Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

Foto: Felix Alnemark
PUBLISERT: 20 september 2023
OPPDATERT: 20 september
Niclas Ulriksson hos NI Solutions avduker den nye HP Latex 630 W.

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.

– Det er en inngangsvariant til de større 700- og 800-maskinene i serien, men med samme teknologi og utskriftskvalitet. Den har også HPs innovative løsning med det vedlikeholdsfrie hvite blekket, sier Marcus Wollard, ansvarlig for forretningsområdet for storformat hos HP Sverige.

Forskjellen på 630-modellen og de større variantene er prislappen og hastigheten. Dette betyr at den retter seg mot et nytt kundesegment.

– Den henvender seg til de mindre trykkeriene som gjør mange småjobber. Trykkerier som betjener det lokale markedet der hastighet ikke er det viktigste. Det er der det hører hjemme.

Niclas Ulriksson viser frem maskinen.

Muligheten for å skrive ut med hvitt er noe som tiltrekker seg mange kunder, sier Marcus Wollard hos HP. Håpet er å kunne målrette et nytt kundesegment med den nye 630 W.

Passer til trange steder

Maskinen lastes fra forsiden, noe som gjør at den kan stå inntil en vegg og den passer derfor i et lite rom. Det vannbaserte blekket lukter heller ikke, en annen fordel for trykkerier som har trangt med plass.

– Vi har sett at flere ønsker å kunne trykke med hvitt og den nye maskinen kan trykke tre lag automatisk, for eksempel på vindusdekorasjoner, sier Marcus Wollard.

Skriveren er også tilgjengelig med «print & cut-løsning», komplett med programvare og skjæreplotter.

Marcus Wollard forteller at interessen for det hvite blekket har vokst jevnt og trutt de siste årene og at det derfor var naturlig for HP å utvikle enda en modell i Latex-familien.
Fyller et tomrom

NI Solutions annonserte før messen at de håper å presentere «et hett nytt produkt i storformatsegmentet». Lanseringen av HP Latex 630 W ble feiret med brask og bram.

– Det har vært et gap mellom HP Latex 700- og 800-serien og den tidligere 300-serien. Vi håper at den nye 630 W vil kunne tiltrekke seg mange små eller mellomstore bedrifter og at den vil bli godt mottatt av kundene, sier Niclas Ulriksson, KAM og produktsjef i NI Solutions.

På standen viser de også mindre etikettskrivere fra OKI, som ble et tillegg etter oppkjøpet av Uniprint i fjor høst, og storformat fra Epson.

– Vi ønsker å vise bredden vi kan tilby med alt fra programvare til storformattrykk og etterbehandling, sier Niclas Ulriksson.

Les videre

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie