Schibsted med nytt trykkeri i Vestby

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 10 september 2023
OPPDATERT: 10 september
Konserndirektør i Schibsted News Media, Siv Juvik Tveitnes og administrerende direktør i Schibsted Trykk, Bjarne Andersen er på plass for å feire åpningen av det nye trykkeriet i Vestby.

Fredag 8. september åpnet Schibsted sitt nye trykkeri i Vestby. Trykkeriet er svært kompakt, og rommer bare 20 prosent av arealet til det gamle lokalet i Nydalen.

– Dette er et trykkeri for fremtiden, hevder administrerende direktør i Schibsted Trykk, Bjarne Andersen i en pressemelding.

I 2021 ble det kjent at Schibsteds trykkeri i Nydalen skulle legges ned, og i fjor meldte mediekonsernet at deres nye anlegg skulle etableres i Vestby. Fredag åpnet det nye trykkeriet.

– Jeg er først og fremst glad og lettet. Arbeidet med å komme oss inn i nytt anlegg har hatt en stram tidsplan, og vi har klart å overholde både den og investeringsrammene vi ble gitt. Det har vært en stor jobb, som hadde vært helt umulig å gjennomføre uten den store innsatsviljen og fleksibiliteten våre medarbeidere i Schibsted Trykk Oslo har utvist, sier administrerende direktør i Schibsted Trykk, Bjarne Andersen.

Papirprodukter viktig for Schibsted

For konserndirektør i Schibsted News Media, Siv Juvik Tveitnes, symboliserer dagen at papirproduktene spiller en viktig rolle for konsernet.

– Jeg er veldig stolt og glad i dag. Dette nye og moderne trykkeriet skal bidra til å sikre økonomien for våre papiraviser i årene som kommer. Jeg er utrolig imponert over alle medarbeiderne i Schibsted Trykk, som har jobbet iherdig for å komme i mål og igangsette driften på rekordtid. Det er en stor prestasjon, sier Juvik Tveitnes.

Et trykkeri for fremtiden

Det nye anlegget i Vestby på 30 000 kvadratmeter huser Helthjem, Schibsted Distribusjon, Morgenlevering og Schibsted Trykk. Trykkeriet er svært kompakt, og rommer bare 20 prosent av arealet til det gamle lokalet i Nydalen.

– Dette er et trykkeri for fremtiden, som gir oss de beste forutsetningene for å drifte på en moderne og mer kostnadseffektiv måte. Til tross for at vi har mindre plass enn før, er vi fortsatt landets største enkeltstående produsent av aviser og reklamemateriell i Norge. Det har vi planer om å være i mange år fremover, sier Andersen.

Konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund er også på plass i de nye lokale i Vestby. Her sammen med ordføreren i Vestby, Tom Anders Ludvigsen.
Miljø i fokus

Helt siden det ble besluttet å flytte virksomheten til Vestby, har Schibsted vært svært opptatt av å sørge for at det nye trykkeriet skal ha så lite negativ innvirkning på miljøet som mulig.

– Vi har hatt et stort fokus på miljøet i hele prosessen, fra start til slutt. Det ble tidlig besluttet at vi skulle ta med oss og gjenbruke utstyr fra Nydalen. Siden produksjonsarealet vårt er kuttet med 80 prosent, vil også strømforbruket bli redusert betraktelig. I tillegg innebærer samlokaliseringen med Helthjem, Distribusjon og Morgenlevering et lavere miljøavtrykk ved transport av aviser og pakker. Vi er også i forhandlinger med huseier om å få installert solceller på anlegget, noe som potensielt kan dekke en betydelig andel av vårt felles energibehov, sier Andersen.

Det gamle trykkeriet i Nydalen blir offisielt lagt ned i oktober. Lokalene skal deretter tømmes for utstyr innen sommeren 2024, før Obos planlegger å igangsette bygging av nye boliger på tomten.

Les videre

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Aksell styrker sin kapasitet sammen med Ricoh

Ricoh Norge kunngjør signeringen av en betydelig ny ordre med Aksell i forbindelse med Drupa-messen i Düsseldorf. Avtalen gjelder tonerpressen Ricoh Pro C9500 som ble lansert i fjor høst.
Ricoh Aksell

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1