Utgir verktøy for interaktivt folieringsdesign

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 18 oktober 2023
OPPDATERT: 18 oktober
Eksempel på interaktiv design i Zeno. Foto: Pressebilde

Den ble forhåndsvist på Sign&Print Scandinavia i september og er nå bredt lansert på markedet. Spandex nye tjeneste Zeno for visualisering av bildesign og bilfoliering.

Zeno er en virtuell 3D-plattform for å hjelpe profesjonelle wrappers med å lage realistiske visualiseringer av hele eller delvise folier. Det er et abonnementsbasert programvareverktøy som tar sikte på å eliminere behovet for komplisert grafisk designprogramvare. Brukeren kan velge bilmodell, materialer og farger, og Zeno genererer deretter en 3D-prototype som kan sees fra flere vinkler. Kjøretøyet kan også plasseres i seks forskjellige simulerte miljøer for å teste hvordan skygger og refleksjoner faller på materialet.

400 forskjellige kjøretøymodeller

Brukeren har tilgang til Spandex foliemerker som Avery Dennison, 3M, Orafol og Arlon. Det er også et bredt utvalg av farger og over 400 kjøretøymodeller å velge mellom, inkludert nyttekjøretøy. Zeno inkluderer også et Customer Design Studio hvor brukeren kan laste opp sine egne bilder. I tillegg er mer enn 1000 dekaler tilgjengelige for å produsere unike design.

Når designet er spikret, lages en liste med alle nødvendige materialer som så enkelt kan bestilles via Spandex nettbutikk. Brukeren kan også laste ned designet som en interaktiv 360-graders gjengivelse for å vise potensielle kunder eller deles i digitale kanaler.

«En game changer»

Ifølge Spandex setter denne tjenesten en ny standard for interaktiv bilfoliering. Hensikten med verktøyet er å enkelt kunne vise kunden et bilde av hvordan det ferdige resultatet vil se ut. Det skal gjøre det lettere for begge parter å diskutere ideer og ta beslutninger. Salgsprosessen skal forkortes ved å korte ned tiden fra ferdig design til foliering. Verktøyet skal være enkelt å bruke og krever verken design- eller teknisk erfaring.

– Vi er glade for å kunne presentere Zeno for våre kunder. Denne revolusjonerende plattformen legemliggjør vår forpliktelse til å drive innovasjon, hjelpe bedrifter med å frigjøre mer tid til prosjekter, generere mer inntekter og tilby en førsteklasses tjeneste. Dette er en game changer!, sa Leon Watson, Chief Go-to-Market hos Spandex i en pressemelding.

Zeno distribueres eksklusivt av Spandex i Europa og Australia.

Les videre

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Hexis nye programvare for skjæring tilgjengeliggjøres på markedet

Nå er Hexis egenutviklede programvare for kutting av selvklebende beskyttelsesfilm tilgjengelig for kundene. Matmak gjør det enkelt å forhåndskutte deler i selskapets Bodyfence-sortiment.
Joachim-Wallgren-1024x768

Ny salgssjef og åpent hus hos Spandex

Siden 1. oktober er Mads Bay ny salgssjef i Spandex AS. Økt fokus på interiørdekor, bærekraftige materialer – og fremfor alt kundene – er noe av det han skal ta for seg i sin nye rolle.
9. november holder Spandex åpent hus i Larvik
Mads

Ny Ricoh-maskin skal få fargejusteringen til å fly

Fargejustering skal være raskere og mer nøyaktig med den nye Ricoh Auto Color Adjuster. I tillegg vil det være mulig for trykkerier å ta på seg vanskeligere jobber som tidligere var utenfor rekkevidde, ifølge produsenten.
ricoh-Eeef-de-ridder

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682