Neonsjokk hos Nize: "Tilbyr noe annet"

PUBLISERT: 2 oktober 2023
OPPDATERT: 2 oktober
Glade fjes hos Nize Equipment, som denne dagen hadde besøk av Maurus Zeller (andre fra venstre), produktsjef i Swissqprint. Foto: Anja Degerholm

Fargerike trykk med neonfarger fanget blikket på Nize Equipments stand under Sign&Print Scandinavia. Men også en printer som kan skrive ut taktile skilt som bokstavelig talt står ut.

Nize Equipment kom til messen med sitt brede utvalg av maskiner, programvare og arbeidsflytløsninger. Før messen sa Lars Bomgren, salgssjef i Sverige, Finland og Baltikum, at han håpet på besøksrekord. Og når Sign&Print besøker standen om morgenen den andre dagen, rekker han å si at det var en travel første dag, før han blir opptatt med en kunde.

Den norske kollegaen Petter Langkaas overtar derfor stafettpinnen og viser rundt på standen. Hovedattraksjonen er Swissqprints Nyala 4 med rull-til-rull-funksjonalitet oppdatert med den nye generasjonen skrivehoder med ni fargekanaler.

Kule effekter med neonblekk.

Flere fargevalg

Planskriveren Nyala 4 kan utstyres med blant annet hvit, oransje, lakk og de lyse fargene sort, cyan og magenta. I tillegg er det mulighet for å legge til neon gul og neon rosa. Nize Equipments stand var satt opp med et spesielt ‘neonrom’ for å vise hvor kule trykk Nyalan kan produsere, for eksempel for skilt som virkelig kan nå ut i støyen.

– Når kundene kommer inn på plattformen, velger mange å bruke muligheten til å legge til flere farger i tillegg til CMYK. Det blir en måte å skille seg ut fra konkurrentene og tilby noe annerledes, sier Petter Langkaas.

Printer for taktile skilt

Nize viste også DCS-53UV DTS flatbed-skriveren fra Direct Color Systems, som kan produsere taktile punktskriftskilt med god vedheft til en rekke materialer.

– Den er utstyrt med et veldig «aggressivt» blekk som sitter utrolig godt, sier Petter og viser eksempler på både offentlige skilt og skilt som med sitt spesielle uttrykk kan brukes i reklameøyemed.

Han forteller at det også er interesse for denne typen nisjeprodukter. Taktile skilt blir stadig mer vanlig i offentlige miljøer, noe som betyr en forretningsmulighet for skiltbedrifter som investerer i denne nisjen. Nize har også fått to nye modeller fra DCS, hvorav den ene kan skrive ut på medier som er 38 centimeter høye.

Eksempel på taktile skilt trykt i DCS-53UV DTS fra Direct Color Systems. Skilt som gjør seg best når det er mulighet for å klemme og kjenne på dem, og kanskje ikke på et bilde.
Prosessautomatisering i fokus

Dataline hadde sin egen stand på standen for å demonstrere sin Multipress-programvare. Et program som kan administrere alle steg innen CRM, artikkelregister, tilbud, bestillinger, produksjon, fakturering og oppfølging.

– Vi snakker mye om prosessautomatisering med kundene våre. Tross alt er de fleste operatører som betjener et bestemt geografisk område og derfor utfører en rekke jobber hver dag. Dette betyr at robotautomatisering kanskje ikke er relevant for dem. De kan imidlertid spare mye tid ved å se på prosessene og automatisere dem så mye som mulig, sier Petter Langkaas.

Les videre

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Ricoh lanserer rask inkjet: "Ny standard innen automatisering"

Ricoh legger stor vekt på automatisering med sin nye ProTM VC80000 inkjetpresse. Selskapet lover fremgang og utvikling på parametere som pressestart, utskriftshastighet, kvalitetskontroll og fargekonsistens.
Ricoh-1024x683

Canon + MUNCH = sant

Som en del av en utstilling i MUNCH har den bosniskfødte kunstneren Admir Batlak fått lov til å arbeide både i Edvard Munchs atelier på Ekely og på Canons Image Factory for å lage en installasjon "i knekken".
Admir_IF

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri