Strategiarbeid og styrevalg på landsmøtet i Alta

PUBLISERT: 15 september 2023
OPPDATERT: 18 september
Styremedlemmene som var til stede på landsmøtet i Alta: Kjetil Sjøeng (f.v.), Ørjan Risanger, Inger Marie Spange, Morten Gunnarshaug og Eirik Bergh. Foto: Norsk Industri

Årets landsmøte i Grafisk Bransjeforening ble avholdt i Alta 1.-3. september. Miljø, bærekraft og sikkerhet var gjennomgående temaer, men innspill til strategiplanen som styret arbeider med var også et viktig innslag i programmet.

I løpet av de tre dagene ble det tilbudt foredrag om blant annet muligheter og utfordringer med næringsliv i Arktis og cybersikkerhet og nabotrussel. En viktig programpost var gruppearbeid for å utvikle en strategi for hvilken type bransjeforening medlemmene ønsker å se i fremtiden.

Det ble stilt tre viktige spørsmål til gruppearbeidet om veivalg og muligheter: «Hvordan mener du styret kan best bidra til rekruttering med de eksisterende ressursene vi har?», «Hvordan skal vi best gå frem for å slå oss sammen med andre foreninger?» og «Hva burde vi forvente mer av, eller effekt av, gjennom samarbeidet med Norsk Industri?». Svarene vil bli gjennomgått av styret fremover, ifølge et innlegg på Norsk Industri sine nettsider.

Styreleder Kjetil Sjøeng i Merkur Grafisk ble gjenvalgt og skal føre an i den videre prosessen.

– Vi kan ikke se oss tilbake, men forholde oss til det vi har mest tro på fremover. Endring er et nøkkelord for meg. Verden er i endring, bransjen er i endring, selskapene våre er i endring. Kan vi sammen bidra til endring, da skaper vi resultater. Når det gjelder å ta en slik utfordring er grafisk bransje kanskje av de råeste. Etter strategidiskusjonen vår her på landsmøtet oppfatter jeg at vi har et mandat til å utforske nye muligheter, se på nye konstellasjoner for samarbeid med andre bransjer. Jeg takker for tilliten og ser frem til å skru på knappene i bransjeforeningen en stund til, sa Kjetil Sjøeng i sin oppsummering.

Valgkomiteens innstilling ble fulgt:
Kjetil Sjøeng (Merkur Grafisk) og Morten Gunnarshaug (Aksell) ble gjenvalgt som henholdsvis leder og nestleder. Lene Syvertsen Olsson (Fjuz) ønsket avløsning som styremedlem og ble erstattet av Aage Skar (Skipnes kommunikasjon).
Følgende var ikke på valg: Inger Marie Spange (Storyvold Reklamebyrå), Ørjan Risanger (HBO Novaprint), Joe Magnus Ottesen, Rolf Ottesen og Eirik Bergh (MCC Label Norway). Varamedlemmer er Jørn Våraker (HG Media) og Aleksander Strand (Fagtrykk).

Les videre

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Drupa 2024 lokket til seg betydelig færre besøkende enn forventet

Da Drupa åpnet dørene for noen uker siden, var det åtte år siden sist messen ble arrangert. En pandemi kom i mellom. Nå foreligger besøkstallene og de var absolutt en skuffelse for Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Onlinetrykkeri begynner å selge materialer

Unitedprint, som driver nettrykkeriet Print24, begynner å selge materialer via merket Infowerk. Dette gjelder blant annet papir, plater og kartong.
Toivo

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1