Skjæring med samarbeidende roboter

Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 20 september 2023
OPPDATERT: 20 september
Henrik Larsson Hedblom med Porta Bord 130 vist med skjærebord av modell S3 L-1200.

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi ønsker å få flere til å innse at det er neste steg i utviklingen, sier Henrik Larsson Hedblom ved Zünd Scandinavia.

Zünd Scandinavia viser for første gang to ulike automatiseringsløsninger på en grafisk messe i Skandinavia, begge utviklet av det danske datterselskapet Robot Factory. To løsninger kalt Robot Porta Table 130 og Poster Picker og som vises sammen med skjærebordet S3 L-1200 på messen. Robot PortaTable 130 driver med automatisk plukking av utskårne deler og Poster Picker er for effektiv og automatisk plukking av plakater i ulike størrelser.

– Det er en enorm interesse for automatisering og det er mange som var innom standen og tittet, sier Henrik Larsson Hedblom etter første messedag.

– Det handler om å få mer kapasitet ut av maskinen din og vi håper at flere vil innse fordelene med uovervåket produksjon, for eksempel i løpet av et nattskift.

I vår lanserte Zünd den nye Q-Line med BHS 180 (Board Handling System) for industriell produksjon i store volumer. En kraftig og rask maskin for produsenter av emballasje og utstillingsmateriale fremfor alt. Fra og med 1. september kom Q-Line i salg.

– Det er verdens raskeste digitale skjæremaskin, uten å overdrive. Vi tror at det er en haug med store selskaper i emballasjeindustrien i Skandinavia som er potensielle kunder.

Q-Line vil ikke vises på Sign&Print-messen av logistiske årsaker, men løsningen vises på Drupa i Düsseldorf våren 2024.

Les videre

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Canon + MUNCH = sant

Som en del av en utstilling i MUNCH har den bosniskfødte kunstneren Admir Batlak fått lov til å arbeide både i Edvard Munchs atelier på Ekely og på Canons Image Factory for å lage en installasjon "i knekken".
Admir_IF

Ny salgssjef og åpent hus hos Spandex

Siden 1. oktober er Mads Bay ny salgssjef i Spandex AS. Økt fokus på interiørdekor, bærekraftige materialer – og fremfor alt kundene – er noe av det han skal ta for seg i sin nye rolle.
9. november holder Spandex åpent hus i Larvik
Mads

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo