har Canon Black Label Zero vært Canons bestselgende kontorpapir over hele Europa, noe som viser den økte etterspørselen etter bærekraftig kontorrekvisita. Red Label Zero FSC og Resirkulert White Zero FSC er en del av resten av Imaging Supplies-porteføljen av bærekraftig, karbonnøytralt papir som allerede er tilgjengelig for kunder. Denne papirserien støtter bærekraftig skogbruk, minimerer CO2-fotavtrykk, reduserer energisvinn og energiforbruk og fremmer resirkulering av materialer.

Red Label Zero FSC® og Resirkulert White Zero FSC® er begge tilgjengelige fra Canons nasjonale salgsorganisasjoner, forhandlere eller Canons nettbutikker.

Les videre

Tredobbelt med nyheter og fullspekket timeplan

Norske Print Supplies kommer til Stockholm og Sign&Print-messen for blant annet å presentere tre nye varemerker i sin portefølje. Men også for kanskje å finne nye medarbeidere.
Fredrik-och-Gaute-Print-Supplies-1024x684 (1)

Lakkbeskyttelse fra raskt voksende leverandør

Forhandleren Scandraft tar med eksempler fra sitt brede utvalg av materialer og tilbehør til bilde-, dekor- og reklameproduksjon til Sign&Print Scandinavia.
Scandraft-Anna-webb-1024x683

Lover stabile papirpriser ut året

Papirprodusenten Sappi Europe kunngjør at de vil holde prisene på samme nivå resten av 2023.
paper-279007_1920-1024x767

Effektfullt og PVC-fritt hos Papyrus

Produkter og bruksmuligheter innen viscom, kombinert med wrappingfolier i Omega-Skinz-serien som er utviklet ut fra brukernes ønsker. Papyrus understreker dette litt ekstra på sin stand under messen.
Papyrus-Stellan-webb-1024x683

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small