Hexis nye programvare for skjæring tilgjengeliggjøres på markedet

PUBLISERT: 8 november 2023
OPPDATERT: 8 november
Joachim Wallgren, salgssjef i Hexis Scandinavia. Arkivfoto: Sign&Print

Nå er Hexis egenutviklede programvare for kutting av selvklebende beskyttelsesfilm tilgjengelig for kundene. Matmak gjør det enkelt å forhåndskutte deler i selskapets Bodyfence-sortiment.

Brukeren velger skjærefilen via et webgrensesnitt i henhold til bil og årsmodell som skal folieres. Programmet ønsker også å vite om hele eller deler av bilen skal kles inn. Når filen legges i handlekurven, går den videre til klippeprogrammet hvor klippingen foregår.

Databasen med alle bilmodeller er online og oppdateres automatisk når nye bilmodeller rulles ut på markedet.

– Det er ingenting du trenger å laste ned. Det er alltid der. Meningen er at alle bilmodeller alltid skal være tilgjengelige, sa Joachim Wallgren, salgssjef i Hexis Scandinavia, til Sign&Print i forbindelse med at programvaren ble vist på Fespa i fjor vår.

Sensorer kan måle kjøretøyet

Ifølge produsenten er programmets programvare for forhåndskutting et system som kombinerer presisjonen til en automatisert skjæremaskin med fleksibiliteten til design av en intuitiv programvare. Programmet har en virtuell plotter for å visualisere hvordan maskinen skal kutte.

Brukeren av programmet kan produsere malene manuelt eller få sensorer til å måle alle kjøretøyets konturer med stor presisjon. På den måten kan de modelleres i 3D direkte på skjermen.

Den store fordelen med å bruke kutteprogramvaren er at installasjonen av den selvklebende filmen er forenklet. Med teknologien skal brukeren kunne spare tid og slippe å kutte filmen manuelt. Dette skal igjen redusere risikoen for feil og gi et profesjonelt resultat.

Les videre

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie