Conni Dreyer selger sitt livsverk

Foto: Søren Winsløw
PUBLISERT: 1 november 2023
OPPDATERT: 1 november
Carsten Hærup Christensen overtar eierskap og ledelse av Dreyer Kliché.

Det har vært noen år underveis og nå har Conni Dreyer funnet den rette kjøperen til sitt livsverk – Dreyer Kliche.

Med stor entusiasme, kreativitet og et dypt faglig engasjement har Conni Dreyer skapt et selskap med stor internasjonal rekkevidde. Dreyer Kliche har noen av de største luksusvaremerkene blant sine kunder og opererer stort sett kun i markedet for klisjéer for eksklusiv etterbehandling av emballasje og etiketter.

Nå har hun solgt majoriteten av selskapet til Carsten Hærup Christensen, som har jobbet for store merker som L’Oreal, Carlsberg og SIG Combibloc og har valgt å reise hjem til Danmark etter seks år i Tyskland og investere i Dreyer Kliche.

Dobling av omsetningen

– Dreyer Kliche er nytt territorium for meg på alle områder. Men med min innsikt i forretningsutvikling ser jeg faktisk store muligheter. For eksempel er vi kun representert med agenter i tre av de fem største markedene i Europa. Dette må endres. To av våre agenter presterer veldig bra, klarer vi å få den tredje opp på samme nivå ser jeg ingenting som står i veien for at vi skal doble omsetningen de neste tre årene, sier Carsten.

Har du kapasitet til det?

– Vi har alltid hatt en viss overkapasitet for å kunne betjene kundene våre best mulig. Jeg vil tro at vi kan øke produksjonen med 30-40 % med dagens kapasitet. Skal vi doble omsetningen, så trengs det flere maskiner, og da må Carsten betale igjen, sier Conni Dreyer med et smil.

Conni Dreyer vil fortsette å utøve sin ekspertise i en mer konsulentaktig rolle i selskapet.
Conni blir – foreløpig

Conni Dreyer vil beholde en mindre del av aksjene inntil videre, likesom hun fortsetter i en mer fri konsulentrolle, hvor hun kan bruke kreativiteten sin, utvikle produkter og ta vare på kundene hun har et nært forhold til. Men om 2,5 år må dette opplegget evalueres, og så får vi se hva som skjer, sier de begge.

– Det at Conni blir værende i selskapet var også en forutsetning for at jeg ville satse. Hun har en helt unik kunnskap om markedet, teknologien og kundene, som jeg har sterkt behov for å lære av, sier Carsten og legger til:

– Det blir ingen revolusjoner. Vi har et sterkt grunnlag som vi må opprettholde, og derfor må vi til enhver tid strebe etter å være best på high-end prosessering. Conni er en garanti for at vi kan holde fokus på det.

Helt nytt klisjeprodukt lansert på LabelExpo

Dreyer Kliche stiller typisk ut sammen med Foilco når de er på messer. Dreyer har også agenturet for Foilcos folier i Norden. De velger vanligvis de eksklusive messene, som LuxePack, hvor de er i direkte kontakt med merkevareeierne. Men i år valgte de også å være på LabelExpo. Dette skyldes i stor grad at de hadde et nyutviklet produkt som de ønsket å vise frem.

– ‘NoBoss’ er et helt nytt produkt som vi har utviklet. Det er ingen andre som tilbyr noe lignende for øyeblikket. NoBoss skaper en visualisert 3D-effekt som simulerer et hevet inntrykk. Det er et helt flatt folietrykk som ser ut som det har et stempel, forklarer Conni Dreyer.

Det er en visuell illusjon skapt av en helt ny programmeringsteknikk som skaper effekten.
Fordelene er mange og spesielt på etiketter og foringsmateriale vil du komme rundt problemet med at pregingen reduseres ved liming. Her har du fortsatt den visuelle pregeeffekten på det ferdige produktet. De hevede etikettene har også en tendens til å bli lett riper av f.eks. av pakking i esker. Den risikoen reduseres også ved å bruke ‘No Boss’, sier Conni Dreyer.

Mottakelsen var god og de har allerede en del henvendelser etter presentasjonene på Labelexpo og LuxePack. Så kanskje har Carsten valgt det best mulige tidspunktet for å overta Dreyer Kliche.

Les videre

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

Signcoms eier Igepa Group kjøper opp Scandraft

Signcoms eier Igepa Group kjøper viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke. Samtidig blir Anders Trillkott administrerende direktør i hele konsernet.
Anders Trillkott

Merkur Grafisk investerer i storformat med oppkjøpet av Printing

Stadig flere kunder etterspør produkter knyttet til storformattrykk. Det sier Kjetil Sjøeng, daglig leder ved Merkur Grafisk. For å utvide både kompetansen og maskinparken i storformat ble det tidligere i høst klart at Merkur-gruppen går inn som majoritetseier i Printing AS.
Kjetil 1

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri