Conni Dreyer selger sitt livsverk

Foto: Søren Winsløw
PUBLISERT: 1 november 2023
OPPDATERT: 1 november
Carsten Hærup Christensen overtar eierskap og ledelse av Dreyer Kliché.

Det har vært noen år underveis og nå har Conni Dreyer funnet den rette kjøperen til sitt livsverk – Dreyer Kliche.

Med stor entusiasme, kreativitet og et dypt faglig engasjement har Conni Dreyer skapt et selskap med stor internasjonal rekkevidde. Dreyer Kliche har noen av de største luksusvaremerkene blant sine kunder og opererer stort sett kun i markedet for klisjéer for eksklusiv etterbehandling av emballasje og etiketter.

Nå har hun solgt majoriteten av selskapet til Carsten Hærup Christensen, som har jobbet for store merker som L’Oreal, Carlsberg og SIG Combibloc og har valgt å reise hjem til Danmark etter seks år i Tyskland og investere i Dreyer Kliche.

Dobling av omsetningen

– Dreyer Kliche er nytt territorium for meg på alle områder. Men med min innsikt i forretningsutvikling ser jeg faktisk store muligheter. For eksempel er vi kun representert med agenter i tre av de fem største markedene i Europa. Dette må endres. To av våre agenter presterer veldig bra, klarer vi å få den tredje opp på samme nivå ser jeg ingenting som står i veien for at vi skal doble omsetningen de neste tre årene, sier Carsten.

Har du kapasitet til det?

– Vi har alltid hatt en viss overkapasitet for å kunne betjene kundene våre best mulig. Jeg vil tro at vi kan øke produksjonen med 30-40 % med dagens kapasitet. Skal vi doble omsetningen, så trengs det flere maskiner, og da må Carsten betale igjen, sier Conni Dreyer med et smil.

Conni Dreyer vil fortsette å utøve sin ekspertise i en mer konsulentaktig rolle i selskapet.
Conni blir – foreløpig

Conni Dreyer vil beholde en mindre del av aksjene inntil videre, likesom hun fortsetter i en mer fri konsulentrolle, hvor hun kan bruke kreativiteten sin, utvikle produkter og ta vare på kundene hun har et nært forhold til. Men om 2,5 år må dette opplegget evalueres, og så får vi se hva som skjer, sier de begge.

– Det at Conni blir værende i selskapet var også en forutsetning for at jeg ville satse. Hun har en helt unik kunnskap om markedet, teknologien og kundene, som jeg har sterkt behov for å lære av, sier Carsten og legger til:

– Det blir ingen revolusjoner. Vi har et sterkt grunnlag som vi må opprettholde, og derfor må vi til enhver tid strebe etter å være best på high-end prosessering. Conni er en garanti for at vi kan holde fokus på det.

Helt nytt klisjeprodukt lansert på LabelExpo

Dreyer Kliche stiller typisk ut sammen med Foilco når de er på messer. Dreyer har også agenturet for Foilcos folier i Norden. De velger vanligvis de eksklusive messene, som LuxePack, hvor de er i direkte kontakt med merkevareeierne. Men i år valgte de også å være på LabelExpo. Dette skyldes i stor grad at de hadde et nyutviklet produkt som de ønsket å vise frem.

– ‘NoBoss’ er et helt nytt produkt som vi har utviklet. Det er ingen andre som tilbyr noe lignende for øyeblikket. NoBoss skaper en visualisert 3D-effekt som simulerer et hevet inntrykk. Det er et helt flatt folietrykk som ser ut som det har et stempel, forklarer Conni Dreyer.

Det er en visuell illusjon skapt av en helt ny programmeringsteknikk som skaper effekten.
Fordelene er mange og spesielt på etiketter og foringsmateriale vil du komme rundt problemet med at pregingen reduseres ved liming. Her har du fortsatt den visuelle pregeeffekten på det ferdige produktet. De hevede etikettene har også en tendens til å bli lett riper av f.eks. av pakking i esker. Den risikoen reduseres også ved å bruke ‘No Boss’, sier Conni Dreyer.

Mottakelsen var god og de har allerede en del henvendelser etter presentasjonene på Labelexpo og LuxePack. Så kanskje har Carsten valgt det best mulige tidspunktet for å overta Dreyer Kliche.

Les videre

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Verdenspremiere på Drupa for Xeikons nye etikettpresse

Xeikon skal ha verdenspremiere på Drupa 2024. Det er en etikettpresse som trykker med en ny, egenutviklet blekkserie.
Untitled Design - 1

Stibo kjøper trykkeri ut av konkursbo

Danske Stibo Completes administrerende direktør Søren Henriksen forklarer i et intervju med Sign & Print hva dette vil bety.
Soren-Henriksen

Konica Minolta og Fujifilm utforsker en strategisk allianse

Konica Minolta og Fujifilm Business Innovation Corp. kunngjør at de har signert et avtalememorandum om å utforske mulighetene for en strategisk allianse i segmentene multifunksjonsprinter (MFP), kontorprinter og produksjonsprinter.
fuji-konica

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie