Packnorth-prisene utdelt på Empack

PUBLISERT: 11 oktober 2023
OPPDATERT: 11 oktober
Prisutdelingen fant i år sted på Empack 2023 i Stockholm.

Designscenen på Empack 2023 var arena for prisutdelingen av Packnorth Award 2023. Den 5. oktober mottok seks glade vinnere sine diplomer som bevis på suverene bidrag. Konkurransen arrangeres av Packnews med støtte fra partnere som Scanpack og Packbridge.

Packnorth Award er konkurransen som viser bredden i den nordiske emballasjeindustrien. I tillegg til Sverige hadde juryen bidrag fra Norge, Danmark og Finland til å bedømme. Mye handler foreløpig om løsninger som signaliserer bærekraftstenkning, men det kom også flere innslag i kategorien Luksusemballasje, hvor det snarere er en lekenhet som appellerer til design.

Juryens talsmann og sjefredaktør for Packnews Bo Wallteg var konferansier og prisutdeler.

Ønsker du å vite juryens begrunnelse for seirene, finnes de på konkurransens nettside, award.packnorth.se. Det er også alle nominerte bidrag. I det svenske magasinet vårt, Packnews utgave 4-2023 vil vi også vise bidragene som ikke kom med i nominasjonene.

Felix Helander representerte juryen og hadde mange oppgaver under prisutdelingen.

Felix Helander var en av de fire jurymedlemmene. Han informerte om øvrige jurymedlemmer, og juryens arbeid og gjorde en sterk jobb under prisutdelingen med å håndtere diplomer, blomster og sjampanje, samtidig som han styrte de digitale trommevirvlene og fanfarene. Nesten verdt et eget diplom!

Vinnerne i kategorien luksusemballasje ble en mini årskalender fra danske A.C.Perchs Thehandel.
FibreStrap (verdens første plantebaserte buntebånd) vant i kategorien «Sirkulære/Bærekraftige emballasjer».
Kategorien «Matemballasje» var populær blant de konkurrerende. Vant gjorde ICA med sin osteemballasje av monomaterial.
«Netthandelsemballasje» var en annen populær kategori. Her er representantene fra RAJA som hadde et vinnende bidrag med en ny løsning for påfyllpapir.
Nordisk Bioplastforening deler ut en spesialpris. I år vant Duni med innovasjonen «Breeze Cups». Denne utmerkelsen har altså ikke vært bedømt av konkurransens egen jury.
Magasinet Packnews spesialpris som er utsett av sjefredaktør Bo Wallteg gikk til Wellplast og deres emballasje for håndtering og transport av utbrukte elbilbatterier.

Packnorth Award kommer tilbake neste år, 1. februar åpner vi muligheten for å sende inn bidrag. Prisutdelingen finner sted på Scanpack i oktober 2024.
Tekst: Bo Wallteg

Les videre

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

HP kommer til Drupa med tre nøkkelord

Nøkkelordene for HP hos Drupa er automatisering, integrering og bærekraft, ord som de skal adressere gjennom tre teknologier.
drupa24_hpx

Antalis støtter sine leverandører innen storformat

Antalis Norge har de siste årene satset på store maskiner i mellomsegmentet. Det vil også merkes under Drupa, hvor de er representert ved flere leverandører.
Christer

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie