Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

PUBLISERT: 16 oktober 2023
OPPDATERT: 16 oktober
Canon varioPRINT iX1700.

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.

VarioPRINT iX1700 har en hastighet på opptil 170 A4-sider per minutt eller 73 B3-sider. Dette plasserer den mellom utskriftsvolumene til tonerflaggskipet imagePRESS v1350 og inkjetbaserte varioPRINT iX2100/3200.

Maskinen vil forhåndsvises på Canon Expo i Japan denne uken. I Europa vil Drupa neste år være den første sjansen for ivrige spekulanter til å se nærmere på pressen.

– Som en global leder innen arkmatede produksjon av inkjet-printerpresser, med mer enn 600 installasjoner over hele verden, og som en pålitelig partner for våre kunder, ønsker vi i Canon hele tiden å kunne tilby innovativ, avansert inkjetteknologi. Vi ser virkelig frem til å legge denne pressen til vårt produksjonstilbud, sier Jennifer Kolloczek, senior europeisk leder for forretningsutvikling, planlegging og innovasjon hos Canon i produksjonsprintdivisjonen, i en pressemelding.

Nye teknologiinnovasjoner

Pressen er designet for å møte behovene til kommersielle trykkerileverandører med høy produktivitet og kvalitet. Teknologien er basert på både utprøvde Canon-teknologier, men også noen helt nye.

PRISMAsync er navnet på pressens kontrollenhet, som skal være tett integrert med Canons programvarepakke og samarbeide med mange andre produksjonsflyter.

– Vår utvidede portefølje gjør at flere printleverandører kan effektivisere produksjonsprosessene sine enda mer, forbedre kvaliteten på sitt trykte materiale og kunne møte de ulike behovene til kundene raskere og mer fleksibelt. VarioPRINT iX1700 gir disse fordelene, både for kommersielle og interne utskriftsleverandører, og hjelper dem med å utvide sine tjenester, skape flere forretningsmuligheter og forbli konkurransedyktig, sier Jennifer Kolloczek.

VarioPRINT iX1700 kommer med flere automatiseringsfunksjoner.

Canon beskriver skrivehodet på 2400×1200 dpi som innovativt.

«Det er en rekke automatiseringsfunksjoner innebygd i systemet som skrivehodestabilisering og en skrivehoderensemekanisme for å sikre stabil produksjon av høy kvalitet og høykvalitets produktivitet over lengre serier,» sier Jennifer Kolloczek.

Skrivehodet og kvalitetskontrollen opprettholdes dermed automatisk. I skrivehodet er det en mekanisme som får blekket til å sirkulere langs en presis strømningsbane til tuppene av dysene. Det skal gjøre driften av maskinen mer stabil.

Nytt blekk

Printeren har et nytt sett med blekk for utskrifter av høy kvalitet som markedsføringsmateriell, bøker eller applikasjoner for forretningskommunikasjon.

Operatører og serviceteknikere trenger kun å jobbe foran på varioPRINT iX1700.

Blekket er et vannbasert polymerblekk som inneholder mettede pigmenter for å gi et stort fargespekter. Blekket sprayes på materialet etter en forbehandlingsvæske som fester pigmentene i et tynt lag på underlaget.

Dette gjør at trykkene får en høy grad av fargegjengivelse og den naturlige overflaten på underlaget opprettholdes og muliggjør reproduksjon eller overføring av applikasjoner som vanligvis trykkes med offset. Takket være sammensetningen av de nye blekkene, håndterer maskinen en stor mengde utskriftsmateriale.

Skriveren kommer med en nyutviklet registerkorreksjonsmekanisme som korrigerer skjevt papir og ubalanse og justerer ved høye hastigheter.

Maskinen har også et luftstyrt matesystem som skal gjøre papirmatingen mer pålitelig.

Tilgjengelig i 2025

Maskinen håndteres forfra av både operatører og serviceteknikere, og den har vinduer som gjør det lettere å se skriverens status.

Den nye pressen vil være tilgjengelig i Europa i 2025.

Canon LabelStream LS2000 etikettskriver
Ny etikettpresse på gang

Canon skal også lansere en ny inkjetprinter for etiketter, LabelStream LS2000. Maskinen er en industriell etikettpresse som kan kjøre 40 meter per minutt. Den er basert på både nye og velprøvde Canon-teknologier.

Pressen er Canons første vannbaserte inkjetpresse for etiketter. Den skriver ut CMYK pluss hvitt på selvklebende underlag, papir eller film med en ny blekkformel, utviklet for å møte trygghetsstandarder for næringsmidler.

Den nye etikettpressen for Canons LabelStream-serie er tilgjengelig for flere etikettleverandører som tilbyr tjenester i bransjer som mat/drikke, hygieneprodukter, husholdningsapparater eller elektronikk.

Stadig kortere serier øker volumene

Ifølge Canon passer den nye inkjetpressen firmaer som ønsker en pålitelig, produktiv og fleksibel digitalpresse som kan håndtere etterspørselen etter kortere opplag med ulike selvklebende etiketter som skal produseres med stramme tidsfrister.

– Etter hvert som etterspørselen etter etiketter fortsetter å vokse, møter leverandørene utfordringer, som den økende trenden med kortere serier og produksjon av høykvalitetsetiketter på forespørsel (on demand), noe som fortsetter å være pådriver for innføringen av digital utskriftsteknologi, sier Jennifer Kollczek.

Behovet for kortere serier i etikettsegmentet er økende.

Canon-representanter ser flere sterke trender i etikettindustrien.

– Flertallet av disse trendene er at digitaliseringen går raskere og raskere. Etikettsegmentet er den mest digitaliserte delen av trykkeribransjen. Det var der digitaliseringen startet for 20 år siden eller mer. Men volumene er delt opp i mindre deler, noe som driver behovet for digitalisering, sier Hans Schmidbauer, europeisk sjef for marked & innovasjon i segmentet kommersiell trykk i Canon Europe.

Hans Schmidbauer, europeisk sjef for marked og innovasjon innen det kommersielle utskriftssegmentet i Canon Europe ser sterke digitaliseringstrender innenfor spesielt etikettsegmentet. Arkivfoto: Claes Nordström

En annen sterk grunn til at digitaliseringen har tatt av i etikettbransjen er vanene og forventningene til sluttkunden.

– Vi merker at trenden er «on demand» eller det vi kan definere som «next day delivery». Det er noe forbrukerne er veldig vant til. Det er mindre potensiell ventetid for mottak av produktene og mindre varelager, sier Hans Schmidbauer.

Han sier at Canon ser at volumene i etikettindustrien fortsetter å vokse, men at de faktiske opplagene blir mindre, noe som driver digitaliseringen.

Nytt skrivehode

Pressen har et nytt 2400×1200 dpi skrivehode med en sirkulasjonsmekanisme som beveger den i en presis strømningsbane til tuppene av dysene. Denne pressen har også et automatisk vedlikeholdssystem for skrivehodet, kvalitetskontroll, fargemåling og justering.

Etiketter som brukes på matemballasje eller hygiene- og husholdningsprodukter må ofte produseres i små mengder og raskt fordi produktene skiftes raskt ut. Etikettpressen er rask og kan skrive ut med hastigheter på opptil 40 meter per minutt.

Tynt trykk

Den kan håndtere ulike materialer fra bestrøket papir til syntetisk papir eller varmebestandig film. Det gir muligheter for ulike typer etikettapplikasjoner. Trykket er så tynt at det er nesten umerkelig ved berøring, ifølge produsenten. Dette betyr at trykte materialer kan beholde sitt originale utseende og følelse.

LabelStream LS2000 skal lanseres tidlig i 2025.

– LabelStream LS2000 er vår første vannbaserte inkjetprinter for etiketter, og tilbyr produsenter pålitelig produktivitet og hastigheten til å møte kundenes krav. Og takket være fleksibiliteten og forventet overholdelse av mattrygghetsstandarden, betyr det at de kan diversifisere tilbudene sine, sier Jennifer Kollczek.

Vises på Drupa

Denne maskinen har også det nye vannbaserte polymerblekket som inneholder rikelig med mettede pigmenter for å produsere et bredt fargespekter. Hvitt blekk er tilgjengelig som standard for utskrift på for eksempel transparent film. Den produserer også høy opasitet i hvitt som kan brukes som et mellomlag for andre strømmer og skaper levende utskrifter med klare farger, ifølge Canon.

I Europa vil det være de besøkende til Drupa 2024 som blir de første til å stifte bekjentskap med den nye pressen. LabelStream LS2000 vil være tilgjengelig i Europa tidlig i 2025.

Les videre

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Rigger seg for trykkerifremtiden med ny teknologi

Det lille, men store, Stavanger-baserte trykkeriet, Omega Trykk, har investert i ny trykkteknologi fra Canon for å være rigget for både nå- og fremtiden.
Daglig leder Erlend Bakken viser Anita Vistnes Bakken menyen i PRISMAsync

Siste nytt

Styrker seg med mer effektiv arkpresse

ETN Grafisk har en stor produksjon av personaliserte trykksaker til begravelser. Et oppdrag som krever en stabil og pålitelig maskinpark. Nylig byttet trykkeriet i Skien ut en av sine tre Ricoh-linjer med den nye Pro C9500-modellen som ble sluppet i fjor høst.
ETN Ricoh 3

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280