Kunden kan bytte foliemateriale på bilen med få klikk

Foto: Felix Alnemark
PUBLISERT: 2 oktober 2023
OPPDATERT: 2 oktober
Anna Sjöstrand og Magnus Carlsson i Spandex presenterte det nye 3D-designprogrammet Zeno, som skal gjøre det enklere for kundene å teste ulike folieringer for en bil før de tar en beslutning.

Den store nyheten hos Spandex er det nye 3D-designprogrammet Zeno. Den abonnementsbaserte tjenesten lar kunden teste ulike oppsett, folieringsmaterialer og farger på datamaskinen før kjøper bestemmer seg.

– Zeno er noe som vi lanserer i oktober. Siden vi hadde Sign&Print-messen her nå, ønsket vi å vise en forhåndsvisning av hva som kommer, sier Anna Sjöstrand, salgssjef hos Spandex.

Tjenesten løses ved årsabonnement og lastes ned. I programmet kan du prøve å kle bilen din i et av merkene som Spandex selger som Avery, 3M, Orafol og Arlon. Alt innpakningsmateriell er i programmet.

Lettere å sammenligne ulike finisher

– Når du er ferdig får du en utskrifts- og klippefil. Du kan lage ekte bilder som du kan sende til kunden eller en video hvor bilen kjører og kunden kan se hvordan det blir. Det er litt lettere å få kunden til å ta beslutningen. Velger du blank, høyglans eller matt, får du den finishen på bildene, sier Magnus Carlsson, selger og produktsjef i Spandex.

I Zeno skal det være bedre å se finishen til forskjellige materialer sammenlignet med et vanlig endimensjonalt bilde. Det er også mulig å velge ulike miljøer og vær i bildene der kjøretøyet kjører.

Programmet er knyttet opp mot Spandex’ nettbutikk

I programmet kan du umiddelbart se hvor mye materiell det aktuelle kjøretøyet trenger. Når kunden er ferdig med å designe, havner den i Spandex’ nettbutikk. Der knyttes materialvalgene sammen og ordren går direkte til bedriften.

Hva er det store håpet for programmet?

– Det er å tilby en moderne og tidsbesparende løsning for kunden som på sin side kan presentere den for sluttkunden på en profesjonell måte. Det tar maks 10 minutter å lage et utkast til en foliert bil, sier Magnus Carlsson.

Les videre

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Hexis nye programvare for skjæring tilgjengeliggjøres på markedet

Nå er Hexis egenutviklede programvare for kutting av selvklebende beskyttelsesfilm tilgjengelig for kundene. Matmak gjør det enkelt å forhåndskutte deler i selskapets Bodyfence-sortiment.
Joachim-Wallgren-1024x768

Ny salgssjef og åpent hus hos Spandex

Siden 1. oktober er Mads Bay ny salgssjef i Spandex AS. Økt fokus på interiørdekor, bærekraftige materialer – og fremfor alt kundene – er noe av det han skal ta for seg i sin nye rolle.
9. november holder Spandex åpent hus i Larvik
Mads

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo