Nå tar digitale presser over for tradisjonelle flexopresser ifølge HP Indigo

PUBLISERT: 13 september 2023
OPPDATERT: 13 september
HP Indigos sjef Noam Zilbershtains var entusiastisk på pressekonferansen på Labelexpo.

Den første dagen på Labelexpo holdt HP Indigo som vanlig sin pressekonferanse. Det var store nyheter, kunne vi konstatere.

Da Labelexpo åpnet 11. september, var det Noam Zilbershtains første. – Veldig spennende, sa han foran et samlet pressekorps i selskapets hall på messen, og viste deretter sin glede over HP Indigo V12 og 200K, to storskala digitale presser hvor sistnevnte nå er kommersielt tilgjengelig og de første betamaskinene av V12 har bestått beta-testene sine perfekt.

Til å begynne med ba han alle tilstedeværende om å ta frem telefonene sine og ta en selfie fordi det HP Indigo presenterte var, ifølge ham, noe å huske for alltid. Det var «banebrytende nyheter».

– Dette er et øyeblikk du vil huske, et øyeblikk da vi skaper historie igjen, sa han med et stort smil om munnen.

– Slik jeg ser det vil etikettbransjen være den første grafiske bransjen som blir helt digital.

– I dag har vi 2600 presser installert rundt om i verden og det er bare begynnelsen, sa en mildt sagt selvsikker konsernsjef.

– Her på messen kan vi vise den bredeste porteføljen i verden.

I hallen ble det selvfølgelig vist frem Indigo 12000, som etter å ha vært ute på 4 betasteder nå er klar for kommersiell lansering. Et av betaselskapene er den store merkeprodusenten All4Labels. Maskinen forblir hos dem etter testene.

– Dette er en maskin som enkelt kan erstatte to-tre flexopresser, den er helt vanvittig. Alle som kommer på messen vil ta en titt på denne maskinen, det er helt sikkert.

– Vi kan vise at våre nye presser, inkludert modell 200K, er tretti prosent raskere og førtifem prosent mer produktive enn tidligere modeller.

HP Indigo 200K er også fullt kommersiell i dag.

– Slik vi ser det kommer Indigo først og flexopresser nummer to. Revolusjonen begynner i dag, sa han også.

All4 Labels har kjørt rundt 60 000 meter på 24 timer i HP Indigo V12 og et annet betaselskap, Broke & Whittle, har fullført 43 forskjellige jobber, 70 000 meter på samme tid.

I Norden er HP Indigo representert av Visutech.

Tekst: Bo Wallteg

Les videre

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Seksten foredlingsmuligheter i en maskin

Scodix utvikler sin dekorasjonsteknologi og kan nå tilby seksten forskjellige dekorasjonsmuligheter i en og samme maskin. På Drupa kan du se på denne teknologien på bedriftens stand.
scodixx

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie