Skjæring med samarbeidende roboter

Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 20 september 2023
OPPDATERT: 20 september
Henrik Larsson Hedblom med Porta Bord 130 vist med skjærebord av modell S3 L-1200.

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi ønsker å få flere til å innse at det er neste steg i utviklingen, sier Henrik Larsson Hedblom ved Zünd Scandinavia.

Zünd Scandinavia viser for første gang to ulike automatiseringsløsninger på en grafisk messe i Skandinavia, begge utviklet av det danske datterselskapet Robot Factory. To løsninger kalt Robot Porta Table 130 og Poster Picker og som vises sammen med skjærebordet S3 L-1200 på messen. Robot PortaTable 130 driver med automatisk plukking av utskårne deler og Poster Picker er for effektiv og automatisk plukking av plakater i ulike størrelser.

– Det er en enorm interesse for automatisering og det er mange som var innom standen og tittet, sier Henrik Larsson Hedblom etter første messedag.

– Det handler om å få mer kapasitet ut av maskinen din og vi håper at flere vil innse fordelene med uovervåket produksjon, for eksempel i løpet av et nattskift.

I vår lanserte Zünd den nye Q-Line med BHS 180 (Board Handling System) for industriell produksjon i store volumer. En kraftig og rask maskin for produsenter av emballasje og utstillingsmateriale fremfor alt. Fra og med 1. september kom Q-Line i salg.

– Det er verdens raskeste digitale skjæremaskin, uten å overdrive. Vi tror at det er en haug med store selskaper i emballasjeindustrien i Skandinavia som er potensielle kunder.

Q-Line vil ikke vises på Sign&Print-messen av logistiske årsaker, men løsningen vises på Drupa i Düsseldorf våren 2024.

Les videre

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Plockmatic feirer rundt år med en "all time high"

I år er det 50 år siden Plockmatic ble startet. Siden den gang har selskapet vokst til en stor global aktør innen dokumenthåndtering med en bred produktportefølje. Sign&Print har intervjuet administrerende direktør Jan Marstorp om den reisen og veien videre.
Jan-W-ver-2-1024x682

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie