Packnorth-prisene utdelt på Empack

PUBLISERT: 11 oktober 2023
OPPDATERT: 11 oktober
Prisutdelingen fant i år sted på Empack 2023 i Stockholm.

Designscenen på Empack 2023 var arena for prisutdelingen av Packnorth Award 2023. Den 5. oktober mottok seks glade vinnere sine diplomer som bevis på suverene bidrag. Konkurransen arrangeres av Packnews med støtte fra partnere som Scanpack og Packbridge.

Packnorth Award er konkurransen som viser bredden i den nordiske emballasjeindustrien. I tillegg til Sverige hadde juryen bidrag fra Norge, Danmark og Finland til å bedømme. Mye handler foreløpig om løsninger som signaliserer bærekraftstenkning, men det kom også flere innslag i kategorien Luksusemballasje, hvor det snarere er en lekenhet som appellerer til design.

Juryens talsmann og sjefredaktør for Packnews Bo Wallteg var konferansier og prisutdeler.

Ønsker du å vite juryens begrunnelse for seirene, finnes de på konkurransens nettside, award.packnorth.se. Det er også alle nominerte bidrag. I det svenske magasinet vårt, Packnews utgave 4-2023 vil vi også vise bidragene som ikke kom med i nominasjonene.

Felix Helander representerte juryen og hadde mange oppgaver under prisutdelingen.

Felix Helander var en av de fire jurymedlemmene. Han informerte om øvrige jurymedlemmer, og juryens arbeid og gjorde en sterk jobb under prisutdelingen med å håndtere diplomer, blomster og sjampanje, samtidig som han styrte de digitale trommevirvlene og fanfarene. Nesten verdt et eget diplom!

Vinnerne i kategorien luksusemballasje ble en mini årskalender fra danske A.C.Perchs Thehandel.
FibreStrap (verdens første plantebaserte buntebånd) vant i kategorien «Sirkulære/Bærekraftige emballasjer».
Kategorien «Matemballasje» var populær blant de konkurrerende. Vant gjorde ICA med sin osteemballasje av monomaterial.
«Netthandelsemballasje» var en annen populær kategori. Her er representantene fra RAJA som hadde et vinnende bidrag med en ny løsning for påfyllpapir.
Nordisk Bioplastforening deler ut en spesialpris. I år vant Duni med innovasjonen «Breeze Cups». Denne utmerkelsen har altså ikke vært bedømt av konkurransens egen jury.
Magasinet Packnews spesialpris som er utsett av sjefredaktør Bo Wallteg gikk til Wellplast og deres emballasje for håndtering og transport av utbrukte elbilbatterier.

Packnorth Award kommer tilbake neste år, 1. februar åpner vi muligheten for å sende inn bidrag. Prisutdelingen finner sted på Scanpack i oktober 2024.
Tekst: Bo Wallteg

Les videre

Canon + MUNCH = sant

Som en del av en utstilling i MUNCH har den bosniskfødte kunstneren Admir Batlak fått lov til å arbeide både i Edvard Munchs atelier på Ekely og på Canons Image Factory for å lage en installasjon "i knekken".
Admir_IF

Ny salgssjef og åpent hus hos Spandex

Siden 1. oktober er Mads Bay ny salgssjef i Spandex AS. Økt fokus på interiørdekor, bærekraftige materialer – og fremfor alt kundene – er noe av det han skal ta for seg i sin nye rolle.
9. november holder Spandex åpent hus i Larvik
Mads

Ricoh inviterer til vill safari

Ricoh feirer åpning av deres nye demorom ved å invitere grafiske bedrifter til en fargerik safari torsdag 26. oktober 2023. Dette for å vise alle likhetene mellom Ricoh og jungelen.
Ricoh Pro C9500

UV-printing i fokus under innovasjonsdager

I slutten av oktober inviterer Mimaki til sitt digitale arrangement Global Innovation Days. De neste seks månedene vil selskapet også invitere til lokale fysiske arrangementer under det nye konseptet Application Days.
Mimaki-Global-Innovation-1600-1024x683

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo