Papyrus viste wrappingfolier og nytt lerret av plast fra sjøen

Foto: Felix Alnemark
PUBLISERT: 25 september 2023
OPPDATERT: 25 september
Stellan Pehrsson på Papyrus foran en bil som blir foliert med wrappingfolie fra Omega Skinz-serien.

Papyrus, som retter seg mot hele den grafiske bransjen, viste blant annet sine wrappingfolier, som er utviklet etter intervjuer med brukere. De viste også et lerret av resirkulert plast fra havene.

På Papyrus sin stand jobbes det med å dekke en bil med folier fra Omega Skinz-serien.

– Da de skulle lage denne serien, gikk man ut til brukerne og intervjuet de som jobbet med produktene og tok inn denne informasjonen og laget et materiale basert på den, sier Stellan Pehrsson, KAM-selger og forretningsutvikler i Papyrus.

Omega Skinz er en serie med print- og wrappingfolier med laminat fra Grafityp. Serien ble lansert i fjor, men å vise det på denne måten er nytt.

– Man skyver ikke bare et nytt materiale ut på markedet, det kommer fra markedet selv. Det synes jeg er spennende, fortsetter han.

Bilen blir som ny

Noen har brukt folien til å endre utseendet på bilen sin.

– Mange kjøper i dag ny bil og gjør dette fra starten av. Du kan foliere den i samme farge som den har, bare for å beskytte bilen og den dagen du selger den, tar du den av. Da er bilen som helt ny. Det er også en steinsprutfilm du legger på som er helt gjennomsiktig, sier Stellan Pehrsson.

Hva slags kunder bruker bilfoliering?

– Hvis du tenker på det grafiske markedet, som krymper hele tiden, er dette noe som vokser og øker år for år. Du kan bare endre fargen på panseret og taket. Mange taxiflåter er pakket inn gult. Det er ikke gult fra starten for da er det ingen som vil kjøpe dem senere. Så det er såpass store bedrifter – men så er det også privatpersoner.

Ny type søppelkurv

På standen stilte de også frem en ny søppelkurv laget av pappmaterialet SP Outdoor som Papyrus hadde til utendørs bruk, for eksempel valgplakater.

– Det er ikke plast i den, men helt resirkulerbar hvis du legger den i papirgjenvinningen. Papirkurvene egner seg til for eksempel festivaler og andre arrangementer som holdes utendørs, sier Stellan Pehrsson.

Papirkurven laget av materialet SP Outdoor kan brukes på for eksempel utendørsfestivaler.
Produkt med plast fra havet

Så er det et nytt produkt som Stellan Pehrsson er litt ekstra begeistret for. Det er et lerret som malerier er laget av innendørs. Polyesteren som brukes som bindemiddel kommer fra resirkulert plast fra havet. Det er brukt 28,4 pet-flasker på hver kvadratmeter.

– Kjøper du et slikt lerret i stedet for et vanlig, har du bidratt til å bli kvitt plasten i havet, sier Stellan Pehrsson.

 

HPs resirkulerte satenglerret ble vist på Papyrus-standen.

 

Tekst: Felix Alnemark

Les videre

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Canon + MUNCH = sant

Som en del av en utstilling i MUNCH har den bosniskfødte kunstneren Admir Batlak fått lov til å arbeide både i Edvard Munchs atelier på Ekely og på Canons Image Factory for å lage en installasjon "i knekken".
Admir_IF

Hexis nye programvare for skjæring tilgjengeliggjøres på markedet

Nå er Hexis egenutviklede programvare for kutting av selvklebende beskyttelsesfilm tilgjengelig for kundene. Matmak gjør det enkelt å forhåndskutte deler i selskapets Bodyfence-sortiment.
Joachim-Wallgren-1024x768

Ny salgssjef og åpent hus hos Spandex

Siden 1. oktober er Mads Bay ny salgssjef i Spandex AS. Økt fokus på interiørdekor, bærekraftige materialer – og fremfor alt kundene – er noe av det han skal ta for seg i sin nye rolle.
9. november holder Spandex åpent hus i Larvik
Mads

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo