Schibsted med nytt trykkeri i Vestby

Foto: Pressebilder
PUBLISERT: 10 september 2023
OPPDATERT: 10 september
Konserndirektør i Schibsted News Media, Siv Juvik Tveitnes og administrerende direktør i Schibsted Trykk, Bjarne Andersen er på plass for å feire åpningen av det nye trykkeriet i Vestby.

Fredag 8. september åpnet Schibsted sitt nye trykkeri i Vestby. Trykkeriet er svært kompakt, og rommer bare 20 prosent av arealet til det gamle lokalet i Nydalen.

– Dette er et trykkeri for fremtiden, hevder administrerende direktør i Schibsted Trykk, Bjarne Andersen i en pressemelding.

I 2021 ble det kjent at Schibsteds trykkeri i Nydalen skulle legges ned, og i fjor meldte mediekonsernet at deres nye anlegg skulle etableres i Vestby. Fredag åpnet det nye trykkeriet.

– Jeg er først og fremst glad og lettet. Arbeidet med å komme oss inn i nytt anlegg har hatt en stram tidsplan, og vi har klart å overholde både den og investeringsrammene vi ble gitt. Det har vært en stor jobb, som hadde vært helt umulig å gjennomføre uten den store innsatsviljen og fleksibiliteten våre medarbeidere i Schibsted Trykk Oslo har utvist, sier administrerende direktør i Schibsted Trykk, Bjarne Andersen.

Papirprodukter viktig for Schibsted

For konserndirektør i Schibsted News Media, Siv Juvik Tveitnes, symboliserer dagen at papirproduktene spiller en viktig rolle for konsernet.

– Jeg er veldig stolt og glad i dag. Dette nye og moderne trykkeriet skal bidra til å sikre økonomien for våre papiraviser i årene som kommer. Jeg er utrolig imponert over alle medarbeiderne i Schibsted Trykk, som har jobbet iherdig for å komme i mål og igangsette driften på rekordtid. Det er en stor prestasjon, sier Juvik Tveitnes.

Et trykkeri for fremtiden

Det nye anlegget i Vestby på 30 000 kvadratmeter huser Helthjem, Schibsted Distribusjon, Morgenlevering og Schibsted Trykk. Trykkeriet er svært kompakt, og rommer bare 20 prosent av arealet til det gamle lokalet i Nydalen.

– Dette er et trykkeri for fremtiden, som gir oss de beste forutsetningene for å drifte på en moderne og mer kostnadseffektiv måte. Til tross for at vi har mindre plass enn før, er vi fortsatt landets største enkeltstående produsent av aviser og reklamemateriell i Norge. Det har vi planer om å være i mange år fremover, sier Andersen.

Konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund er også på plass i de nye lokale i Vestby. Her sammen med ordføreren i Vestby, Tom Anders Ludvigsen.
Miljø i fokus

Helt siden det ble besluttet å flytte virksomheten til Vestby, har Schibsted vært svært opptatt av å sørge for at det nye trykkeriet skal ha så lite negativ innvirkning på miljøet som mulig.

– Vi har hatt et stort fokus på miljøet i hele prosessen, fra start til slutt. Det ble tidlig besluttet at vi skulle ta med oss og gjenbruke utstyr fra Nydalen. Siden produksjonsarealet vårt er kuttet med 80 prosent, vil også strømforbruket bli redusert betraktelig. I tillegg innebærer samlokaliseringen med Helthjem, Distribusjon og Morgenlevering et lavere miljøavtrykk ved transport av aviser og pakker. Vi er også i forhandlinger med huseier om å få installert solceller på anlegget, noe som potensielt kan dekke en betydelig andel av vårt felles energibehov, sier Andersen.

Det gamle trykkeriet i Nydalen blir offisielt lagt ned i oktober. Lokalene skal deretter tømmes for utstyr innen sommeren 2024, før Obos planlegger å igangsette bygging av nye boliger på tomten.

Les videre

"Signcom er mer enn bare Signcom"

Signcom er en helhetlig leverandør av alt fra maskiner til forbruksvarer og tilbehør innen skilt og display i Norden. Med seg til Sign&Print Scandinavia tar de med seg en haug med produktnyheter og et håp om å spre budskapet om bredden i sortimentet deres.
Signcom1-1024x768

Canon vestlandet får ny kundeansvarlig

Jon Larsen overtar etter Terje Eriksen, som etter 16 år som Business Developer og Account Manager i Professional Print teamet hos Canon, nå går over i pensjonisttilværelsen.
jon_larsen_canon

Rask tonerpresse skal takle økende volumer

Trykkeriet på UiT - Norges arktiske universitet - har investert i en digital tonerpresse, en Ricoh Pro C9210. Formodentlig verdens nordligste installasjon av Ricohs flaggskipsmodell i segmentet produksjonsprintere.
Bilde-1_web

Etter rekordåret: Reklameinvesteringene når nye høyder

Det norske reklamemarkedet hadde en rekordsterk fremgang i 2021, til tross for dette økte den ytterligere i 2022. Det viser fersk årsstatistikk fra det uavhengige instituttet IRM.
Madeleine-Thor-webb

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small