Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

Foto: Felix Alnemark
PUBLISERT: 20 september 2023
OPPDATERT: 20 september
Niclas Ulriksson hos NI Solutions avduker den nye HP Latex 630 W.

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.

– Det er en inngangsvariant til de større 700- og 800-maskinene i serien, men med samme teknologi og utskriftskvalitet. Den har også HPs innovative løsning med det vedlikeholdsfrie hvite blekket, sier Marcus Wollard, ansvarlig for forretningsområdet for storformat hos HP Sverige.

Forskjellen på 630-modellen og de større variantene er prislappen og hastigheten. Dette betyr at den retter seg mot et nytt kundesegment.

– Den henvender seg til de mindre trykkeriene som gjør mange småjobber. Trykkerier som betjener det lokale markedet der hastighet ikke er det viktigste. Det er der det hører hjemme.

Niclas Ulriksson viser frem maskinen.

Muligheten for å skrive ut med hvitt er noe som tiltrekker seg mange kunder, sier Marcus Wollard hos HP. Håpet er å kunne målrette et nytt kundesegment med den nye 630 W.

Passer til trange steder

Maskinen lastes fra forsiden, noe som gjør at den kan stå inntil en vegg og den passer derfor i et lite rom. Det vannbaserte blekket lukter heller ikke, en annen fordel for trykkerier som har trangt med plass.

– Vi har sett at flere ønsker å kunne trykke med hvitt og den nye maskinen kan trykke tre lag automatisk, for eksempel på vindusdekorasjoner, sier Marcus Wollard.

Skriveren er også tilgjengelig med «print & cut-løsning», komplett med programvare og skjæreplotter.

Marcus Wollard forteller at interessen for det hvite blekket har vokst jevnt og trutt de siste årene og at det derfor var naturlig for HP å utvikle enda en modell i Latex-familien.
Fyller et tomrom

NI Solutions annonserte før messen at de håper å presentere «et hett nytt produkt i storformatsegmentet». Lanseringen av HP Latex 630 W ble feiret med brask og bram.

– Det har vært et gap mellom HP Latex 700- og 800-serien og den tidligere 300-serien. Vi håper at den nye 630 W vil kunne tiltrekke seg mange små eller mellomstore bedrifter og at den vil bli godt mottatt av kundene, sier Niclas Ulriksson, KAM og produktsjef i NI Solutions.

På standen viser de også mindre etikettskrivere fra OKI, som ble et tillegg etter oppkjøpet av Uniprint i fjor høst, og storformat fra Epson.

– Vi ønsker å vise bredden vi kan tilby med alt fra programvare til storformattrykk og etterbehandling, sier Niclas Ulriksson.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo