Strategiarbeid og styrevalg på landsmøtet i Alta

PUBLISERT: 15 september 2023
OPPDATERT: 18 september
Styremedlemmene som var til stede på landsmøtet i Alta: Kjetil Sjøeng (f.v.), Ørjan Risanger, Inger Marie Spange, Morten Gunnarshaug og Eirik Bergh. Foto: Norsk Industri

Årets landsmøte i Grafisk Bransjeforening ble avholdt i Alta 1.-3. september. Miljø, bærekraft og sikkerhet var gjennomgående temaer, men innspill til strategiplanen som styret arbeider med var også et viktig innslag i programmet.

I løpet av de tre dagene ble det tilbudt foredrag om blant annet muligheter og utfordringer med næringsliv i Arktis og cybersikkerhet og nabotrussel. En viktig programpost var gruppearbeid for å utvikle en strategi for hvilken type bransjeforening medlemmene ønsker å se i fremtiden.

Det ble stilt tre viktige spørsmål til gruppearbeidet om veivalg og muligheter: «Hvordan mener du styret kan best bidra til rekruttering med de eksisterende ressursene vi har?», «Hvordan skal vi best gå frem for å slå oss sammen med andre foreninger?» og «Hva burde vi forvente mer av, eller effekt av, gjennom samarbeidet med Norsk Industri?». Svarene vil bli gjennomgått av styret fremover, ifølge et innlegg på Norsk Industri sine nettsider.

Styreleder Kjetil Sjøeng i Merkur Grafisk ble gjenvalgt og skal føre an i den videre prosessen.

– Vi kan ikke se oss tilbake, men forholde oss til det vi har mest tro på fremover. Endring er et nøkkelord for meg. Verden er i endring, bransjen er i endring, selskapene våre er i endring. Kan vi sammen bidra til endring, da skaper vi resultater. Når det gjelder å ta en slik utfordring er grafisk bransje kanskje av de råeste. Etter strategidiskusjonen vår her på landsmøtet oppfatter jeg at vi har et mandat til å utforske nye muligheter, se på nye konstellasjoner for samarbeid med andre bransjer. Jeg takker for tilliten og ser frem til å skru på knappene i bransjeforeningen en stund til, sa Kjetil Sjøeng i sin oppsummering.

Valgkomiteens innstilling ble fulgt:
Kjetil Sjøeng (Merkur Grafisk) og Morten Gunnarshaug (Aksell) ble gjenvalgt som henholdsvis leder og nestleder. Lene Syvertsen Olsson (Fjuz) ønsket avløsning som styremedlem og ble erstattet av Aage Skar (Skipnes kommunikasjon).
Følgende var ikke på valg: Inger Marie Spange (Storyvold Reklamebyrå), Ørjan Risanger (HBO Novaprint), Joe Magnus Ottesen, Rolf Ottesen og Eirik Bergh (MCC Label Norway). Varamedlemmer er Jørn Våraker (HG Media) og Aleksander Strand (Fagtrykk).

Les videre

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small

Åpent hus hos Luth Gruppen

Luth Gruppen inviterer til "åpent hus" Onsdag 27. og torsdag 28. september fra kl 9 og "til sistemann går".
luth-gruppen_aapenthus

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small