Hexis nye programvare for skjæring tilgjengeliggjøres på markedet

PUBLISERT: 8 november 2023
OPPDATERT: 8 november
Joachim Wallgren, salgssjef i Hexis Scandinavia. Arkivfoto: Sign&Print

Nå er Hexis egenutviklede programvare for kutting av selvklebende beskyttelsesfilm tilgjengelig for kundene. Matmak gjør det enkelt å forhåndskutte deler i selskapets Bodyfence-sortiment.

Brukeren velger skjærefilen via et webgrensesnitt i henhold til bil og årsmodell som skal folieres. Programmet ønsker også å vite om hele eller deler av bilen skal kles inn. Når filen legges i handlekurven, går den videre til klippeprogrammet hvor klippingen foregår.

Databasen med alle bilmodeller er online og oppdateres automatisk når nye bilmodeller rulles ut på markedet.

– Det er ingenting du trenger å laste ned. Det er alltid der. Meningen er at alle bilmodeller alltid skal være tilgjengelige, sa Joachim Wallgren, salgssjef i Hexis Scandinavia, til Sign&Print i forbindelse med at programvaren ble vist på Fespa i fjor vår.

Sensorer kan måle kjøretøyet

Ifølge produsenten er programmets programvare for forhåndskutting et system som kombinerer presisjonen til en automatisert skjæremaskin med fleksibiliteten til design av en intuitiv programvare. Programmet har en virtuell plotter for å visualisere hvordan maskinen skal kutte.

Brukeren av programmet kan produsere malene manuelt eller få sensorer til å måle alle kjøretøyets konturer med stor presisjon. På den måten kan de modelleres i 3D direkte på skjermen.

Den store fordelen med å bruke kutteprogramvaren er at installasjonen av den selvklebende filmen er forenklet. Med teknologien skal brukeren kunne spare tid og slippe å kutte filmen manuelt. Dette skal igjen redusere risikoen for feil og gi et profesjonelt resultat.

Les videre

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Ny salgssjef og åpent hus hos Spandex

Siden 1. oktober er Mads Bay ny salgssjef i Spandex AS. Økt fokus på interiørdekor, bærekraftige materialer – og fremfor alt kundene – er noe av det han skal ta for seg i sin nye rolle.
9. november holder Spandex åpent hus i Larvik
Mads

Utgir verktøy for interaktivt folieringsdesign

Den ble forhåndsvist på Sign&Print Scandinavia i september og er nå bredt lansert på markedet. Spandex nye tjeneste Zeno for visualisering av bildesign og bilfoliering.
Zeno-webb-1024x683

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri