Konica Minolta viste et effektivt trykkeri

Foto: Anja Degerholm
PUBLISERT: 4 oktober 2023
OPPDATERT: 4 oktober
Erik Olsson og Carina Allfors hadde et budskap til de besøkende på standen: tenk effektivitet.

Hvordan kan et trykkeri drives så effektivt som mulig? Konica Minolta ønsket å gi svaret på det spørsmålet til de besøkende på standen under Sign&Print Scandinavia, hvor de viste hvordan det kan gjøres rent praktisk.

For trykkeriene er tid penger, og det avgjørende spørsmålet er hvordan kan man spare tid og dermed også penger? Konica Minolta demonstrerte dette på messen ved å vise en strømlinjeformet produksjon av to personlige emballasjer, en liten eske for søtsaker og en for golfballer. Begge med variabel trykk med hvilket som helst navn og dagens dato.

Det viktigste tannhjulet i denne kostnadseffektive prosessen var tonerpressen AccurioPress C12000e, hvor e-en står for «enhanced version» av den bestselgende høyvolumpressen som ble sluppet for et par år siden.

– Vi ønsker å vise den utrolige bredden av trykksaker som kan lages med denne maskinen. Og hvordan det kan gjøres så effektivt og automatisk som mulig, sier Carina Allfors, markedssjef i Konica Minolta.

Anne Gry Omholt fra Impleo var på plass under messen for å vise frem selskapets nettløsninger.
Viser de ulike trinnene i prosessen

Første stopp er i en nettbutikk utviklet av norske Impleo, et selskap som Konica Minolta har samarbeidet med i mange år. Anne Gry Omholt fra Impleo viser hvordan filen er klargjort for utskrift i programmet med blant annet skjermmal, passmerker og QR-kode.

Etter det går filen til trykkpressen der Fiery JobFlow arbeidsflytprogramvaren kontrollerer at alt ser bra ut og foretar eventuelle korrigeringer før produktet skrives ut.

AccurioPress C12000e kan skrive ut opptil 140 A4-sider per minutt, men håndterer også strukturert papir og 450 grams papir. Den kan også skrive ut lange ark; 1300 millimeter ensidig og 900 millimeter tosidig. Maskinen kommer også med en rekke fleksibelt nettilbehør for både mediemating og inline etterbehandling, avhengig av kundens behov. Blant annet skjære- og slissekniv, trimmerenhet, visittkort-kit og rilleenhet, for å nevne noe.

– Det er en høyvolumspresse med lang levetid, tonerkassettene skal klare 80.000 eksemplarer og maskinen 70 millioner utskrifter, sier produktspesialist Erik Olsson mens han veileder gjennom trykkeprosessen.

Arkene kuttes i en Plockmatic Colorcut FB9000 og så er det bare å brette de ferdige pakkene.
Enheten kutter manuelle momenter

Han forklarer videre at AccurioPress C12000e har en såkalt IQ-enhet (Intelligent Quality). Den kan blant annet automatisere tidkrevende prosesser som bildeplassering, registrering og fargejustering. Ifølge Konica Minolta kan den spare så mye som 300 arbeidstimer per år ved å kutte ut mange manuelle trinn.

Når arkene som skal bli til to små emballasjer er trykket, venter etterbehandling i en Plockmatic Colorcut FB9000. QR-koden angir skjærebanen og hvordan arkene skal rilles. Og i den andre enden ruller de ferdige eskene ut, som med noen få enkle håndtak brettes sammen til et sluttprodukt og fylles med henholdsvis godteri og golfballer. Alt dette i løpet av få minutter.

Erik Olsson og Carina Allfors har fått kjennskap til prosessen:

– Vi har klart å lage noen stykker i løpet av de tre messedagene, sier Carina Allfors og ler.

Les videre

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Nye muligheter når Fespa vender tilbake til Amsterdam

Så sent som i oktober 2021 ble Fespa Global Print Expo avholdt i Amsterdam. Denne våren gjør messen comeback i byen og på RAI Messesenter.
fespa_amsterdam

Scanpack feirer 60 år med alt og mer til

Neste år er Scanpack-år, men det er ikke hvilket som helst Scanpack-år. Messen fyller 60 år.
Monika-Olund-och-Anna-Lena-Friberg-Scanpackx

UV-printing i fokus under innovasjonsdager

I slutten av oktober inviterer Mimaki til sitt digitale arrangement Global Innovation Days. De neste seks månedene vil selskapet også invitere til lokale fysiske arrangementer under det nye konseptet Application Days.
Mimaki-Global-Innovation-1600-1024x683

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo