Canon lanserer 100% CO2-kompensert bredformatpapir

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 6 september 2023
OPPDATERT: 6 september
Pressebilde

Canon Red Label Zero FSC og Resirkulert White Zero FSC er CO2-nøytrale papirtyper i bredformat spesielt rettet mot tekniske tegninger. Begge papirtypene er kompatible med Canon ColorWave, PlotWave og imagePROGRAF-serien.

Red Label Zero FSC og Resirkulert White Zero FSC er 100 % CO2-nøytrale og sertifisert med EUs miljømerke. Dette betyr at disse produktene har en garantert lav miljøpåvirkning gjennom hele livssyklusen, verifisert av uavhengige instanser.

Red Label Zero FSC har en vekt på 75 g/m2, er tilgjengelig i 30 varianter, inkludert ISO (DIN) og ANSI-formater, og er tilgjengelig i bredder fra 210 mm til 1 067 mm og rullelengder på 175 m eller 200 m. Når en pall er bestilt har kundene mulighet til å få den levert uten eske, for å kutte ned på emballasje og redusere svinn.

Litt tyngre med 80 g/m2, Recycled White Zero FSC er tilgjengelig i forskjellige bredder fra 297 mm til 914 mm i 150 m ruller og er laget av 100 % resirkulert papir, noe som gjør det til det ideelle valget for enhver bedrift som fokuserer på bærekraft. Begge papirtypene er kompatible med Canon ColorWave, PlotWave og imagePROGRAF-seriene samt med printere fra andre leverandører på markedet, noe som gir stor allsidighet.

For å sikre at papiret er så bærekraftig som mulig, samarbeider Canon kun med leverandører som oppfyller de høyeste standardene for ansvar, for eksempel FSC-sertifiseringen. Canon etterstreber hele tiden å forbedre produksjonsprosessene for å minimere CO2-produksjonen. De har også jobbet med å redusere transportmengden for ytterligere å redusere CO2-produksjonen i den samlede forsyningskjeden fra papirfabrikker til sluttkunder/forhandlere. Alle CO2-utslipp som skapes i prosessen utlignes mot anerkjente kompensasjonsprogrammer gjennom ClimatePartner, som jobber over hele verden med prosjekter for å redusere CO2-utslipp, f.eks. med vannkraft- og vindenergiprosjekter.

Kristian Jensen, kategorisjef for Imaging Supplies Industrial & Production Solutions, sier:
– Vi tar bærekraft på alvor på tvers av alle produktporteføljene våre hos Canon for å redusere karbonavtrykket vårt og hjelpe kundene våre med å redusere miljøpåvirkningen. Vi er derfor glade for å kunne lansere de første cradle-to-customer og CO2-nøytrale tekniske bredformat papirtypene. Samarbeidet med ClimatePartner har gjort oss i stand til å utvide vårt utvalg av CO2-nøytralt papir samtidig som vi støtter bærekraftige klimaprosjekter for å kompensere for utslipp og gi våre bredformatkunder en grønnere løsning som passer deres bærekraftsmål.

Siden 2012 har Canon Europe samarbeidet med ClimatePartner for å tilby CO2-nøytrale papirtyper fra start til slutt: Black Label Zero, Top Color Zero og Resirkulert White Zero. De siste årene har Canon Black Label Zero vært Canons bestselgende kontorpapir over hele Europa, noe som viser den økte etterspørselen etter bærekraftig kontorrekvisita. Red Label Zero FSC og Resirkulert White Zero FSC er en del av resten av Imaging Supplies-porteføljen av bærekraftig, karbonnøytralt papir som allerede er tilgjengelig for kunder. Denne papirserien støtter bærekraftig skogbruk, minimerer CO2-fotavtrykk, reduserer energisvinn og energiforbruk og fremmer resirkulering av materialer.

Red Label Zero FSC® og Resirkulert White Zero FSC® er begge tilgjengelige fra Canons nasjonale salgsorganisasjoner, forhandlere eller Canons nettbutikker.

Les videre

Tekstiler med resirkulert garn fra PET-flasker

Spandex lanserer nyheter fra Berger Textiles, blant annet med resirkulert material, og blir eneleverandør av sortimentet til Bergers tekstiler på det norske markedet. Dette nye samarbeidet skal gi kunder i Norge den tekstilen de trenger fra en lokal leverandør.
Berger Spandex

Spandex lanserer ny folieserie

Spandex introduserer merkevaren AUTO og et produktsortiment som henvender seg til profesjonelle aktører i bilfolieringsbransjen. Det første produktet er en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Sappi stenger europeisk papirfabrikk

Den pågående globale økonomiske nedgangen, med pressede markeder, geopolitisk ustabilitet og svak økonomisk vekst, legger et betydelig press på Sappi, spesielt i Europa, skriver de i en pressemelding.
sappi

Roland DG og Dimense

Roland DG Corporation, en produsent av bredformat inkjetprintere og printere/kuttere, har kunngjort at de skal samarbeide om salg og support for DIMENSE, en digital utskriftsløsning i storformat med unik tredimensjonal preging. Løsningen skal egne seg spesielt for interiørdekor.
RolandXbuysXDimenseXimage001-740x450

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie